5 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat Dacquoise cu nuca si cacao
80 g Faina
50 g Nuci macinate
2 g Sare
20 g Cacao
150 g Albus
5 g Zeama de lamaie
100 g Zahar
Cremmeux de ciocolata alba
100 g Smantana de frisca
90 g Lapte
40 g Galbenus
200 g Ciocolata alba
15 g Unt 82%
1 foie Gelatina foi
Crema de ciocolata neagra
150 g Ciocolata neagra
120 g Lapte UHT 3.5%
150 g Smantana de frisca
Crema de ciocolata cu lapte
220 g Ciocolata cu lapte
120 g Lapte UHT 3.5%
150 g Smantana de frisca
Montaj
12 bucati Decor de ciocolata diverse forme

Dacquoise 3 Choc

Un tort cu o textura deosebita : crocant, fin, cremos si aerat in acelasi timp.

  • Serves 12
  • Medium

Directions

3 Choc este, din cate am experimentat pana acum, preferatul copiilor. Am creat o varianta usoara, cu blat Dacquoise si trei creme cu ciocolata, pe care o puteti face oricand cei mici au pofta de dulciuri. Puteti inlocui nuca din blat cu cocos, migdale sau alune de padure. Pentru orice varianta optati, rezultatul va fi la fel de delicios.

Steps

1
Done

I. Blat Dacquoise cu nuca si cacao

Amestecati faina cu nucile, sarea si cacaoa. Faceti o bezea din albus, zeama de lamaie si zahar. Amestecati totul cu o spatula, puneti in forma de 22 cm diametru si coaceti 15 minute la 170 grade C.

2
Done

II. Cremmeux de ciocolata alba

Fierbeti smantana de frisca si laptele. Turnati peste galbenus. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. Cand amestecul ajunge la 82 grade C, turnati peste ciocolata alba. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina hidratata in prealabil in apa foarte rece. Blendati cu un blender de mana. Lasati la rece, acoperit cu folie de plastic cel putin 6 ore, ideal 12 inainte de folosire.

3
Done

III. Crema de ciocolata neagra

Fierbeti laptele si adugati-l peste ciocolata. Amestecati cu un tel. Lasati sa se raceasca la 45 grade Celsius cand adaugati frisca batuta.

4
Done

IV. Crema de ciocolata cu lapte

La fel ca cea cu ciocolata neagra.

5
Done

V. Montaj

Pe blatul racit posati cremele si asezati decorul din ciocolata.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Pavlova cu fructe de padure
next
Prajitura cu lamaie fara gluten sau lactoza

Add Your Comment

X