Ingredients
-
Blat Dacquoise cu nuca si cacao
-
80 g Faina
-
50 g Nuci macinate
-
2 g Sare
-
20 g Cacao
-
150 g Albus
-
5 g Zeama de lamaie
-
100 g Zahar
-
Cremmeux de ciocolata alba
-
100 g Smantana de frisca
-
90 g Lapte
-
40 g Galbenus
-
200 g Ciocolata alba
-
15 g Unt 82%
-
1 foie Gelatina foi
-
Crema de ciocolata neagra
-
150 g Ciocolata neagra
-
120 g Lapte UHT 3.5%
-
150 g Smantana de frisca
-
Crema de ciocolata cu lapte
-
220 g Ciocolata cu lapte
-
120 g Lapte UHT 3.5%
-
150 g Smantana de frisca
-
Montaj
-
12 bucati Decor de ciocolata diverse forme
Directions
3 Choc este, din cate am experimentat pana acum, preferatul copiilor. Am creat o varianta usoara, cu blat Dacquoise si trei creme cu ciocolata, pe care o puteti face oricand cei mici au pofta de dulciuri. Puteti inlocui nuca din blat cu cocos, migdale sau alune de padure. Pentru orice varianta optati, rezultatul va fi la fel de delicios.
Steps
1
Done
|
I. Blat Dacquoise cu nuca si cacao Amestecati faina cu nucile, sarea si cacaoa. Faceti o bezea din albus, zeama de lamaie si zahar. Amestecati totul cu o spatula, puneti in forma de 22 cm diametru si coaceti 15 minute la 170 grade C. |
2
Done
|
II. Cremmeux de ciocolata alba Fierbeti smantana de frisca si laptele. Turnati peste galbenus. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. Cand amestecul ajunge la 82 grade C, turnati peste ciocolata alba. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina hidratata in prealabil in apa foarte rece. Blendati cu un blender de mana. Lasati la rece, acoperit cu folie de plastic cel putin 6 ore, ideal 12 inainte de folosire. |
3
Done
|
|
4
Done
|
IV. Crema de ciocolata cu lapte La fel ca cea cu ciocolata neagra. |
5
Done
|
6 Comments Hide Comments
Buna!
Cantitatile pentru lapte si smantana sunt in grame sau in ml ??
Multumesc
Buna Irina! Da, sigur.
Buna Ana
Multumim pentru retete.
Putem inlocui laptele UHT cu laptele normal?De ce se foloseste lapte UHT?
Mulțumesc
Buna Ella,
Da, daca aveti lapte proaspat, nepasteurizat se poate folosi. In cofetarii noi folosim doar UHT pentru ca exista si retete unde acesta nu este procesat termic asa ca trebuie sa ne asiguram cu nu este nicun pericol pentru clientii nostri. In plus, cel UHT este mai convenabil pentru noi datorita termenului mai mare de garantie.
Bună Ana, blatul se insiropeaza? Mulțumesc
Buna Nicoleta, nu, acest blat nu se insiropeaza.