Ingredients
-
Blat Dacquoise cu nuca si cacao
-
80 g
-
50 g
-
2 g
-
20 g
-
150 g
-
5 g
-
100 g
-
Cremmeux de ciocolata alba
-
100 g
-
90 g
-
40 g
-
200 g
-
15 g
-
1 foie
-
Crema de ciocolata neagra
-
150 g
-
120 g
-
150 g
-
Crema de ciocolata cu lapte
-
220 g
-
120 g
-
150 g
-
Montaj
-
12 bucati
Directions
3 Choc este, din cate am experimentat pana acum, preferatul copiilor. Am creat o varianta usoara, cu blat Dacquoise si trei creme cu ciocolata, pe care o puteti face oricand cei mici au pofta de dulciuri. Puteti inlocui nuca din blat cu cocos, migdale sau alune de padure. Pentru orice varianta optati, rezultatul va fi la fel de delicios.
Steps
1
Done
|
I. Blat Dacquoise cu nuca si cacao Amestecati faina cu nucile, sarea si cacaoa. Faceti o bezea din albus, zeama de lamaie si zahar. Amestecati totul cu o spatula, puneti in forma de 22 cm diametru si coaceti 15 minute la 170 grade C. |
2
Done
|
II. Cremmeux de ciocolata alba Fierbeti smantana de frisca si laptele. Turnati peste galbenus. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. Cand amestecul ajunge la 82 grade C, turnati peste ciocolata alba. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina hidratata in prealabil in apa foarte rece. Blendati cu un blender de mana. Lasati la rece, acoperit cu folie de plastic cel putin 6 ore, ideal 12 inainte de folosire. |
3
Done
|
|
4
Done
|
IV. Crema de ciocolata cu lapte La fel ca cea cu ciocolata neagra. |
5
Done
|
11 Comments Hide Comments
Buna!
Cantitatile pentru lapte si smantana sunt in grame sau in ml ??
Multumesc
Buna Irina! In grame.
Buna Ana
Multumim pentru retete.
Putem inlocui laptele UHT cu laptele normal?De ce se foloseste lapte UHT?
Mulțumesc
Buna Ella,
Da, daca aveti lapte proaspat, nepasteurizat se poate folosi. In cofetarii noi folosim doar UHT pentru ca exista si retete unde acesta nu este procesat termic asa ca trebuie sa ne asiguram cu nu este nicun pericol pentru clientii nostri. In plus, cel UHT este mai convenabil pentru noi datorita termenului mai mare de garantie.
Bună Ana, blatul se insiropeaza? Mulțumesc
Buna Nicoleta, nu, acest blat nu se insiropeaza.
Buna, Ana!
Care este aferentul unei foi de gelatina, versus gelatina granule? De exemplu eu folosesc pliculete de gelatina de la DR. Oetker.
Iti multumesc!
Buna, Cristina! Raman aceleasi acntitati, doar ca la cea pudra trebuie sa adaugi cantitatea de apa recoamndata pe pachet. De obicei de 6 ori greutatea gelatinei pudra. Hidratezi si folosesti masa care rezulta.
Wow… „imi lasa gura apa” cum se spune!
Multumesc, Ana!
Buna Ana
Am incercat reteta si sunt cateva lucruri neclare. M-ar ajuta lamurile tale.
1. Si crema de ciocolata neagra si cea cu ciocolata cu lapte au aceasi cantitate se lapte desi cantitatea de ciocolata difera. Este ok asa?
2. Ambele creme au iesit foarte fluide. Necesita timp de stat la frigider? Se vor intari? Nu este specificat.
Multumesc
Buna Andreea,
1. Da. Ai cantitati diferite de masa de cacao, din acest motiv schimbam cantitatea de ciocolata.
2. Raceste mai mult amestecul de ciocolata/lapte/gelatina inainte sa adaugi frisca. Daca totusi inca este moale, lasa la frigider 2 ore inainte sa torni cu posul.