5 0
Tort cu ciocolata alba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat Dacquoise cu alune de padure
100 g alune de padure macinate
40 g faina
2 g sare
120 g albus de ou de la 3 oua
80 g zahar
5 ml zeama de lamaie de la jumatate de lamaie
Insertie de capsuni si fistic
250 g capsuni
30 ml apa
100 g zahar
5 ml zeama de lamaie de la jumatate de lamaie
1 lingurita rasa amidon
50 g fistic decojit
Mousse de ciocolata alba
400 g ciocolata alba rupta in bucatele mici
4 foi gelatina
260 ml lapte 3,5%
350 ml frisca lichida
Glasaj de ciocolata alba
320 g ciocolata alba rupta in bucatele mici
250 ml frisca lichida
30 g unt 82% la temperatura camerei
1 foaie gelatina

Tort cu ciocolata alba

cu insertie de capsuni si fistic

Tort cu ciocolata alba si capsuni

  • Serves 10
  • Hard

Ingredients

  • Blat Dacquoise cu alune de padure

  • Insertie de capsuni si fistic

  • Mousse de ciocolata alba

  • Glasaj de ciocolata alba

Directions

Share

Acesta este un tort cu ciocolata alba care a fost prezentat la emisiunea Master Chef de la Pro TV.

Steps

1
Done
30 min

Prepararea blatului

Prepararea blatului

Se amesteca alunele de padure macinate cu faina si sarea.

2
Done

Se face o bezea din albus, zeama de lamaie si zahar.

3
Done

Se amesteca cele doua cu o spatula si se toarna in doua forme cu foaie de copt : o forma mare de 20 cm diametru si o forma mai mica de 16 cm diametru.

4
Done

Se coc la 170 grade timp de 13 minute.

5
Done

Prepararea insertiei de capsuni si fistic

Prepararea insertiei de capsuni si fistic

Capsunile, apa, zeama de lamaie, zaharul si amidonul se pun intr-o oala cu fund dublu pe foc.

6
Done

Se fierb pana ce amestecul devine catifelat si inchegat.

7
Done

Se toarna in forma de 16 cm diametru, peste blatul Dacquoise, se adauga fisticul - copt sau prajit in prealabil - si se pune la congelator.

8
Done

Prepararea mousse-ului de ciocolata

Prepararea mousse-ului de ciocolata

Se pune gelatina la hidratat in apa foarte rece. Laptele se fierbe si se adauga peste ciocolata alba si gelatina hidratata (ne dam seama ca s-a hidratat atunci cand aceasta devine moale).

9
Done

Amestecul se pune la frigider. Cand s-a racit si incepe sa se intareasca, se amesteca cu frisca batuta (cu un tel, din centru spre exterior).

10
Done

Glasajul de ciocolata

Glasajul de ciocolata

Se pune gelatina la hidratat in apa foarte rece.

11
Done

Frisca se pune pe foc, iar cand fierbe se toarna peste ciocolata alba si gelatina hidratata.

12
Done

Se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca usor cu o spatula.

13
Done

Montajul

Montajul

In forma mare, de 20 cm diametru se pune blatul Dacquoise si o prima parte din mousseul de ciocolata alba.

14
Done

Se fixeaza insertia de capsuni si fistic (care s-a intarit dupa ce a stat la congelator) si se acopera cu restul de mousse.

15
Done

Se pune la congelator pentru 24 h.
A doua zi se glaseaza si se decoreaza.
Trebuie sa stea la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi mancat.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Biscuiti cu vanilie
next
Tarta cu ciocolata si zmeura
previous
Biscuiti cu vanilie
next
Tarta cu ciocolata si zmeura

30 Comments Hide Comments

Buna Ana
Te admir pentru munca ta .Si eu sunt pasionata de prajituri
Am facut aseara blatul dacquoise .am respectat intocmai reteta ta dar ma asteptam sa fie crocant.Este gustos dar nu crocant.Asa trebuie sa fie ? Insertia de capsuni chiar dupa ce a stat la frigider nu s-a intarit foarte tare ,e sufficient doar amidonul? la ce temeperatura ar trebui fiert amestecul?

Buna Cristina!
Dacquoise nu este un blat crocant. Daca vrei ceva crocant, poti face o bezea simpla in care sa pui migdale coapte. Dar pentru acest tort, cu ciocolata alba este mult prea dulce un blat de bezea. Insertia de capsuni trebuie sa stea la congelator penru a se intari, nu la frigider. Trebuie sa se congeleze ca sa poata fi scoasa din forma si introdusa in mijlocul tortului. Daca vrei sa te asiguri, poti pune si o foaie de gelatina hidratata si topita in insertie.

Nu am inteles prea bine… ac tort se serveste congelat? Dupa 24 h de stat in congelator se pune in frigider…cat ore are nevoie pt a se decongela si a se Putea servi? Dupa pasii explicati de tine, nu va arata niciodata ca in Fotografie…secretul cu ornarea capsunilor nu l-ai explicat…

Nu se serveste congelat, ci pentru ca el sa poata fi glasat si ca toate ingredientele sa se stabilizeze, trebuie sa stea la congelator. Este o tehnica in cofetarie, specifica torturilor cu influenta frantuzeasca, entremets, care necesita congelare pentru montare, glasare si decorare. Congelezi tortul, il scoti din congelator, il glasezi imediat cu glasajul alb care trebuie sa aiba maxim 36 grade Celsius,il pui la frigier 1 ora, il scoti, il decorezi ( il lasam la frigider ca sa se stabilizeze glasajul, nu cumva sa iti alunece decorul in toate partile). Il bagi iar la frigider unde il lasi cateva ore bune, ideal 6, ca sa ajunga la o temperatura de 2-4 grade. Nu am explicat decorul, pentru ca am vrut sa faceti voi ce decor va place.
Temperezi ciocolata alba, o intinzi pe o foaie de acteofan decupata la dimensiunea de 16 cm lungime si 3 cm inaltime. Intinzi ciocolata alba temperata pe aceasta foaie, pe care o indoi in asa fel incat sa faci un cerc cu diametrul de 16, o lasi la rece 10 minute, scoti foaia de acetofan. Pui cercul din ciocolata alba pe tort si il umpli cu capsuni. Spor!

Ana, cu ce se poate inlocui amidonul din insert? Stiu ca nu se congeleaza bine preparatele pe baza de amidon si as vrea sa il tin mai multe zile la congelator.

Buna Ana,

Dupa ce fierb toate ingredientele pentru insertie, se dau prin blender sau se pasteurizeaza singure de la fiert?

Multumesc.

Buna ziua! Cand punem insertia de capsuni peste mousse, nu o sa se lase la fund? (Banuiesc ca este mai grea decat mousseul). Multumesc!

Delicios !!! Alunele de padure dau un gust extraordinar blatului, iar fisticul face furori in combinatie cu capsunile. Sincer am avut putine emotii, dar a fost deliciul petrecerii :)). De abia astept sa incerc si celelalte retete ale tale. Multumesc si mult succes in continuare !

Revin pentru ca nu am scris corect sub insertia de căpșuni se vede un alt blat mai mic dar nu apare in descrierea rețetei doar in schema desenata.

Add Your Comment