2 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat
135 g Faina
50 g Zahar pudra
15 g Migdale pudra
7 g Amidon de porumb
1 praf Sare
70 g Unt
30 g Oua
20 g Unt pentru forme
Crema de lamaie
160 g Suc de lamaie
15 g Coaja lamaie
100 g Oua
105 g Zahar
133 g Unt
Bezea frantuzeasca
150 g Albus
300 g Zahar pudra

Tarta cu lamaie si bezea

Un desert mul tmai usor de facut decat va imaginati pana acum

Alegerea naturala de dupa cina

  • Serves 10
  • Medium

Directions

Ce poate fi mai usor decat un desert cu lamaie? Vorbim bineinteles atat de facut, cat si de mancat.

Tarta cu lamaie pare sa fi fost conceputa pe vasele flotei engleze din secolul al XVIII-lea, unde consumul zilnic al sucului de lamaie era obligatoriu.

Francezii o revendica si ei si sustin ca a fost creata in Menton, oras recunoscut pentru citricele sale.

Englezeasca sau frantuzeasca? Nici nu mai conteaza. Important este ca are un blat fondant cu migdale, crema fina de lamaiesibezea crocanta.

Steps

1
Done

Blat

In mixer frecati untul cu zaharul.
Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul, sarea si la sfarsit oul.
Puneti la frigider 30 minute.
Puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180 grade Celsius.

2
Done

Crema de lamaie

Bateti cu un tel ouale si zaharul.
Adaugati sucul de lamaie si coaja si fierbeti totul.
Luati de pe foc si adaugati untul.
Blendati cu un blender de mana si turnati in tarte.
Raciti.

3
Done

Bezea frantuzeasca

Bateti spuma albusul si adaugati 200 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

4
Done

Montaj

Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius.
Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Tort de Valentine’s Day
next
Choco – Choc

4 Comments Hide Comments

Buna Daniela! Nu, pentru aceasta reteta de tarta cu lamaie , nu mai trebuie sa o coci si cu crema. Se coace blatul separat, se adauga crema deja fiarta si se pune bezeaua. Exista si retete cu crema bagata la cuptor, dar nu aceasta. spor!

Add Your Comment

X