1 0
Pavlova cu fructe de padure

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat din bezea
250 g - aprox. 8 oua Albus
500 g Zahar pudra
1 bucata Vanilie baton
Chantilly cu vanilie
1 kg Smantana pentru frisca
100 g Zahar pudra
1 bucata Vanilie baton
Montaj
120 g Coacaze
200 g Zmeura
300 g Capsuni
100 g Afine
100 g Mure

Pavlova cu fructe de padure

Inspirat de Anna Pavlova, acest desert nu are cum sa fie altfel decat... usor ca o balerina.

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Blat din bezea

  • Chantilly cu vanilie

  • Montaj

Directions

Share

Pavlova… un desert deja clasic, usor, aerat dar in acelasi timp crocant si plin de fructe. Va sfatuiesc sa va faceti blatul de bezea cu o zi inainte, iar vanilia sa o lasati peste noapte in frisca, la frigider. Nici nu stiti ce va asteapta…

Steps

1
Done

I. Blatul din bezea

Puneti vanilia in albus. Bateti albusurile spuma si turnati 350 g de zahar pudra si sarea . Cand bezeaua devine tare si lucioasa, adaugati restul zaharului si continuati sa bateti inca 2-3 minute.
Turnati cu posul 3 cercuri de 22 cm diametru si coaceti timp de 90 de minute la 80 grade C.

2
Done

II. Chantilly cu vanilie

Adaugam batonul de vanilie in frisca lichida. Lasam la rece. A doua zi batem frisca si adaugand zaharul pudra spre sfarsit.

3
Done

III. Montaj

Montajul este cat se poate de simplu: bezea, Chantilly, fructe, bezea, Chantilly, fructe, bezea, Chantilly, fructe. Pavlova se mananca in ziua in care a fost facuta. Ideal este sa stea la frigider 2 ore inainte de a fi servita.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Tarta cu migdale si piersici
next
Dacquoise 3 Choc
previous
Tarta cu migdale si piersici
next
Dacquoise 3 Choc

10 Comments Hide Comments

Buna! Dupa ce coacem bezeaua cum procedam?
– o scoatem din cuptor
– o lasam la racit in cuptor
– o lasam la racit cu usa intredeschisa in cuptor

Multumesc!

Buna Ana,
Eu am lasat bezeaua la copt la 100 de grade cam o ora si 45 de minute si abia daca a prins o crusta. Am facut ceva gresit? Aluatul era ferm deci…nu stiu ce sa zic.
Multumesc

Buna Nicoleta! La fel, sectetul este sa coci la temperatura foarte mica, timp indelungat. Cu cat blatul de bezea este mai gros, cu atat timpul va fi mai lung – chiar si 2-3 ore.

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here