0 0
Tarta cu migdale si fructe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat tarta
Faina 220 g
Zahar pudra 80 g
Migdale pudra 30 g
Amidon 20 g
Sare 1 g
Unt 82% 120 g
Oua 50 g
Crema de migdale
Unt 180 g
Zahar pudra 180 g
Pudra de migdale 180 g
Oua 180 g
Esenta migdale 3 picaturi
Zmeura (proaspata sau congelata) 80 g
Visine (proaspete sau congelate) 100 g
Piersici (proaspete sau din compot) 300 g
Pere (proaspete sau din compot)
Napaj la cald
Gem de caise 200 g
Apa 60 g

Tarta cu migdale si fructe

Un desert fresh, perfect pentru a fi savurat in orice moment

Explozie de culori, arome si texturi intr-un blat crocant de tarta

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Aluat tarta

  • Crema de migdale

  • Napaj la cald

Directions

Share

Ce-mi place cel mai mult la tarta cu migdale si fructe este ca nu mai trebuie sa asteptam sezonul estival pentru a ne bucura de aroma sa. O putem prepara și savura oricand, chiar si intr-o zi rece de iarna.

Una dintre regulile de baza dupa care ma ghidez in cofetarie este sa folosesc doar ingrediente cu personalitate puternica, menite sa se sustina si evidentieze reciproc si, cel mai important, sa intensifice gustul. Tarta noastra cu fructe imbina perfect blatul crocant, finetea cremei de migdale si dulceața fructelor.

Va provoc sa experimentati gusturi noi si va invat cum sa pregatiti aceasta tarta pas cu pas. Un desert plin de culoare si aroma de care va veți indragosti.

Reteta este pentru o tarta cu diametru de 28 cm.

 

 

Steps

1
Done

Prepararea aluatului

Folosind spatula, amestecati in bolul robotului de bucatarie faina, zaharul pudra, migdalele pudra, amidonul, sarea si untul rece taiat bucati. Cand amestecul devine nisipos (dupa aproximativ 4 minute), adaugati oul si continuati sa mixati 1 minut, pana cand compozitia se hidrateaza, transformandu-se in aluat de tarta.

Infoliati si lasati la frigider 2 ore.

Daca nu aveti robot, faceti operatiunea intr-un bol, cu mainile, strivind intre palme untul rece si pudrele.
Adaugati la sfarsit oul si amestecati cu mana pana se hidrateaza (1 minut).

Odata racit, intindeti aluatul in forma si lasati din nou la rece pentru 30 de minute.

2
Done

Prepararea cremei de migdale

Amestecati in bolul mixerului untul moale (21 grade C), zaharul pudra, pudra de migdale si ouale pana cand se omogenizeaza (aproximativ 2 minute).

Adaugati esenta de migdale si turnati compozitia in aluatul de tarta scos din frigider.

Adaugati fructele deasupra, aranjandu-le cum va place.

3
Done

Coacere

Coaceti la 150 grade timp de 35 de minute. Verificati coacerea tartei si adaptati timpul in functie de observatii. Puteti mari timpul pana cand aceasta devine aurie uniform.

La cuptorul meu, dupa 35 de minute, scot tarta din forma (ma folosesc de o tava pe care o pun deasupra si intorc pur si simplu tarta cu susul in jos). Coc inca 10 minute la 180 grade tarta intoarsa cu baza în sus, pentru a ma asigura ca am o coacere uniforma.

Nu va speriati, partea superioara a tartei nu se strica daca faceti asa 😊

Scoateti tarta de la cuptor si lasati-o sa se raceasca bine (o intoarceti cu capul in sus daca faceti dupa metoda mea).

4
Done

Prepararea napajului

Fierbeti foarte putin gemul impreuna cu apa. Strecurati. Folositi lichidul pentru a unge cu o pensula tarta deasupra. Veti obtine astfel un luciu apetisant.

Recomand sa mancati tarta rece. Este extrem de buna dupa ce a stat cateva ore la frigider.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Bezele cu vanilie
next
Chec cu ciocolată și portocale
previous
Bezele cu vanilie
next
Chec cu ciocolată și portocale

Add Your Comment