1 0
Tarta cu ciocolata si zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat de tarta
120 g Unt
75 g Zahar
200 g Faina
25 g Migdale pudra
2 g Sare
1 buc Oua
Gem de zmeura
200 g Zmeura
100 g Zahar
Cremmeux de ciocolata
125 g Ciocolata 66%
55 ml Lapte
125 ml Frisca lichida
40 g Galbenus de ou 2 galbenusuri
25 g Zahar
1/2 baton Baton de vanilie
15 g Unt
Crumble din biscuiti
200 g Biscuiti integrali
60 g Unt
25 g Zahar
Trufe de ciocolata neagra
100 g Ciocolata 72%
100 g Frisca lichida
20 g Miere
Pentru inrobat
50 g Ciocolata 72%
20 g Cacao
Choux cu ciocolata
125 ml Apa
60 g Unt
75 g Faina
125 g Oua aprox. 2,5 - 3 oua
2 g Sare
Placute de ciocolata
100 g Ciocolata 66%
Glasaj ciocolata
100 g Ciocolata 66%
125 g Frisca lichida
20 g Unt

Tarta cu ciocolata si zmeura

Cel mai spectaculos desert de la Master Chef

O tarta delicioasa pe care a trebuit sa o reproduca toti concurentii de la Master Chef

  • Hard

Ingredients

  • Blat de tarta

  • Gem de zmeura

  • Cremmeux de ciocolata

  • Crumble din biscuiti

  • Trufe de ciocolata neagra

  • Pentru inrobat

  • Choux cu ciocolata

  • Placute de ciocolata

  • Glasaj ciocolata

Directions

Share

Aceasta prajitura a constituit proba de maiestrie in materie de desert la Master Chef. Toti concurentii au trebuit sa o reproduca dupa ce am facut-o si le-am explicat fiecare etapa.

Steps

1
Done

Prepararea blatului de tarta

Prepararea blatului de tarta

In mixer se freaca untul cu zaharul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea si la sfarsit oul.

2
Done

Se pune la frigider 15 minute.

3
Done

Se intinde cu facaletul si se decupeaza/ taie in forma rotunda sau dreptungiulara FARA MARGINI.

4
Done

Se baga la cuptor 12 minute la 180 grade.

5
Done

Gemul de zmeura

Gemul de zmeura

Gemul de zmeura se toarna intr-o forma rotunda/ dreptungiulara care sa fie cu 2 cm mai mica decat forma cu care s-a decupat blatul de tarta si se baga la rece.

6
Done

Cremmeux de chocolat

Cremmeux de chocolat

Intr-o oala se pun pe foc laptele, frisca lichida si vanilia.

7
Done

Intr-un castron se cantaresc galbenusul si zaharul care se amesteca bine cu un tel.
Cand laptele incepe sa fiarba, pe margini se toarna peste galbenus si se amesteca.

8
Done

Se toarna totul inapoi in oala si se fierbe pana la 82 grade C amestecand continuu. Turnam totul peste ciocolata maruntita. Adaugam untul si amestecam cu telul.

9
Done

Trei sferturi din cremmeux se toarna peste gem, in forma. Restul se pune la rece. Cu el vom umple choux-urile.

10
Done

Crumble de biscuiti

Crumble de biscuiti

In blender macinam biscuitii peste care punem zaharul si untul topit. Intindem amestecul pe o foaie de copt si bagam la cuptor 10 minute la 150 grade. Cand s-a racit, faramitam crumble-ul cu mana.

11
Done

Trufe de ciocolata neagra

Trufe de ciocolata neagra

Punem ciocolata, frisca si mierea la fiert amestecand continuu cu un tel. Cand amestecul este omogen il turnam intr-un castron si il punem la frigider 3 ore.

12
Done

Cand s-a intarit facem bilute pe care le dam prin cele 50 g ciocolata topita si mai apoi prin cacao. Se pun la frigider si se mananca dupa 1 ora dupa ce au fost scoase.
Cele mai bune trufe sunt cele care au stat minimum 2 zile la frigider.

13
Done

Choux de ciocolata

Choux de ciocolata

Pe foc punem apa, untul si sarea. Cand se topeste untul adaugam faina si amestecam rapid cu o lingura de lemn. Punem din nou pe foc si amestecam cca 3 minute.

14
Done

Luam de pe foc si adaugam unul cate unul, ouale. Choux-urile se pun cu poche-ul si un dui de 8 cm pe o foaie de copt. Bagam la cuptor 12 minute la 200 grade.
Cand s-au racit le umplem cu restul de cremmeux.

15
Done

Placutele de ciocolata

Placutele de ciocolata

Se topeste ciocolata si se pune putin la rece. Cand incepe sa se ingroase se intinde in strat subtire pe o foaie de copt. Se baga iar la rece. Cand se intareste se rupe in bucati.

16
Done

Glasaj de ciocolata

Glasaj de ciocolata

Frisca fiarta se toarna peste ciocolata maruntita. Se adauga untul topit si se amesteca din centru spre margini, invartind usor castronul.

17
Done

Montaj

Montaj

Cremmeux-ul se scoate din forma si se glaseaza cu glasajul de ciocolata. Se asaza cu grija pe blatul de tarta. Pe marginile cremmeux-ului punem atent crumble-ul. Partea de sus o decoram cu trufe, choux-uri si placute de ciocolata.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Tort cu ciocolata alba
next
Moelleux au chocolat
previous
Tort cu ciocolata alba
next
Moelleux au chocolat

Add Your Comment