2 0
Tort cu bezea si ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de bezea cu nuca
200 g Albus
300 g Zahar pudra
1 bucata Vanilie baton
150 g Nuca macinata
Mousse ciocolata neagra
300 g Ciocolata neagra
2 bucati Oua
3 bucati Galbenus
35 g Apa
125 g Zahar
500 g Smantana pentru frisca
Glasaj de cacao
100 g Zahar
45 g Cacao
50 g Smantana pentru frisca
110 g Apa
5g Gelatina foi

Tort cu bezea si ciocolata

Meringue

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Blat de bezea cu nuca

  • Mousse ciocolata neagra

  • Glasaj de cacao

Directions

Share

Bezeaua se poate transforma foarte usor dintr-un desert divin , intr-un esec total. Secretul consta in coacere. Pentru acest tort de ciocolata bezeaua trebuie sa fie destul de groasa si crocanta, asa ca necesita o coacere indelungata la foc mic.

Puteti inlocui unul din blaturile de bezea cu un genoise cu cacao, pe care sa il insiropati cu putin Martell, sau puteti pune si fructe in interior.

Si nu uitati! La un tort cu blat de bezea folositi intotdeauna ciocolata neagra, care sa balanseze dulceata bezelei.

Steps

1
Done

1. Blat de bezea cu nuca

Puneti vanilia in albus. Bateti cu mixerul pana incepe sa capete volum. Adaugati 150 g de zahar pudra. Bateti pana bezeaua devine lucioasa si adaugati restul de zahar pudra. Bateti inca 2 minute. Asaugati nuca macinata amestecand cu o spatula. Turnati doua cercuri, unul de 22 cm diametru, iar altul de 18 cm si cateva bezele mai mici. Coaceti o ora jumatate la 85 grade Celsius.

2
Done

Mousse de ciocolata neagra

Bateti ouale cu galbenusul la robot. Intre timp, faceti un sirop din zahar si apa. Cand ouale capata volum, turnati siropul in fir, peste ele. Bateti pana se raceste. Peste ciocolata deja topita, adaugati 200 g de frisca batuta si amestecati energic cu un tel. Adaugati ouale batute. Amestecati si adaugati restul de frisca.

3
Done

Glasaj de cacao

Fierbeti impreuna zaharul, cacaoa, frisca si apa. Luati de pe fos si raciti pana la 40 de grade Celsius. Adaugati gelatina hidratata si blendati cu blenderul de mana.

4
Done

Montaj

Intr-un cerc de tort de 22 cm diametru puneti blatul cel mare de bezea. Adaugati mousse, blatul cel mic si iar mousse.Congelati. Scoateti din forma si glasati. Decorati cu bezele.

Puteti pune si fructe in interiorul tortului.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Passion
next
Millefeuille cu vanilie si alune de padure
previous
Passion
next
Millefeuille cu vanilie si alune de padure

15 Comments Hide Comments

in ce fel de cuptor: blaturile ies destul de groase si dupa 1/2 h abia au facut crusta deasupra.am cuptor electric le-am pus la ventilatie 85 gradeC. ceva nu-mi iese bine

Fie faci blaturile putin mai subtiri si faci mai multe bezele mici, fie lasi mai mult la cuptor. Timpii si temperaturile retetelor sunt facute in functie de cuptorul nostru din laborator. Voi adaptati in functie de ce aparate aveti.

Am o rugaminte.Spune-mi te rog cand torni glasajul, imediat ce scoti de la congelator si ce temperatura are glasajul .Multumesc mult.

ma refeream strict la mouse ul de ciocolata. Scrie acolo ca trebuie 2 oua(intregi presupun)si 3 galbenusuri :). Multumesc

Buna Diana! Trebuie sa coci la o temperatura foarte mica – 80 grade si sa ai grija sa nu coci prea mult. Daca sunt lasate prea mult, zahatul se caramelizeaza si devin maro.

Buna Camelia! Il poti tine si la congelator daca nu il mancati imediat, dar glazura isi va pierde din luciu. Cel mai bine ar fi sa il glasezi in ziua in care il servesti. Il glasezi si il pui in frigider, astfel incat sa se decongeleze.

Buna ziua, am făcut acest tort de 3 ori și de fiecare data când coc blatul îmi curge sirop din el. Va rog sa-mi spuneti unde greșesc, Menționez ca respect cu strictețe rețeta. Multumesc!

Add Your Comment