1 0
Tort de Valentine’s Day

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de tarta cu migdale
135 g Faina
45 g Zahar pudra
15 g Migdale pudra
1 g Sare
7 g Amidon
70 g Unt moale
30 g Oua
Blat Dacquoise cu cocos si migdale
70 g Migdale coapte
70 g Cocos macinat
70 g Faina 480
2 g Sare fina
200 g Albus
15 g Suc de lime
135 g Zahar tos
Insertie cremmeux cu lime si zmeura
125 g Smantana frisca
60 g Lapte
60 g Suc lime
15 g Coaja lime
50 g Galbenus
25 g Zahar tos
2 g Gelatina foi
120 g Ciocolata alba Ivoire
100 g Zmeura
Mousse de grepfrut si ciocolata alba
400 g Ciocolata Ivoire
9 g Foi de gelatina
310 g Lapte UHT (3,5%)
30 g Coaja grepfrut
410 g Smantana de frisca
Glasaj de zmeura
150 g Suc de portocale strecurat
85 g Piure de zmeura fara samburi
15 g Suc de lime strecurat
20 g Amidon
95 g Zahar
13 g Gelatina
200 g Glasaj neutru
1 g Colorant rosu gel

Tort de Valentine’s Day

Fie ca ne place sau nu, Valentine's Day este o zi a inimioarelor. De ce nu ar fi acestea si sub forma de prajitura?

Cel mai spectaculos si mai dulce cadou pentru Valentine's Day - ziua indragostitilor

  • Serves 12
  • Hard

Ingredients

  • Blat de tarta cu migdale

  • Blat Dacquoise cu cocos si migdale

  • Insertie cremmeux cu lime si zmeura

  • Mousse de grepfrut si ciocolata alba

  • Glasaj de zmeura

Directions

Share

Valentine’s Day este o sarbatoare care „a prins” si in Romania. E drept ca aveam si noi Dragobetele nostru, dar formula aceasta importata de la americani, cu inimioare la tot pasul, a fost mai puternica si mai usor de inteles.

Daca tot ne-am apucat sa sarbatorim ziua dragostei pe stil nou, v-am pregatit o formula dulce cu care poate fi marcat evenimentul: un tort de 12 persoane in forma de inimioara. Tortul a fost publicat (impreuna cu un interviu) in revista online „Lucid Dessert Magazine” pe care o puteti gasi aici.

Cei care nu „gusta” Valentine’s Day pot sa-l faca si in stilul clasic. Chiar si in forma de cerc, tortul va fi la fel de bun! 🙂

Steps

1
Done

Blat de tarta cu migdale

Blat de tarta cu migdale

Mixam faina, zaharul, migdalele, sarea si amidonul cu untul moale. Adaugam oul si lasam la frigider 1 ora.
Decupam o inima (sau un cerc) cu 3 cm mai mare decat forma pe care o vom utiliza la montarea tortului (pentru un cerc de tort de 24 cm, vom decupa un cerc de 27 cm diametru).
Coacem la 180 grade Celsius timp de 12 minute.

2
Done

Blat Dacquoise cu cocos si migdale

Blat Dacquoise cu cocos si migdale

Macinam migdalele coapte impreuna cu cocosul, faina si sarea.
Batem spuma albusul peste care turnam sucul de lamaie strecurat si zaharul tos.
Amestecam pudrele cu albusul batut.
Turnam cu posul in doua forme rotunde / in doua forme inima : una cu diametrul de 24 cm si alta cu diametrul de 20 cm. Coacem la 170 grade Celsius timp de 14 minute.

3
Done

Insertie cremmeux cu lime si zmeura

Insertie cremmeux cu lime si zmeura

Punem gelatina la hidratat in apa foarte rece. Intre timp fierbem frisca lichida si laptele.
Cand fierb, turnam peste galbenusul amestecat cu zaharul tos si sucul de lime.
Fierbem totul pana la 82 grade Celsius. Turnam peste ciocolata.
Cand amestecul ajunge la 50 grade Celsius adaugam gelatina hidratata si coaja de lime.
Blendam si turnam intr-o forma de 20 cm diametru / forma inima, peste blatul Dacquoise cu cocos de 20 cm (cel mai mic).
Punem 100 g zmeura proaspata. Lasam la congelator pana se intareste.

4
Done

Mousse grepfrut si ciocolata alba

Mousse grepfrut si ciocolata alba

Hidratam gelatina in apa foarte rece. Fierbem laptele, il turnam peste cioolata alba.
Cand amestecul ajunge la 50 grade Celsious, adaugam gelatina si coaja de grepfrut.
Blendam si lasam la rece aproximativ 10 minute.
Adaugam frisca batuta.

5
Done

Glasaj zmeura

Glasaj zmeura

Fierbem sucurile si piureul.
Adaugam amidonul pe care l-am amestecat deja cu putina apa calda.
Fierbem, adaugam gelatina hidratata, colorantul, glasajul neutru si blendam.
Folosim atunci cand ajunge la 35-40 grade Celsius.

6
Done

Montaj

Montaj

Punem blatul de cocos de 24 cm diametru (cel mare) la baza formei.
Punem mousse-ul de grepfrut, insertia de lime congelata si inchidem cu mousse de grepfrut.
Congelam si glasam.
Asezam tortul pe blatul de tarta cu migdale, lipindu-l de acesta cu putin glasaj.
Pe margine punem zmeura proaspata.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Dacquoise exotic
next
Tarta cu lamaie si bezea
previous
Dacquoise exotic
next
Tarta cu lamaie si bezea

9 Comments Hide Comments

Poti face cu o zi inainte un glasaj neutru din apa 300 g, zahar 150 g si 12 g gelatina foi bine hidratata. Fa un sirop din apa si zahar, pe care il fierbi doar pana ce se topeste zaharul. Adauga gelatina cand siropul are in jur de 40 grade.

Felicitari Ana ! Am si eu o rugaminte la tine daca esti draguta sa imi raspunzi . Am o nelamurire cu glasajul neutru. Eu sint in España si nu stiu de care sa cumpar. Multumesc frumos!

Poti face cu o zi inainte un glasaj neutru din apa 300 g, zahar 150 g si 12 g gelatina foi bine hidratata. Fa un sirop din apa si zahar, pe care il fierbi doar pana ce se topeste zaharul. Adauga gelatina cand siropul are in jur de 40 grade.

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here