Ingredients
-
Blatul Dacquoise cu cocos
-
100 g Cocos fulgi
-
50 g Migdale macinate
-
1 g Sare fina
-
150 g Albus
-
5 g Zeama de lime
-
100 g Zahar
-
Cremmeux de fructul pasiunii
-
190 g Smantana de frisca
-
180 g piure de fructul pasiunii
-
90 g Galbenus4 bucati
-
300 g Ciocolata alba
-
25 g Unt 82%
-
5 g Gelatina foi2 foi
-
Chantilly cu lime
-
200 g Smantana de frisca
-
20 g Zahar pudra
-
10 g Coaja de lime
-
Bezele cu cocos
-
50 g Albus
-
100 g Zahar pudra
-
20 g Cocos fulgi
-
Montaj
-
6 bucati Physalis
-
100 g Mango
-
5 bucati Lychee
-
30 g Rodie
-
50 g Lime
Directions
Atunci cand iti doresti ceva special si bun de mancat, o optiune excelenta este sa mizezi pe un desert exotic. Cocos, fructul pasiunii, mango, physalis, lychee… totul in compaia migdalelor. Cred ca deja v-am starnit poftele si interesul. Daca mai adaugam si niste bezele, succesul la public este cu siguranta asigurat.
Dacquoise este un blat usor, din bezea si nuci de tot felul, specific zonei de sud-est a Frantei. Pentru reteta noastra cu iz exotic i-am adaugat cocos din plin.
Steps
1
Done
|
Blatul Dacquoise cu cocosBlatul Dacquoise cu cocos Amestecati cocosul cu migdalele si sarea. Faceti o bezea din albus, zeama de lime si zahar. Amestecati totul cu o spatula, puneti in forma de 22 cm diametru si coaceti 15 minute la 170 grade Celsius. |
2
Done
|
Cremmeux de fructul pasiuniiCremmeux de fructul pasiunii Fierbeti smantana de frisca. Turnati peste galbenusul amestecat cu piureul de fructul pasiunii. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. |
3
Done
|
Chantilly cu lime |
4
Done
|
Bezele cu cocosBezele cu cocos Bateti spuma albusul si adaugati 70 g de zahar pudra. Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si cocosul. |
5
Done
|
Montaj |