Ingredients
-
Blat din bezea
-
250 g - aprox. 8 oua Albus
-
500 g Zahar pudra
-
1 bucata Vanilie baton
-
Chantilly cu vanilie
-
1 kg Smantana pentru frisca
-
100 g Zahar pudra
-
1 bucata Vanilie baton
-
Montaj
-
120 g Coacaze
-
200 g Zmeura
-
300 g Capsuni
-
100 g Afine
-
100 g Mure
Directions
Pavlova… un desert deja clasic, usor, aerat dar in acelasi timp crocant si plin de fructe. Va sfatuiesc sa va faceti blatul de bezea cu o zi inainte, iar vanilia sa o lasati peste noapte in frisca, la frigider. Nici nu stiti ce va asteapta…
Steps
1
Done
|
I. Blatul din bezea Puneti vanilia in albus. Bateti albusurile spuma si turnati 350 g de zahar pudra si sarea . Cand bezeaua devine tare si lucioasa, adaugati restul zaharului si continuati sa bateti inca 2-3 minute. |
2
Done
|
|
3
Done
|
III. Montaj Montajul este cat se poate de simplu: bezea, Chantilly, fructe, bezea, Chantilly, fructe, bezea, Chantilly, fructe. Pavlova se mananca in ziua in care a fost facuta. Ideal este sa stea la frigider 2 ore inainte de a fi servita. |
10 Comments Hide Comments
Buna! Dupa ce coacem bezeaua cum procedam?
– o scoatem din cuptor
– o lasam la racit in cuptor
– o lasam la racit cu usa intredeschisa in cuptor
Multumesc!
O lasam la racit in cuptor.
multumesc!
Am incercat reteta si a iesit delicioasa :*
Frisca naturală sau vegetariană? Sau mix
Intotdeauna naturala.
Buna Ana,
Eu am lasat bezeaua la copt la 100 de grade cam o ora si 45 de minute si abia daca a prins o crusta. Am facut ceva gresit? Aluatul era ferm deci…nu stiu ce sa zic.
Multumesc
Buna Alexandru! Coacerea depinde de grosimea foii. Cu cat este mai inalta foaia, cu atat trebuie sa stea mai mult. Lasa la cuptor 3 ore la 80 grade
Ana, o intrebare: daca am cuptor clasic, pe gaz, la ce temperatura pot coace si in cat timp?
Multumesc!
Buna Nicoleta! La fel, sectetul este sa coci la temperatura foarte mica, timp indelungat. Cu cat blatul de bezea este mai gros, cu atat timpul va fi mai lung – chiar si 2-3 ore.