0 0
Medovik, tortul perfect

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat
Oua 0,100 kg
Zahar 0,130 kg
Miere 0,050 kg
Unt 0,050 kg
Faina 0,280 kg
Crema
Zahar 0,090 kg
Apa 0,025 l
Unt (pentru caramel) 0,045 kg
Smantana pentru frisca Excellence 35% Elle & Vire Professionnel 0,055 kg
Miere 0,025 kg
Unt 0,120 g
Crema de branza Soft Style Elle & Vire Professionnel 0,350 g
Crema pentru montaj
Crema de branza Soft Style Elle & Vire Professionnel 0,200 kg
Smantana pentru frisca Excellence 35% Elle & Vire Professionnel 0,120 kg
Zahar pudra 0,020 kg
Vanilie baton 1 bucata
Fructe proaspete 300 g

Medovik, tortul perfect

Iubesc crema de branza Soft Style de la Elle & Vire Professionnel, pentru gustul sau fresh si usor sarat, care echilibreaza de minune caramelul din Medovik. Textura sa super tartinabila este perfecta pentru straturile fine de branza din Medovik.

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Blat

  • Crema

  • Crema pentru montaj

Directions

Share

L-am descoperit pe Medovik intr-o celebra cafenea din Paris acum cativa ani. O prietena mi-a recomandat sa merg acolo si mi-a zis asa: „Gusta-l si dupa ce-l gusti, nu-l vei uita”. A stiut ea ce a stiut, pentru ca atunci a fost momentul in care m-am indragostit iremediabil de acest desert. Blaturi din miere, crema de caramel si branza, pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca gust perfectiunea.

Mi-am zis ca Medovik trebuie sa existe si in vitrina noastra, la Zexe Braserie. De aceea, am creat impreuna cu echipa noastra de cofetari talentati propria varianta de Medovik, adaptata gustului romanesc. Asa cum facem, de altfel, cu toate deserturile cosmopolite.

Cand am aflat ca Elle & Vire Professionnel a lansat o crema de branza Soft Style, moale, super tartinabila, perfecta pentru cofetarie, care rezista foarte bine si la copt, mi-am zis ca este ocazia perfecta pentru a crea o ediție speciala Medovik.

Cele 6 blaturi ale variantei noastre de Medovik merita o crema pe masura. Ce altceva putea sa echilibreze mai bine dulceata caramelului decat noua crema de branza Soft Style de la Elle & Vire Professional? Fresh si usor de intins, aceasta este perrrrfecta pentru prajiturile cu foi. Un ingredient perfect pentru un desert perfect.

Ce a iesit mi-a placut mult, asa ca va las si voua reteta mai jos.

Steps

1
Done

Pregatirea blatului

Incalziti ouale si zaharul pana la 70 grade Celsius. Mutati amestecul in robot si adaugati mierea si untul. Amestecati cu telul, pana cand se incorporeaza untul. Adaugati in 3 parti faina in bolul de la mixer si amestecati folosind paleta, pana la omogenizare.

2
Done

Acoperiti cu folie la contact si raciti timp de 6 ore la frigider.

3
Done

Odata racit amestecul, formati 6 bile de 0,100 kg si intindeti-le pana ajungeti la diametru de 22 cm.
Coaceti foile 6 minute la 170 g.

4
Done

Cu un cerc de 20 cm diametru decupati foile calde. Pastrati resturile si macinati-le fin.

5
Done

Pregatirea cremei

Faceti un caramel la 190 grade Celsius din zahar si apa. Luati de pe foc si adaugati smantana lichida fierbinte, untul la temperatura camerei si mierea. Omogenizati cu un blender.

6
Done

Raciti la 40 grade C si adaugati restul de unt moale. Amestecati cu un tel si adaugati crema de branza amestecata in prealabil cu un tel.

7
Done

Montati dozand 100 g de crema pe fiecare blat. Cu crema ramasa imbracati lateralele tortului si pudrati resturile de blat macinate fin. Lasati la frigider timp de12 de ore.

8
Done

Montaj

Infuzati la rece vanilie in smantana de frisca timp de 1 ora. Adaugati zaharul pudra si crema de branza. Spumati si posati deasupra tortului. Adaugati fructele.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Chec cu ciocolată și portocale
next
Tarta fresh cu lamaie si bezele crocante
previous
Chec cu ciocolată și portocale
next
Tarta fresh cu lamaie si bezele crocante

Add Your Comment