0 0
Chec cu ciocolată și portocale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Compoziție chec
Ouă 0,200 kg (4 bucăți)
Zahăr 0,100 kg
Miere polifloră 0,070 kg
Faina 0,140 kg
Cacao 0,025 kg
Migdale pudră 0,090 kg
Sare 0,001 kg
Praf de copt 0,006 kg
Smântână fermentată 32% 0,100 kg
Unt 82% 0,070 kg
Ciocolată neagră 60% 0,070 kg
Pepite de ciocolată 0,100 kg
Portocală confiată mărunțită 0,100 kg
Tapetare forme
Unt topit 0,050 kg
Făină 0,050 kg
Finisaj
Portocale confiate 9 felii
Peltea caise 0,150 kg
Apă 0,020 kg

Chec cu ciocolată și portocale

Chef Cofetar Ana Consulea și Kenwood Titanium Chef Patissier XL continuă aventura în cofetărie

  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Compoziție chec

  • Tapetare forme

  • Finisaj

Directions

Share

Recunosc că iubesc checul în toate formele sale: de la checul simplu, „de mamaie”, până la checul sofisticat, așa cum este cel a cărui rețetă o să v-o dezvălui în cele ce urmează: chec cu ciocolată și portocale.

Ciocolata își dă întâlnire cu portocalele în mod constant în laboratorul nostru. Două ingrediente cu personalitate, cu gust intens, care se susțin reciproc, peste care ne place să adăugăm și un pic de nostalgie. Rezultă astfel un chec delicios, perfect pentru a fi savurat oricând.

Pe cât este de aromat, pe atât de ușor este și de preparat, mai ales dacă aveți un ajutor de nădejde, așa cum l-am avut eu (din nou) pe robotul Kenwood Titanium Chef Patissier XL. Dacă inițial l-am testat la creme și la un blat de tartă, de această dată, i-am dat o nouă provocare și am vrut să văd cum se descurcă și la prepararea unui aluat rapid de chec. Nu am fost dezamagită! Chef Patissier de la Kenwood a făcut o treabă excelentă!

Mi-a plăcut foarte mult telul pe care l-am folosit pentru a mixa ingredientele checului. Este foarte rezistent, din oțel inoxidabil cu spițe lungi, ce reușesc sa capteze foarte bine aerul. Pentru acest desert, am folosit bolul de 5 litri în care am mixat toate ingredientele, perfect pentru compoziția a 3 checuri mici de 320g, sau a unui chec mare, de 960g.

Datorită motorului puternic de 1400 W, care poate fi controlat digital, am preparat ușor aluatul destul de dens. Am schimbat treptele de viteză în funcție de nevoi, chiar în timpul preparării checului, fără să fie nevoie să opresc robotul, iar sistemul de iluminare mi-a permis să văd evoluția aluatului.

Găsiți întreaga rețetă de chec cu ciocolată și portocale mai jos, iar pentru mai multă inspirație, nu ezitați să descărcați și aplicația mobilă Kenwood World cu peste 100 rețete.

Spor la treabă și nu uitați să îmi arătați cum v-a ieșit!

 

Steps

1
Done

Pregătirea compoziției

Mixați ouăle și zahărul la viteză medie timp de 5 minute.

Strecurați împreună făina, cacaoa, praful de copt, sarea și pudra de migdale. Adăugați-le în compoziția de ou bătut cu zahăr și amestecați la viteză mică până când se încorporează (maximum 1 minut).

Adăugați smântâna fermentată, untul topit și ciocolata topită. Amestecați încă un minut și adăugați pepitele de ciocolată și portocalele confiate. Continuați să amestecați până când se încorporează în amestec.

2
Done

Pregătirea formei

Tapetați cu unt topit și făină formele de chec - 3 forme mici sau o formă mare. Turnați câte 0,320 g de compoziție în fiecare formă de chec mic sau 0,960 g într-o formă mare.

Cu unt topit trasați o linie pe mijlocul checurilor.

3
Done

Coacere

Încălziți cuptorul la 180 grade și coaceți astfel:

- Checuri mici: 10 minute la 180 grade, 10 minute la 170 și 10 minute la 160 grade;
- Chec mare: 10 minute la 170 grade, 10 minute la 160 grade, 25 minute la 150 grade.

4
Done

Finisare

Scoateți din forme, lăsați să se racească o oră și napați cu peltea de caise fierbinte amestecată cu cele 20 de g de apă. Puneți deasupra feliile de portocale confiate.

Ana Consulea

Ana Consulea

Tarta cu migdale și fructe
previous
Tarta cu migdale si fructe
Tort Medovik
next
Medovik, tortul perfect
Tarta cu migdale și fructe
previous
Tarta cu migdale si fructe
Tort Medovik
next
Medovik, tortul perfect

Add Your Comment