Ingredients
-
Blat de tarta cu migdale
-
135 g Faina
-
45 g Zahar pudra
-
15 g Migdale pudra
-
1 g Sare
-
7 g Amidon
-
70 g Unt moale
-
30 g Oua
-
Blat Dacquoise cu cocos si migdale
-
70 g Migdale coapte
-
70 g Cocos macinat
-
70 g Faina 480
-
2 g Sare fina
-
200 g Albus
-
15 g Suc de lime
-
135 g Zahar tos
-
Insertie cremmeux cu lime si zmeura
-
125 g Smantana frisca
-
60 g Lapte
-
60 g Suc lime
-
15 g Coaja lime
-
50 g Galbenus
-
25 g Zahar tos
-
2 g Gelatina foi
-
120 g Ciocolata alba Ivoire
-
100 g Zmeura
-
Mousse de grepfrut si ciocolata alba
-
400 g Ciocolata Ivoire
-
9 g Foi de gelatina
-
310 g Lapte UHT (3,5%)
-
30 g Coaja grepfrut
-
410 g Smantana de frisca
-
Glasaj de zmeura
-
150 g Suc de portocale strecurat
-
85 g Piure de zmeurafara samburi
-
15 g Suc de limestrecurat
-
20 g Amidon
-
95 g Zahar
-
13 g Gelatina
-
200 g Glasaj neutru
-
1 g Colorant rosu gel
Directions
Valentine’s Day este o sarbatoare care „a prins” si in Romania. E drept ca aveam si noi Dragobetele nostru, dar formula aceasta importata de la americani, cu inimioare la tot pasul, a fost mai puternica si mai usor de inteles.
Daca tot ne-am apucat sa sarbatorim ziua dragostei pe stil nou, v-am pregatit o formula dulce cu care poate fi marcat evenimentul: un tort de 12 persoane in forma de inimioara. Tortul a fost publicat (impreuna cu un interviu) in revista online „Lucid Dessert Magazine” pe care o puteti gasi aici.
Cei care nu „gusta” Valentine’s Day pot sa-l faca si in stilul clasic. Chiar si in forma de cerc, tortul va fi la fel de bun! 🙂
Steps
1
Done
|
Blat de tarta cu migdaleBlat de tarta cu migdale Mixam faina, zaharul, migdalele, sarea si amidonul cu untul moale. Adaugam oul si lasam la frigider 1 ora. |
2
Done
|
Blat Dacquoise cu cocos si migdaleBlat Dacquoise cu cocos si migdale Macinam migdalele coapte impreuna cu cocosul, faina si sarea. |
3
Done
|
Insertie cremmeux cu lime si zmeuraInsertie cremmeux cu lime si zmeura Punem gelatina la hidratat in apa foarte rece. Intre timp fierbem frisca lichida si laptele. |
4
Done
|
Mousse grepfrut si ciocolata albaMousse grepfrut si ciocolata alba Hidratam gelatina in apa foarte rece. Fierbem laptele, il turnam peste cioolata alba. |
5
Done
|
Glasaj zmeuraGlasaj zmeura Fierbem sucurile si piureul. |
6
Done
|
MontajMontaj Punem blatul de cocos de 24 cm diametru (cel mare) la baza formei. |
9 Comments Hide Comments
F.frumos.Cum se fsce glasajul neutru ? Multumesc mult.
Poti face cu o zi inainte un glasaj neutru din apa 300 g, zahar 150 g si 12 g gelatina foi bine hidratata. Fa un sirop din apa si zahar, pe care il fierbi doar pana ce se topeste zaharul. Adauga gelatina cand siropul are in jur de 40 grade.
Doamne,cat de perfect arata!Felicitari pentru tot ceea ce faci.
Felicitari Ana ! Am si eu o rugaminte la tine daca esti draguta sa imi raspunzi . Am o nelamurire cu glasajul neutru. Eu sint in España si nu stiu de care sa cumpar. Multumesc frumos!
Poti face cu o zi inainte un glasaj neutru din apa 300 g, zahar 150 g si 12 g gelatina foi bine hidratata. Fa un sirop din apa si zahar, pe care il fierbi doar pana ce se topeste zaharul. Adauga gelatina cand siropul are in jur de 40 grade.
Multumesc frumos,cu siguranta o sa o fac.
Foarte frumos!!! La montaj, nu inteleg de facem cu blatul cu cocos cu diametrul de 20. Te rog, ma poti lamuri??
Am inteles la ce foloseste blatul cu diametrul de 20 din reteta de tort cu ciocolata alba. Pup
Ma bucur! Pentru insertie era.