• Home
  • Tarte
  • Tarta fresh cu lamaie si bezele crocante
0 0
Tarta fresh cu lamaie si bezele crocante

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Aluat tarta
Faina 220 g
Zahar pudra 80 g
Migdale pudra 30 g
Amidon 20 g
Sare 1 g
Unt 82% 120 g
Oua 50 g
Crema de migdale cu crema de branza Soft Style Elle & Vire Professionnel
Unt 80 g
Zahar pudra 80 g
Pudra de migdale 80 g
Oua 80 g
Crema de branza Soft Style Elle & Vire Professionnel 150 g
Compotee de zmeura
Zmeura proaspata/congelata I 250 g
Zahar 50 g zahar
Amidon 5 g
Suc de lamaie 30 g
Zmeura proaspata II 100 g
Crema de lamaie
Suc de lamaie 100 g
Suc de lime 40 g
Oua 200 g
Zahar 130 g
Crema de branza Soft Style Elle & Vire Professionnel 150 g
Gelatina foi 5 g
Coaja de lime de la 2 bucati lime
Smantana lichida Excellence Elle & Vire Professionnel 35% 300 g
Glasaj lamaie si mango
Piure de mango 165 g
Zeama de lamaie 40 g
Zahar 75 g
Amidon 15 g
Gelatina foi 10 g
Glazura neutra la rece (neutral) 150 g
Bezele cocos
Albus de ou 80 g
Zahar pudra 160 g
Cocos razuit 30 g

Tarta fresh cu lamaie si bezele crocante

O tarta care impresioneaza si cei mai exigenti iubitori de deserturi

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Vara (si nu numai) ne rasfatam cu un desert light, racoritor, exotic: tarta cu lamaie, lime, zmeura si noua crema de branza Soft Style de la Elle & Vire Professionnel.

Trebuie sa recunosc ca nu sunt o mare fana a tartei de lamaie, dar crema de branza lansata recent de Elle & Vire Professionnel m-a facut sa ma indragostesc de acest desert.

Cu ajutorul ei, reusim sa obtinem o crema de lamaie si lime foarte fina, stabila si delicioasa. In plus, noua crema de branza este foarte usor de amestecat, nu necesita sa o mixam inainte sa o amestecam cu alte ingrediente.

Am folosit crema de branza si pentru umplutura tartei din crema de migdale, am adaugat un compotee de zmeura pentru a echilibra lamaia si am copt bezele cu cocos.

Am explicat toti pasii intr-un live demo pe contul meu de Instagram, chiar aici. Daca ati ratat transmisiunea, puteti urmari oricand inregistrarea.

Reteta completa pentru o tarta cu diametru 22 cm este chiar mai jos, iar noua crema de branza Soft Style Elle & Vire Professionnel este disponibila aici. Spor la treaba!

Steps

1
Done

Prepararea aluatului de tarta

Amestecati in bolul robotului de bucatarie, folosind paleta, faina, zaharul pudra, migdalele pudra, amidonul, sarea si untul rece taiat bucati.

Cand amestecul devine nisipos (dupa aproximativ 3 minute), adaugati oul si continuati sa mixati timp de 1 minut, pana cand compozitia se hidrateaza, transformandu-se in aluat de tarta. Infoliati si lasati la frigider 2 ore.

Daca nu aveti robot, faceti operatiunea intr-un bol, cu mainile, strivind intre palme untul rece si pudrele. Adaugati la sfarsit oul si amestecati cu mana pana se hidrateaza (1 minut).

Odata racit, intindeti aluatul in forma si lasati din nou la rece pentru 30 de minute.

Daca va ramane aluat, acesta poate fi depozitat in congelator, sau il puteti decupa cu diverse forme si coace 10 minute la 170 grade – ies niste biscuiti minunati.

2
Done

Preparare crema de migdale cu crema de branza Soft Style Elle & Vire Professionnel

Amestecati in bolul mixerului untul moale (21 grade C), zaharul pudra, pudra de migdale si ouale pana cand se omogenizeaza (aproximativ 2 minute).

Adaugati crema de branza, amestecati 1 minut si turnati compozitia in aluatul de tarta scos din frigider (necopt!)

Coaceti la 160 g timp de 25 de minute. Verificati coacerea tartei si adaptati timpul in functie de observatii. Puteti mari timpul pana cand aceasta devine uniform aurie.

Scoateti tarta de la cuptor si lasati-o sa se raceasca bine pe un gratar, la temperatura camerei.

3
Done

Preparare compotee de zmeura

Incalziti pe foc zmeura impreuna cu zaharul, amidonul si sucul de lamaie, pana cand compozitia se incheaga (aproximativ 6-7 minute, daca zmeura este proaspata).

Raciti si puneti compotee-ul pe tarta cu migdale racita.

Taiati restul de zmeura in doua si asezati-le uniform pe tarta.

4
Done

Preparare crema de lamaie

Hidratati gelatina. Aduceti la o temperatura de 82 de grade sucul de lamaie, de lime, ouale si zaharul.

Luati de pe foc, adaugati gelatina hidratata, crema de branza si omogenizati folosind un blender vertical. Adaugati coaja de lime, acoperiti si raciti.

Adaugati smantana lichida batuta moale atunci cand crema de lamaie este rece, dar inca lichida. Turnati in forma de 20 cm diametru si congelati.

5
Done

Preparare glasaj lamaie si mango

Hidratati gelatina. Incalziti piureul și zeama de lamaie. Amestecati zaharul si amidonul si adaugati-le in lichidul incalzit. Fierbeti timp de 2 minute.

Luati de pe foc si incorporati gelatina hidratata si glazura neutra. Blendati cu mixerul de mana si raciti. Folositi la 35 grade.

6
Done

Preparare bezele

Spumati albusul pana cand nu se mai vede partea galbena. Adaugati treptat zaharul pudra si continuati sa spumati pana cand bezeaua devine ferma și lucioasa.

Turnati bezele cu un dui rotund de 12-14 mm, presarati deasupra cocosul si coaceti la 80 grade timp de 1 ora si jumatate.

7
Done

Montaj

Glasati crema de lamaie (inca foarte bine congelata) cu glasajul de mango si lamaie.

Asezati deasupra tartei si inconjurati cu bezele crocante. Lasati la frigider cel putin 6 ore inainte de a consuma.

Ana Consulea

Ana Consulea

Tort Medovik
previous
Medovik, tortul perfect
Tort Medovik
previous
Medovik, tortul perfect

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here