Cine sunt eu

Expert cofetar scolit in Franta

În urma experienței trăite în Franța ca elevă a Școlii de Cofetari din Montbeliard sub îndrumarea maestrului Eric Vergne, am realizat că perfecțiunea în acest domeniu există și că poate fi atinsă prin muncă, pasiune, organizare și ingredient de calitate.

Într-un mediu în care cofetăria este considerată Artă, fiind un veritabil mod de expresie a sensibilității asemenea muzicii, picturii sau sculpturii, am învățat cum o prăjitură trebuie să surprindă și să antreneze toate cele cinci simțuri ale gurmetului. Ce ar mai fi un croissant fără mirosul îmbietor de aluat copt? Fără sunetul creat de ruperea straturilor crocante? Fără crustă lucioasă și catifelată sau fără gustul sublim de unt caramelizat?

În încercarea de a mă alatura convingerilor familiei mele, am creat o gamă de cofeturi cu influențe franțuzești, continuare a cofetăriei românești interbelice. A rezultat astfel o cofetărie vie, parte a creatorului subjugat ideii de a provoca plăcere. O cofetărie care își propune să evolueze cultivând gustul ca formă a culturii generale. O cofetărie în care alăturarea cuvintelor “prăjitură” și “extraordinară” formează un pleonasm.

X