Ingredients
-
Aluat tarta
-
Faina 220 g
-
Zahar pudra 80 g
-
Migdale pudra 30 g
-
Amidon 20 g
-
Sare 1 g
-
Unt 82% 120 g
-
Oua 50 g
-
Crema de migdale
-
Unt 180 g
-
Zahar pudra 180 g
-
Pudra de migdale 180 g
-
Oua 180 g
-
Esenta migdale 3 picaturi
-
Zmeura (proaspata sau congelata) 80 g
-
Visine (proaspete sau congelate) 100 g
-
Piersici (proaspete sau din compot) 300 g
-
Pere (proaspete sau din compot)
-
Napaj la cald
-
Gem de caise 200 g
-
Apa 60 g
Directions
Ce-mi place cel mai mult la tarta cu migdale si fructe este ca nu mai trebuie sa asteptam sezonul estival pentru a ne bucura de aroma sa. O putem prepara și savura oricand, chiar si intr-o zi rece de iarna.
Una dintre regulile de baza dupa care ma ghidez in cofetarie este sa folosesc doar ingrediente cu personalitate puternica, menite sa se sustina si evidentieze reciproc si, cel mai important, sa intensifice gustul. Tarta noastra cu fructe imbina perfect blatul crocant, finetea cremei de migdale si dulceața fructelor.
Va provoc sa experimentati gusturi noi si va invat cum sa pregatiti aceasta tarta pas cu pas. Un desert plin de culoare si aroma de care va veți indragosti.
Reteta este pentru o tarta cu diametru de 28 cm.
Steps
1
Done
|
Prepararea aluatuluiFolosind spatula, amestecati in bolul robotului de bucatarie faina, zaharul pudra, migdalele pudra, amidonul, sarea si untul rece taiat bucati. Cand amestecul devine nisipos (dupa aproximativ 4 minute), adaugati oul si continuati sa mixati 1 minut, pana cand compozitia se hidrateaza, transformandu-se in aluat de tarta. Infoliati si lasati la frigider 2 ore. Daca nu aveti robot, faceti operatiunea intr-un bol, cu mainile, strivind intre palme untul rece si pudrele. Odata racit, intindeti aluatul in forma si lasati din nou la rece pentru 30 de minute. |
2
Done
|
Prepararea cremei de migdale |
3
Done
|
CoacereCoaceti la 150 grade timp de 35 de minute. Verificati coacerea tartei si adaptati timpul in functie de observatii. Puteti mari timpul pana cand aceasta devine aurie uniform. La cuptorul meu, dupa 35 de minute, scot tarta din forma (ma folosesc de o tava pe care o pun deasupra si intorc pur si simplu tarta cu susul in jos). Coc inca 10 minute la 180 grade tarta intoarsa cu baza în sus, pentru a ma asigura ca am o coacere uniforma. Nu va speriati, partea superioara a tartei nu se strica daca faceti asa 😊 Scoateti tarta de la cuptor si lasati-o sa se raceasca bine (o intoarceti cu capul in sus daca faceti dupa metoda mea). |
4
Done
|
Prepararea napajului |