Ingredients
-
Blat
-
135 g Faina
-
50 g Zahar pudra
-
15 g Migdale pudra
-
7 g Amidon de porumb
-
1 praf Sare
-
70 g Unt
-
30 g Oua
-
20 g Unt pentru forme
-
Crema de lamaie
-
160 g Suc de lamaie
-
15 g Coaja lamaie
-
100 g Oua
-
105 g Zahar
-
133 g Unt
-
Bezea frantuzeasca
-
150 g Albus
-
300 g Zahar pudra
Directions
Ce poate fi mai usor decat un desert cu lamaie? Vorbim bineinteles atat de facut, cat si de mancat.
Tarta cu lamaie pare sa fi fost conceputa pe vasele flotei engleze din secolul al XVIII-lea, unde consumul zilnic al sucului de lamaie era obligatoriu.
Francezii o revendica si ei si sustin ca a fost creata in Menton, oras recunoscut pentru citricele sale.
Englezeasca sau frantuzeasca? Nici nu mai conteaza. Important este ca are un blat fondant cu migdale, crema fina de lamaiesibezea crocanta.
Steps
1
Done
|
BlatBlat In mixer frecati untul cu zaharul. |
2
Done
|
Crema de lamaieCrema de lamaie Bateti cu un tel ouale si zaharul. |
3
Done
|
Bezea frantuzeascaBezea frantuzeasca Bateti spuma albusul si adaugati 200 g de zahar pudra. |
4
Done
|
MontajMontaj Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. |
11 Comments Hide Comments
adica nu mai pui la cuptor si cu crema inainte de a pune bezeaua?
Buna Daniela! Nu, pentru aceasta reteta de tarta cu lamaie , nu mai trebuie sa o coci si cu crema. Se coace blatul separat, se adauga crema deja fiarta si se pune bezeaua. Exista si retete cu crema bagata la cuptor, dar nu aceasta. spor!
Buna Ana,
ce dimensiune are forma?
Buna Alex! Sunt forme de 8 cm diametru.
Buna ziua! Pot inlocui faina de migdale cu faina obișnuită? Nu mi plac migdalele. Va multumesc. Andra
Buna Andra! Din pacate, nu. Poti inlocui cu alune de padure macinate.
Se coace întâi tarta si apoi si pune crema. În final se mai coace o data tarta umpluta cu crema si cu bezea? Cuptorul meu e pe gaz. Tarta bănuiesc că la prima coacere; nu trebuie coaptă de tot având în vedere că se mai coace o data si cu bezeaua. Oare am inteles bine? Mii de mulțumiri. Andra
Buna Andra! Da, coci tarta goala asa cum ai in indicatii. Pui crema si pui bezeaua. Coacerea de la cuptor este pentru bezea. O poti face si cu un arzator. Daca folosesti, totusi, cuptorul pe gaz, coacerea va fi foarte rapida – 2 min la temperatura foarte mare. Nu va afecta blatul, ci doar partea de sus a bezelei care se va carameliza.
Bună Ana, cât trebuie foarte crema de lămâie?? Multumesc.
Buna Elena! Cam 3-4 minute din momentul in care da in clocot.
Fiarta