Ingredients
-
Blat de bezea cu nuca
-
200 g Albus
-
300 g Zahar pudra
-
1 bucata Vanilie baton
-
150 g Nuca macinata
-
Mousse ciocolata neagra
-
300 g Ciocolata neagra
-
2 bucati Oua
-
3 bucati Galbenus
-
35 g Apa
-
125 g Zahar
-
500 g Smantana pentru frisca
-
Glasaj de cacao
-
100 g Zahar
-
45 g Cacao
-
50 g Smantana pentru frisca
-
110 g Apa
-
5g Gelatina foi
Directions
Bezeaua se poate transforma foarte usor dintr-un desert divin , intr-un esec total. Secretul consta in coacere. Pentru acest tort de ciocolata bezeaua trebuie sa fie destul de groasa si crocanta, asa ca necesita o coacere indelungata la foc mic.
Puteti inlocui unul din blaturile de bezea cu un genoise cu cacao, pe care sa il insiropati cu putin Martell, sau puteti pune si fructe in interior.
Si nu uitati! La un tort cu blat de bezea folositi intotdeauna ciocolata neagra, care sa balanseze dulceata bezelei.
Steps
1
Done
|
1. Blat de bezea cu nuca Puneti vanilia in albus. Bateti cu mixerul pana incepe sa capete volum. Adaugati 150 g de zahar pudra. Bateti pana bezeaua devine lucioasa si adaugati restul de zahar pudra. Bateti inca 2 minute. Asaugati nuca macinata amestecand cu o spatula. Turnati doua cercuri, unul de 22 cm diametru, iar altul de 18 cm si cateva bezele mai mici. Coaceti o ora jumatate la 85 grade Celsius. |
2
Done
|
Mousse de ciocolata neagra Bateti ouale cu galbenusul la robot. Intre timp, faceti un sirop din zahar si apa. Cand ouale capata volum, turnati siropul in fir, peste ele. Bateti pana se raceste. Peste ciocolata deja topita, adaugati 200 g de frisca batuta si amestecati energic cu un tel. Adaugati ouale batute. Amestecati si adaugati restul de frisca. |
3
Done
|
Glasaj de cacao Fierbeti impreuna zaharul, cacaoa, frisca si apa. Luati de pe fos si raciti pana la 40 de grade Celsius. Adaugati gelatina hidratata si blendati cu blenderul de mana. |
4
Done
|
15 Comments Hide Comments
in ce fel de cuptor: blaturile ies destul de groase si dupa 1/2 h abia au facut crusta deasupra.am cuptor electric le-am pus la ventilatie 85 gradeC. ceva nu-mi iese bine
Fie faci blaturile putin mai subtiri si faci mai multe bezele mici, fie lasi mai mult la cuptor. Timpii si temperaturile retetelor sunt facute in functie de cuptorul nostru din laborator. Voi adaptati in functie de ce aparate aveti.
Toate produsele tale sunt superbe . Pacat ca nu oferi si sectiune pentru a vedea cum ar trebui sa arate la interior.
Am o rugaminte.Spune-mi te rog cand torni glasajul, imediat ce scoti de la congelator si ce temperatura are glasajul .Multumesc mult.
Glasajul se toarna cand tortul este bine inghetat, de obicei imediat ce il scoti de la congelator. Glasajul trebuie sa aiba maxim 40 grade.
Buna seara,
In robot se bat ouale cu albus si la sfarsit se pun cele 3 galbenusuri batute?
Albusul se foloseste la bezea, iar galbenusul la crema.
ma refeream strict la mouse ul de ciocolata. Scrie acolo ca trebuie 2 oua(intregi presupun)si 3 galbenusuri :). Multumesc
Buna! Pui ouale impreuna cu galbenusul la mixer. Le bati si torni siropul peste ele.
Buna ziua!
Ce trebuie facut ca sa ramana bezelele asa albe dupa coacere?
Multumesc
Buna Diana! Trebuie sa coci la o temperatura foarte mica – 80 grade si sa ai grija sa nu coci prea mult. Daca sunt lasate prea mult, zahatul se caramelizeaza si devin maro.
Bună,
după glazurare tortul se păstrează la congelator?
Mulțumesc.
Buna Camelia! Il poti tine si la congelator daca nu il mancati imediat, dar glazura isi va pierde din luciu. Cel mai bine ar fi sa il glasezi in ziua in care il servesti. Il glasezi si il pui in frigider, astfel incat sa se decongeleze.
Buna ziua, am făcut acest tort de 3 ori și de fiecare data când coc blatul îmi curge sirop din el. Va rog sa-mi spuneti unde greșesc, Menționez ca respect cu strictețe rețeta. Multumesc!
Buna! Schimba, te rog reteta bezelei : foloseste 200 g de albus si 400 g de zahar pudra.