5 0
Dacquoise 3 Choc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat Dacquoise cu nuca si cacao
80 g Faina
50 g Nuci macinate
2 g Sare
20 g Cacao
150 g Albus
5 g Zeama de lamaie
100 g Zahar
Cremmeux de ciocolata alba
100 g Smantana de frisca
90 g Lapte
40 g Galbenus
200 g Ciocolata alba
15 g Unt 82%
1 foie Gelatina foi
Crema de ciocolata neagra
150 g Ciocolata neagra
120 g Lapte UHT 3.5%
150 g Smantana de frisca
Crema de ciocolata cu lapte
220 g Ciocolata cu lapte
120 g Lapte UHT 3.5%
150 g Smantana de frisca
Montaj
12 bucati Decor de ciocolata diverse forme

Dacquoise 3 Choc

Un tort cu o textura deosebita : crocant, fin, cremos si aerat in acelasi timp.

  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Blat Dacquoise cu nuca si cacao

  • Cremmeux de ciocolata alba

  • Crema de ciocolata neagra

  • Crema de ciocolata cu lapte

  • Montaj

Directions

Share

3 Choc este, din cate am experimentat pana acum, preferatul copiilor. Am creat o varianta usoara, cu blat Dacquoise si trei creme cu ciocolata, pe care o puteti face oricand cei mici au pofta de dulciuri. Puteti inlocui nuca din blat cu cocos, migdale sau alune de padure. Pentru orice varianta optati, rezultatul va fi la fel de delicios.

Steps

1
Done

I. Blat Dacquoise cu nuca si cacao

Amestecati faina cu nucile, sarea si cacaoa. Faceti o bezea din albus, zeama de lamaie si zahar. Amestecati totul cu o spatula, puneti in forma de 22 cm diametru si coaceti 15 minute la 170 grade C.

2
Done

II. Cremmeux de ciocolata alba

Fierbeti smantana de frisca si laptele. Turnati peste galbenus. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. Cand amestecul ajunge la 82 grade C, turnati peste ciocolata alba. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina hidratata in prealabil in apa foarte rece. Blendati cu un blender de mana. Lasati la rece, acoperit cu folie de plastic cel putin 6 ore, ideal 12 inainte de folosire.

3
Done

III. Crema de ciocolata neagra

Fierbeti laptele si adugati-l peste ciocolata. Amestecati cu un tel. Lasati sa se raceasca la 20 grade Celsius cand adaugati frisca batuta.

4
Done

IV. Crema de ciocolata cu lapte

La fel ca cea cu ciocolata neagra.

5
Done

V. Montaj

Pe blatul racit posati cremele si asezati decorul din ciocolata.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Pavlova cu fructe de padure
next
Prajitura cu lamaie fara gluten sau lactoza
previous
Pavlova cu fructe de padure
next
Prajitura cu lamaie fara gluten sau lactoza

11 Comments Hide Comments

Buna Ella,

Da, daca aveti lapte proaspat, nepasteurizat se poate folosi. In cofetarii noi folosim doar UHT pentru ca exista si retete unde acesta nu este procesat termic asa ca trebuie sa ne asiguram cu nu este nicun pericol pentru clientii nostri. In plus, cel UHT este mai convenabil pentru noi datorita termenului mai mare de garantie.

Buna, Ana!

Care este aferentul unei foi de gelatina, versus gelatina granule? De exemplu eu folosesc pliculete de gelatina de la DR. Oetker.

Iti multumesc!

Buna, Cristina! Raman aceleasi acntitati, doar ca la cea pudra trebuie sa adaugi cantitatea de apa recoamndata pe pachet. De obicei de 6 ori greutatea gelatinei pudra. Hidratezi si folosesti masa care rezulta.

Buna Ana
Am incercat reteta si sunt cateva lucruri neclare. M-ar ajuta lamurile tale.

1. Si crema de ciocolata neagra si cea cu ciocolata cu lapte au aceasi cantitate se lapte desi cantitatea de ciocolata difera. Este ok asa?

2. Ambele creme au iesit foarte fluide. Necesita timp de stat la frigider? Se vor intari? Nu este specificat.

Multumesc

Buna Andreea,
1. Da. Ai cantitati diferite de masa de cacao, din acest motiv schimbam cantitatea de ciocolata.
2. Raceste mai mult amestecul de ciocolata/lapte/gelatina inainte sa adaugi frisca. Daca totusi inca este moale, lasa la frigider 2 ore inainte sa torni cu posul.

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here