Ingredients
-
Blat
-
135 g
-
50 g
-
15 g
-
7 g
-
un praf
-
70 g
-
1 bucata
-
Umplutura
-
100 g
-
100 g
-
1 bucata
-
1 bucata
-
2 bucati
-
90 g
-
1 praf
-
25 g
-
200 g
Directions
Originar din inima Frantei, clafoutis-ul este un desert plin de savoare si foarte usor de facut. Visine de asta-vara, faina, zahar, oua, lapte, smantana pentru frisca si vanilie. Fara blat, ca francezii, sau cu blat, ca mine. Orice varianta alegeti, clafoutis-ul va fi la fel de bun. Reteta poate fi adaptata si pentru cei alergici la lactoza sau gluten. Fara blat, inlocuim faina cu faina fara gluten, laptele si smantana de frisca cu cele fara lactoza.
Steps
1
Done
|
BlatulIn mixer se freaca untul cu zaharul. Se adauga faina, amidonul, pudra de migdale, sarea si la sfarsit oul. Se pune in forma de 20-22 cm diametru si se da la rece timp de 30 de minute – 50 minute. |
2
Done
|
UmpluturaAmestecam laptele, smantana de frisca si semintele batonului de vanilie. Intr-un castron batem usor ouale cu galbenusurile si le turnam peste lapte. Pe rand, amestecand continuu cu un tel punem peste lichide zaharul, faina, si sarea. Incalzim cuptorul la 160 grade Celsius. Punem visinele in tarta (care a stat la rece) sau direct intr-un vas termorezistent uns bine cu unt daca preferam varianta fara blat si varsam peste acestea umplutura lichida. Coacem aproximativ 40 de minute. |
2 Comments Hide Comments
Buna Ana! Nu regăsesc in pașii de urmat, unde se Adaugă amidonul
Buna Dana,
In faina. Spor!