Ingredients
-
Blat
-
50 g Zahar pudra fara amidon
-
100 g Migdale pudra
-
50 g Migdale coapte macinate grosier
-
50 g Cocos fulgi
-
un praf Sare
-
50 g Unt de cacao
-
70 g Unt fara lactoza
-
1 bucata Oua
-
Crema
-
150 ml Lapte fara lactoza
-
150 ml Suc de lamaie strecurat
-
10 g Coaja de lamaie
-
75 g Zahar
-
40 g Galbenus
-
10 g Gelatina foi
-
250 ml Smanatana pentru friscafara lactoza
-
Montaj
-
50 g Gem de capsuni
-
100 g Capsuni
-
100 g Zmeura
-
50 g Coacaze
Directions
Sunt cofetar. Meseria mea se bazeaza pe zahar, lapte, unt 82%, smantana grasa, faina si foc. Asa ca, a face prajituri fara gluten, fara lactoza, vegane sau fara zahar reprezinta o tortura. Nu pentru ca nu stiu cum, ci din acelasi acelasi motiv pentru care cizmarul nu e fericit cand lucreaza cu plastic, tamplarul cu pal sau pietrarul cu compozit. Dar, pentru ca stiu ce inseamna sa vrei din tot sufletul o portie zdravana de tort, accept comenzi cad este vorba de persoane cu probleme de sanatate.
Gasiti mai jos o reteta de prajitura cu lamaie, fara gluten si lactoza. Ingredientele mai speciale le gasiti fara probleme pe net, sau la raioanele de specialitate din magazine.
Steps
1
Done
|
1. Blatul Zaharul pudra ( verificati eticheta sa nu aiba amidon!!), pudra de migdale, migdalele macinate, cocosul, sarea, untul de cacao topit, untul fara lactoza moale si oul. Amestecati tot, puneti intr-o forma de 24 cm diametru si coaceti 12-14 minute la 180 grade. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei. |
2
Done
|
2. Crema de lamaie Lasati gelatina la hidratat in apa foarte rece. Intr-o oala fierbeti laptele. Turnati-l peste zaharul amestecat cu galbenusul, zeama de lamaie si coaja. Amestecati bine cu un tel. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu pana ajunge la 82 grade C. Lasati sa se racoreasca 5 minute si adaugati foile de gelatina hidratate. Blendati cu un blender de mana. Puneti la rece timp de 20-30 de minute, amestecand din cand in cand cu telul. Bateti frisca si amestecati-o cu crema de lamaie racita. Turnati intr-o forma de 22 cm si in alte 3 forme mici de silicon ( pentru cele 3 bule de crema de deasupra) .Congelati. |
3
Done
|
3. Montajul Pe blatul racit aplicati un strat generos de gem de capsuni (daca nu l-ati facut in casa, verificati eticheta, sa nu aiba amidon!). Peste acesta asezati crema scoasa din forma si inca inghetata ( altfel nu se scoate bine din forma si nici nu se poate aseza usor pe blat). Pe marginea blatului puneti zmeura, iar deasupra cremei capsuni, coacaze si fulgi de cocos. Lasati la frigider 3 ore inainte sa mancati. |
2 Comments Hide Comments
Buna ziua,
In ce masura poate fi afectat rezultatul final daca folosesc ingredinte normale(gen care contin gluten si lactoza?
Multumesc
Este afectat. Trebuie schimbate toate cantitatile.