2 0
Dacquoise exotic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blatul Dacquoise cu cocos
100 g Cocos fulgi
50 g Migdale macinate
1 g Sare fina
150 g Albus
5 g Zeama de lime
100 g Zahar
Cremmeux de fructul pasiunii
190 g Smantana de frisca
180 g piure de fructul pasiunii
90 g Galbenus 4 bucati
300 g Ciocolata alba
25 g Unt 82%
5 g Gelatina foi 2 foi
Chantilly cu lime
200 g Smantana de frisca
20 g Zahar pudra
10 g Coaja de lime
Bezele cu cocos
50 g Albus
100 g Zahar pudra
20 g Cocos fulgi
Montaj
6 bucati Physalis
100 g Mango
5 bucati Lychee
30 g Rodie
50 g Lime

Dacquoise exotic

Cocos, migdale, fructul pasiunii, mango, lychee, physalis. Un regal de fructe exotice

Prajitura cu blat aerat Dacquoise, fructe exotice si bezele cu cocos.

  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Blatul Dacquoise cu cocos

  • Cremmeux de fructul pasiunii

  • Chantilly cu lime

  • Bezele cu cocos

  • Montaj

Directions

Share

Atunci cand iti doresti ceva special si bun de mancat, o optiune excelenta este sa mizezi pe un desert exotic. Cocos, fructul pasiunii, mango, physalis, lychee… totul in compaia migdalelor. Cred ca deja v-am starnit poftele si interesul. Daca mai adaugam si niste bezele, succesul la public este cu siguranta asigurat.

Dacquoise este un blat usor, din bezea si nuci de tot felul, specific zonei de sud-est a Frantei. Pentru reteta noastra cu iz exotic i-am adaugat cocos din plin.

 

Steps

1
Done

Blatul Dacquoise cu cocos

Blatul Dacquoise cu cocos

Amestecati cocosul cu migdalele si sarea. Faceti o bezea din albus, zeama de lime si zahar. Amestecati totul cu o spatula, puneti in forma de 22 cm diametru si coaceti 15 minute la 170 grade Celsius.

2
Done

Cremmeux de fructul pasiunii

Cremmeux de fructul pasiunii

Fierbeti smantana de frisca. Turnati peste galbenusul amestecat cu piureul de fructul pasiunii. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel.
Cand amestecul ajunge la 82 grade Celsius, turnati peste ciocolata alba. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina hidratata in prealabil in apa foarte rece.
Blendati cu un blender de mana.
Lasati la rece, acoperit cu folie de plastic cel putin 6 ore, ideal 12 inainte de folosire.

3
Done

Chantilly cu lime

Chantilly cu lime

Adaugam batonul din coaja de lime in frisca lichida.
Batem adaugand zaharul pudra spre sfarsit.

4
Done

Bezele cu cocos

Bezele cu cocos

Bateti spuma albusul si adaugati 70 g de zahar pudra. Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si cocosul.
Turnati cu posul bezelele si coaceti 75 de minute la 80 grade Celsius.

5
Done

Montaj

Montaj

Spalati, curatati si taiati toate fructele. Pe blatul cu cocos, turnati cu posul, in mod aleatoriu, cremmeux-ul de fructul pasiunii si chantilly-ul cu lime.
Umpleti spatiile dintre crema cu fructe si bezele cu cocos.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Clafoutis cu visine
next
Tort de Valentine’s Day
previous
Clafoutis cu visine
next
Tort de Valentine’s Day

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here