1 0
Meli-Melo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat Genoise
2 buc Oua
100 g Zahar
10 g Ulei floarea soarelui
120 g Faina
2 g Sare
Sirop si fructe de padure pentru umplutura
100 g Sirop de fructe
80 g Zahar granulat
100 g Apa
Mousse de capsuni
100 g Capsuni
10 g Lime suc
50 g Zahar pudra
4 g Gelatina foi
150 g Smantana frisca
Mousse de ciocolata alba si lime
50 g Ciocolata alba
4 g Gelatina foi
80 g Lapte
100 g Smantana frisca
1 buc Coaja lime
Glasaj de capsuni
150 g Suc de portocale strecurat
85 g Piure de capsuni strecurat
15 g Suc de lime strecurat
20 g Amidon
95 g Zahar
13 g Gelatina
200 g Glasaj neutru
1 g Colorant rosu gel
Montaj
500 g Fructe de padure (capsuni, zmeura, mure, coacaze...)

Meli-Melo

Have no fear, spring is here!

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Blat Genoise

  • Sirop si fructe de padure pentru umplutura

  • Mousse de capsuni

  • Mousse de ciocolata alba si lime

  • Glasaj de capsuni

  • Montaj

Directions

Share

Un tort usor, cu creme din fructe si lime. Pentru decor puteti folosi macarons. Gasiti reteta chiar aici!

Steps

1
Done

Blad Genoise

Blad Genoise

Spumati pe bain-marie ouale cu zaharul. Cand se topeste zaharul si capata volum, luati de pe bain-marie si amestecati la robot, sau cu mixerul de mana timp de 5 minute.
Adaugati uleiul, apoi faina si sarea amestecand cu o spatula din centru spre exterior.

2
Done

Sirop si fructe de padure pentru umplutura

Sirop si fructe de padure pentru umplutura

Faceti un sirop din apa si zahar peste care puneti ce sirop de fructe vreti.
(Eu folosesc unul facut de noi, de capsuni.)

3
Done

Mousse de capsuni

Mousse de capsuni

Faceti un piure din capsuni , lime si zahar pudra. Hidratati gelatina, topiti-o si puneti-o peste piure. Amestecati cu frisca batuta.

4
Done

Mousse de ciocolata alba si lime

Mousse de ciocolata alba si lime

Hidratati gelatina. Fierbeti laptele si turnati peste ciocolata. Lasati sa ajunga la 50 grade Celsius si adaugati gelatina si coaja de lime. Blendati cu un blender de mana si amestecati cu frisca batuta.

5
Done

Glasaj de capsuni

Glasaj de capsuni

Fierbeti sucurile si piureul. Adaugati amidonul pe care l-ati amestecat déjà cu putina apa calda. Fierbeti, adaugati gelatina hidratata, colorantul, glasajul neutru si blendam. Folositi atunci cand ajunge la 35-40 grade Celsius.

6
Done

Montaj

Montaj

Blat foarte bine insiropat – mousse capsuni – fructe de padure – blat foarte bine insiropat – mousse cioco alba.
Decor : macarons si fructe de padure

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Prajitura cu lamaie fara gluten sau lactoza
next
Tarta cu cafea
previous
Prajitura cu lamaie fara gluten sau lactoza
next
Tarta cu cafea

22 Comments Hide Comments

Poti face cu o zi inainte un glasaj neutru din apa 300 g, zahar 150 g si 12 g gelatina foi bine hidratata. Fa un sirop din apa si zahar, pe care il fierbi doar pana ce se topeste zaharul. Adauga gelatina cand siropul are in jur de 40 grade.

Buna Ana, vreau sa fac tortul in weekend, citind reteta sunt putin debusolata, piureul de capsuni se face la blender sau trebuie fiert? Multumesc

Buna Gina!
150 g Suc de portocale strecurat
85 g Piure de capsuni strecurat
15 g Suc de lime strecurat
20 g Amidon
95 g Zahar
13 g Gelatina
200 g Glasaj neutru
1 g Colorant rosu gel

Buna! Glasajul neutru daca il fac cu o zi inainte, se intareste cred. Este de ajuns sa l pun ca atare, sa l blendez, sau tb readus la stare lichida?

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here