Ingredients
-
Blat de tarta
-
135 g Faina
-
50 g Zahar pudra
-
15 g Pudra de migdale
-
7 g Amidon
-
70 g Unt
-
1 bucata Oua
-
1 praf Sare
-
30 g Unt pentru forme
-
Crema de vanilie
-
500 g Lapte
-
2 bucati Vanilie baton
-
125 g Zahar tos
-
30 g Amidon
-
100 g Galbenus
-
50 g Unt
-
Ganache de zmeura
-
100 g Zmeura proaspata
-
150 g Ciocolata alba
-
10 g Unt
-
Zmeura proaspata 200 g
Directions
Zmeura proaspata, vanilie si blat crocant cu migdale. De cele mai multe ori, ne pierdem in iluzia complexitatii, uitand ca, de fapt, cele mai bune sunt lucrurile simple.
Steps
1
Done
|
Blat de tarta In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul, sarea si la sfarsit oul. Lasati la frigider 30 de minute, dupa care puneti in forme de 8 cm diametru (pe care le-ati uns in prealabil cu unt). Intepati fiecare tarta cu o furculita si lasati din nou la rece 30 de minute. Coaceti la 180 grade Celsius timp de 12 minute. |
2
Done
|
Crema de vanilieCrema de vanilie Lasati batoanele de vanilie peste noapte in lapte. Amestecati zaharul cu galbenusul, adaugati amidonul si amestecati din nou, energic. Turnati peste laptele fiert ( din care ati scos batonul de vanilie curatat) si puneti totul pe foc. Amestecati continuu timp de maxim 1 minut, pana incepe sa se inchege. Luati de pe foc, adaugati untul si lasati la rece acoperit la contact cu o folie de plastic. |
3
Done
|
Ganache de zmeura Topiti ciocolata alba. Cand aceasta se raceste pana la 32 grade Celsius, adaugati zmeura si blendati. Adaugati untul la temperatura camerei si blendati iar. Turnati in semisfere de 4 cm si congelati. |
4
Done
|
Montaj Umpleti tartele cu crema de vanilie. Raciti si puneti deasupra, in mijloc, semisfera cu ganache de zmeura. Asezati deasupra zmeura proaspata. Puteti umple interiorul gol al bucatilor de zmeura cu piure de zmeura. |