Ingredients
-
Blatul de tarta
-
135 g Faina 480
-
47 g Zahar pudra
-
15 g Pudra de migdale
-
7 g Amidon de porumb
-
1 g Sare fina
-
70 g Unt 82%
-
30 g Oua(50 g / buc)
-
2 g Unt pentru forme
-
Ganache de fistic
-
155 g Ciocolata alba
-
120 g Frisca lichida
-
2 g Gelatina foi
-
15 g Unt
-
400 g Fistic verde iranian
-
150 g Zahar
-
Chantilly de fistic
-
200 g Frisca lichida
-
15 g Zahar pudra
-
50 g Pasta de fistic
-
Montaj
-
8 bucati / tarta Zmeuraaprox. 24 g
-
1 g / tarta Fistic verdemacinat
Directions
Daca aveti pofta de o tarta fresh si indrazneata , va recomand sa incercati o tarta cu zmeura si fistic. Nimic nu se compara cu prospetimea zmeurei, completata perfect de seriozitatea fisticului. Iar blatul cu migdale si unt…Deja imi este pofta!
foto: Mircea Banu
Steps
1
Done
|
Blatul de tartaBlatul de tarta In mixer se freaca untul cu zaharul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea si la sfarsit oul. Se pune la frigider 15 minute. Se baga la cuptor 12 - 14 minute la 180 grade Celsius. |
2
Done
|
Ganache de fisticGanache de fistic Intr-o oala cu fund gros punem fisticul si zaharul. Caramelizam amestecand continuu, astfel incat zaharul sa caramelizeze fiecare bucata de fistic in parte FARA ca amestecul sa devina o mare bucata de zahar cu insertii de fistic. |
3
Done
|
Racim fisticul caramelizat, dupa care il blendam apasand butonul in reprize scurte, de 10 secunde evitand astfel supraincalzirea si separarea uleiului din fistic. Vom obtine o pasta. |
4
Done
|
Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte, foarte rece. Fierbem frisca pe care o varsam in doua transe peste ciocolata, amestecand din centru spre exterior. Adaugam untul care trebuie sa fie la temperature camerei, 300 g pasta de fistic si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina hidratata, pe care am scurs-o foarte bine de apa. Amestecam. Turnam in tarta. Punem la rece. |
5
Done
|
Chantilly de fisticChantilly de fistic Batem frisca. Cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul pudra si pasta de fistic. Batem in continuare, pana devine cremoasa, aerate si ferma. |
6
Done
|
MontajMontaj Pe marginea tartei asezam fisticul, iar in centru posam cu un sprit de 10 Chantilly-ul de fistic, peste care presaram fistic verde macinat. |