• Home
 • Tarte
 • Tartă cu smochine, zmeură și rozmarin
0 0
Tartă cu smochine, zmeură și rozmarin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 tartă cu un diametru de 28 cm
Aluat tartă
220 g Făină
80 g Zahăr pudră
30 g Migdale pudră
20 g Amidon
1 g Sare
120 g Unt 82%
50 g Ouă
Cremă de migdale
180 g Unt
180 g Zahăr pudră
180 g Pudră de migdale
180 g Ouă
3 picături Esență migdale
120 g Zmeură (proaspătă sau congelată)
200 g Smochine proaspete
Crema Chantilly cu rozmarin
600 g Smântână lichidă 35%
30 g Rozmarin proaspăt
40 g Zahăr pudră
Montaj
400 g Smochine proaspete
150g Zmeură proaspătă
4 crenguțe Rozmarin proaspăt

Tartă cu smochine, zmeură și rozmarin

Chef Cofetar Ana Consulea și Kenwood Chef Patissier XL fac echipă grozavă

Un desert de sezon, simplu de preparat, cu ajutorul potrivit.

 • Medium

Ingredients

 • Aluat tartă

 • Cremă de migdale

 • Crema Chantilly cu rozmarin

 • Montaj

Directions

Share

Nu puteam lăsa toamna să treacă fără să vă pregătesc un desert cu smochine proaspete, vedete incontestabile ale sezonului, într-o combinație absolut inedită: tartă cu smochine, zmeură și rozmarin.

Și dacă mai aveam nevoie de o ocazie specială, ei bine, invitația prietenilor de la Kenwood de a testa noul lor robot, în premieră națională, a picat la fix. Am vrut să văd ce face special noul Kenwood Titanium Chef Patissier XL, despre care am auzit că este un ajutor de nădejde în cofetărie, așa că l-am pus la treabă și am făcut împreună delicioasa tartă. Am vrut să văd cum se comportă în trei situații specifice în care se văd imediat „abilitățile” unui robot: am făcut un aluat de tartă, o cremă de migdale și, nu în ultimul rând, am spumat cu el frișca. Cum s-a descurcat el la prepararea tartei cu smochine, zmeură și rozmarin, vă invit să vedeți chiar în clipul video pe care l-am realizat.

Ce îmi place la noul meu ajutor:

 • are cântar încorporat, ceea ce ne scutește foarte mult timp;
 • are două boluri, unul de 7l și altul de 5l, realizate dintr-un material extraordinar de rezistent, oțel inoxidabil. Este minunat să avem două dimensiuni pe care să le adaptăm nevoilor și, în plus, nu trebuie să ne mai oprim atât de des pentru a spăla bolul între operațiuni, ceea ce înseamnă, din nou, timp câștigat;
 • bolul de 7 L are funcție de încălzire, ceea ce înseamnă că putem topi ciocolata direct în el sau putem face cremă englezească foarte simplu;
 • are niște trepte de viteză foarte, foarte sensibile și ușor de adaptat, ceea ce ne ajută la un mai bun control asupra produsului;
 • are touch screen care ne ajuta la o schimbare ușoară și rapidă a funcțiilor;
 • are lumină care bate direct deasupra produsului;
 • telul și spatula, accesoriile pe care le-am testat până acum, sunt foarte rezistente, din oțel inoxidabil;
 • bolurile au o protecție care nu lasă frișca să sară peste tot atunci când spumam.

Dotat cu cea mai avansata tehnologie de la Kenwood, care este oricum numărul 1 în Europa în roboți de bucătărie, Chef Patissier prepară de la aluaturi dense, la creme aerate, datorită motorului puternic de 1400 W, care poate fi controlat digital. Mi-a plăcut că deși este un motor puternic, este foarte silențios. În plus, ajutorul nostru dispune de o gamă larga de accesorii compatibile ce pot fi achiziționate separat.

Găsiți întreaga rețetă mai jos. Pentru mai multă inspirație, nu ezitați să descărcați și aplicația mobilă Kenwood World cu peste 100 rețete. Alte rețete de tarte realizate de mine puteți găsi și aici. Spor la treabă și nu uitați să îmi arătați cum v-a ieșit tarta!

Steps

1
Done

Prepararea aluatului

Folosind spatula robotului, amestecați în bolul mixerului făina, zahărul pudră, migdalele pudră, amidonul, sarea și untul rece tăiat bucăți. Ce mi-a plăcut cel mai mult este că am putut cântări ingredientele acestea direct în bolul robotului Kenwood Chef Patissier.

Când amestecul devine nisipos (cam după aproximativ 4 minute), adăugați oul și continuați să mixați timp de 1 minut până când compoziția se hidratează, transformându-se într-un aluat de tartă.

Înfoliați și lăsați la frigider 2 ore. Odată răcit, întindeți aluatul în formă și lăsați din nou la rece pentru 30 de minute.

2
Done

Prepararea cremei de migdale

Cât timp aluatul nostru stă la rece, pregătim crema de migdale. Și vă spun foarte sincer, m-am bucurat din tot sufletul că am avut la dispoziție două boluri și că nu a trebuit să îl spăl atunci pe cel folosit inițial la prepararea aluatului. Pentru crema de migdale am folosit bolul mai mic din dotarea Chef Patissier, de 5 l.

Amestecați în bolul mixerului untul moale (21 grade C), zahărul pudră, pudra de migdale și ouăle până când omogenizați (aproximativ 2 minute).

Adăugați esența de migdale și turnați compoziția în aluatul de tartă scos din frigider. Adăugați zmeura și smochinele tăiate în patru.

Coaceți la 150 grade timp de 35 de minute. Verificați coacerea tartei și adaptați timpul în funcție de observații. Puteți mări timpul până când aceasta devine uniform aurie.

Scoateți tarta de la cuptor și lăsați-o să se răcească bine.

3
Done

Prepararea cremei Chantilly

Infuzați rozmarinul în smântâna lichidă timp de 6 ore. Strecurați, adăugați zahărul pudră și mixați, folosind de această dată telul robotului.

4
Done

Montaj

Poșați crema Chantilly pe tartă, adăugați fructele și crenguțele de rozmarin tăiate în 4.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Pralina din nuci si migdale
next
Negresă vegană fără zahăr
previous
Pralina din nuci si migdale
next
Negresă vegană fără zahăr

Add Your Comment