7 0
Clafoutis cu visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat
135 g Faina
50 g Zahar pudra
15 g Migdale pudra
7 g Amidon
un praf Sare
70 g Unt
1 bucata Oua
Umplutura
100 g Lapte
100 g Smantana frisca
1 bucata Vanilie baton
1 bucata Oua
2 bucati Galbenus
90 g Zahar tos
1 praf Sare
25 g Faina
200 g Visine fara samburi

Clafoutis cu visine

sau Flaugnarde, daca il faceti cu alte fructe

Desert ce va va aminti de vara, in recile zile de iarna. Puteti folosi visine congelate de vara trecuta, sau alte fructe care va plac. In cazul acesta, clafoutis-ul devine flaugnarde.

  • 120 minute
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • Blat

  • Umplutura

Directions

Share

Originar din inima Frantei, clafoutis-ul este un desert plin de savoare si foarte usor de facut. Visine de asta-vara, faina, zahar, oua, lapte, smantana pentru frisca si vanilie. Fara blat, ca francezii, sau cu blat, ca mine. Orice varianta alegeti, clafoutis-ul va fi la fel de bun. Reteta  poate fi adaptata si pentru cei alergici la lactoza sau gluten. Fara blat, inlocuim faina cu faina fara gluten, laptele si smantana de frisca cu cele fara lactoza.

Steps

1
Done

Blatul

In mixer se freaca untul cu zaharul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea si la sfarsit oul. Se pune in forma de 20-22 cm diametru si se da la rece timp de 30 de minute – 50 minute.
Atentie ! Blatul trebuie sa fie foarte bine pus in forma si fara gauri, ca nu cumva umplutura sa se scurga.

2
Done

Umplutura

Amestecam laptele, smantana de frisca si semintele batonului de vanilie. Intr-un castron batem usor ouale cu galbenusurile si le turnam peste lapte. Pe rand, amestecand continuu cu un tel punem peste lichide zaharul, faina, si sarea.

Incalzim cuptorul la 160 grade Celsius.

Punem visinele in tarta (care a stat la rece) sau direct intr-un vas termorezistent uns bine cu unt daca preferam varianta fara blat si varsam peste acestea umplutura lichida. Coacem aproximativ 40 de minute.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Chec cu fistic si crema Chantilly
next
Dacquoise exotic
previous
Chec cu fistic si crema Chantilly
next
Dacquoise exotic

Add Your Comment