Ingredients
-
Compoziție chec
-
Ouă 0,200 kg (4 bucăți)
-
Zahăr 0,100 kg
-
Miere polifloră 0,070 kg
-
Faina 0,140 kg
-
Cacao 0,025 kg
-
Migdale pudră 0,090 kg
-
Sare 0,001 kg
-
Praf de copt 0,006 kg
-
Smântână fermentată 32% 0,100 kg
-
Unt 82% 0,070 kg
-
Ciocolată neagră 60% 0,070 kg
-
Pepite de ciocolată 0,100 kg
-
Portocală confiată mărunțită 0,100 kg
-
Tapetare forme
-
Unt topit 0,050 kg
-
Făină 0,050 kg
-
Finisaj
-
Portocale confiate 9 felii
-
Peltea caise 0,150 kg
-
Apă 0,020 kg
Directions
Recunosc că iubesc checul în toate formele sale: de la checul simplu, „de mamaie”, până la checul sofisticat, așa cum este cel a cărui rețetă o să v-o dezvălui în cele ce urmează: chec cu ciocolată și portocale.
Ciocolata își dă întâlnire cu portocalele în mod constant în laboratorul nostru. Două ingrediente cu personalitate, cu gust intens, care se susțin reciproc, peste care ne place să adăugăm și un pic de nostalgie. Rezultă astfel un chec delicios, perfect pentru a fi savurat oricând.
Pe cât este de aromat, pe atât de ușor este și de preparat, mai ales dacă aveți un ajutor de nădejde, așa cum l-am avut eu (din nou) pe robotul Kenwood Titanium Chef Patissier XL. Dacă inițial l-am testat la creme și la un blat de tartă, de această dată, i-am dat o nouă provocare și am vrut să văd cum se descurcă și la prepararea unui aluat rapid de chec. Nu am fost dezamagită! Chef Patissier de la Kenwood a făcut o treabă excelentă!
Mi-a plăcut foarte mult telul pe care l-am folosit pentru a mixa ingredientele checului. Este foarte rezistent, din oțel inoxidabil cu spițe lungi, ce reușesc sa capteze foarte bine aerul. Pentru acest desert, am folosit bolul de 5 litri în care am mixat toate ingredientele, perfect pentru compoziția a 3 checuri mici de 320g, sau a unui chec mare, de 960g.
Datorită motorului puternic de 1400 W, care poate fi controlat digital, am preparat ușor aluatul destul de dens. Am schimbat treptele de viteză în funcție de nevoi, chiar în timpul preparării checului, fără să fie nevoie să opresc robotul, iar sistemul de iluminare mi-a permis să văd evoluția aluatului.
Găsiți întreaga rețetă de chec cu ciocolată și portocale mai jos, iar pentru mai multă inspirație, nu ezitați să descărcați și aplicația mobilă Kenwood World cu peste 100 rețete.
Spor la treabă și nu uitați să îmi arătați cum v-a ieșit!
Steps
1
Done
|
Pregătirea compozițieiMixați ouăle și zahărul la viteză medie timp de 5 minute. Strecurați împreună făina, cacaoa, praful de copt, sarea și pudra de migdale. Adăugați-le în compoziția de ou bătut cu zahăr și amestecați la viteză mică până când se încorporează (maximum 1 minut). Adăugați smântâna fermentată, untul topit și ciocolata topită. Amestecați încă un minut și adăugați pepitele de ciocolată și portocalele confiate. Continuați să amestecați până când se încorporează în amestec. |
2
Done
|
Pregătirea formei |
3
Done
|
CoacereÎncălziți cuptorul la 180 grade și coaceți astfel: - Checuri mici: 10 minute la 180 grade, 10 minute la 170 și 10 minute la 160 grade; |
4
Done
|
Finisare |