Ingredients
-
Blat Genoise
-
2 buc Oua
-
100 g Zahar
-
10 g Ulei floarea soarelui
-
120 g Faina
-
2 g Sare
-
Sirop si fructe de padure pentru umplutura
-
100 g Sirop de fructe
-
80 g Zahar granulat
-
100 g Apa
-
Mousse de capsuni
-
100 g Capsuni
-
10 g Lime suc
-
50 g Zahar pudra
-
4 g Gelatina foi
-
150 g Smantana frisca
-
Mousse de ciocolata alba si lime
-
50 g Ciocolata alba
-
4 g Gelatina foi
-
80 g Lapte
-
100 g Smantana frisca
-
1 buc Coaja lime
-
Glasaj de capsuni
-
150 g Suc de portocale strecurat
-
85 g Piure de capsuni strecurat
-
15 g Suc de lime strecurat
-
20 g Amidon
-
95 g Zahar
-
13 g Gelatina
-
200 g Glasaj neutru
-
1 g Colorant rosu gel
-
Montaj
-
500 g Fructe de padure (capsuni, zmeura, mure, coacaze...)
Directions
Un tort usor, cu creme din fructe si lime. Pentru decor puteti folosi macarons. Gasiti reteta chiar aici!
Steps
1
Done
|
Blad GenoiseBlad Genoise Spumati pe bain-marie ouale cu zaharul. Cand se topeste zaharul si capata volum, luati de pe bain-marie si amestecati la robot, sau cu mixerul de mana timp de 5 minute. |
2
Done
|
Sirop si fructe de padure pentru umplutura |
3
Done
|
Mousse de capsuniMousse de capsuni Faceti un piure din capsuni , lime si zahar pudra. Hidratati gelatina, topiti-o si puneti-o peste piure. Amestecati cu frisca batuta. |
4
Done
|
Mousse de ciocolata alba si limeMousse de ciocolata alba si lime Hidratati gelatina. Fierbeti laptele si turnati peste ciocolata. Lasati sa ajunga la 50 grade Celsius si adaugati gelatina si coaja de lime. Blendati cu un blender de mana si amestecati cu frisca batuta. |
5
Done
|
Glasaj de capsuniGlasaj de capsuni Fierbeti sucurile si piureul. Adaugati amidonul pe care l-ati amestecat déjà cu putina apa calda. Fierbeti, adaugati gelatina hidratata, colorantul, glasajul neutru si blendam. Folositi atunci cand ajunge la 35-40 grade Celsius. |
6
Done
|
Montaj |
22 Comments Hide Comments
Buna,
Ce inseamna 200g Glasaj neutru, de la ingredientele pentru Glasajul de Capsuni?
Multumesc! 😉
Poti face cu o zi inainte un glasaj neutru din apa 300 g, zahar 150 g si 12 g gelatina foi bine hidratata. Fa un sirop din apa si zahar, pe care il fierbi doar pana ce se topeste zaharul. Adauga gelatina cand siropul are in jur de 40 grade.
F.bun si racoritor. Ce dimensiuni are forma de copt si ce greutate a avut tortul?
Multumesc mult.
22 cm diametru si aproximativ 1,3 kg
Multumesc mult.
Buna Ana, vreau sa fac tortul in weekend, citind reteta sunt putin debusolata, piureul de capsuni se face la blender sau trebuie fiert? Multumesc
La blender. Spor!
Buna Ana, nu gasesc in reteta la ce temperatura si cat timp se coace blatul. Multumesc.
La 180 grade
Cât de mare este? 18-20 cm tava? Mulțumesc!
20 cm diam inaltime 6 cm
Bună. Nu găsesc rețeta la glasajul de căpșuni. Mă puteți îndruma vă rog? Mulțumesc mult.
Buna Gina!
150 g Suc de portocale strecurat
85 g Piure de capsuni strecurat
15 g Suc de lime strecurat
20 g Amidon
95 g Zahar
13 g Gelatina
200 g Glasaj neutru
1 g Colorant rosu gel
Buna Ana! Si felicitări pentru creațiile tale! Voiam sa te întreb , napajul pe care il folosești este Valrhona?
Buna Aisa! Nu, este Patis France.
Buna ziua, imi puteti spune daca se pot face doua blaturi??
Buna Maria! Da, sigur.
Se poate si o poza cu sectiunea la tort?
Multumesc mult. Arata foarte bine 🙂
Buna! Glasajul neutru daca il fac cu o zi inainte, se intareste cred. Este de ajuns sa l pun ca atare, sa l blendez, sau tb readus la stare lichida?
Buna Brandusa! Trebuie incalzit la 35 grade si turnat lichid.
Bună, Ana! Napajul neutru este același lucru cu glasajul neutru?
Buna Cristina! Da.