2 0
Tarta cu zmeura si fistic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blatul de tarta
135 g Faina 480
47 g Zahar pudra
15 g Pudra de migdale
7 g Amidon de porumb
1 g Sare fina
70 g Unt 82%
30 g Oua (50 g / buc)
2 g Unt pentru forme
Ganache de fistic
155 g Ciocolata alba
120 g Frisca lichida
2 g Gelatina foi
15 g Unt
400 g Fistic verde iranian
150 g Zahar
Chantilly de fistic
200 g Frisca lichida
15 g Zahar pudra
50 g Pasta de fistic
Montaj
8 bucati / tarta Zmeura aprox. 24 g
1 g / tarta Fistic verde macinat

Tarta cu zmeura si fistic

O tarta fresh, care te racoreste in zilele calduroase de vara si iti readuce primavara in serile reci de iarna.

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Blatul de tarta

  • Ganache de fistic

  • Chantilly de fistic

  • Montaj

Directions

Share

Daca aveti pofta de o tarta fresh si indrazneata , va recomand sa incercati o tarta cu zmeura si fistic. Nimic nu se compara cu prospetimea zmeurei, completata perfect de seriozitatea fisticului. Iar blatul cu migdale si unt…Deja imi este pofta!

foto: Mircea Banu

Steps

1
Done

Blatul de tarta

Blatul de tarta

In mixer se freaca untul cu zaharul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea si la sfarsit oul. Se pune la frigider 15 minute. Se baga la cuptor 12 - 14 minute la 180 grade Celsius.

2
Done

Ganache de fistic

Ganache de fistic

Intr-o oala cu fund gros punem fisticul si zaharul. Caramelizam amestecand continuu, astfel incat zaharul sa caramelizeze fiecare bucata de fistic in parte FARA ca amestecul sa devina o mare bucata de zahar cu insertii de fistic.

3
Done

Racim fisticul caramelizat, dupa care il blendam apasand butonul in reprize scurte, de 10 secunde evitand astfel supraincalzirea si separarea uleiului din fistic. Vom obtine o pasta.

4
Done

Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte, foarte rece. Fierbem frisca pe care o varsam in doua transe peste ciocolata, amestecand din centru spre exterior. Adaugam untul care trebuie sa fie la temperature camerei, 300 g pasta de fistic si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina hidratata, pe care am scurs-o foarte bine de apa. Amestecam. Turnam in tarta. Punem la rece.

5
Done

Chantilly de fistic

Chantilly de fistic

Batem frisca. Cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul pudra si pasta de fistic. Batem in continuare, pana devine cremoasa, aerate si ferma.

6
Done

Montaj

Montaj

Pe marginea tartei asezam fisticul, iar in centru posam cu un sprit de 10 Chantilly-ul de fistic, peste care presaram fistic verde macinat.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Tarta cu pere si migdale
next
Macarons
previous
Tarta cu pere si migdale
next
Macarons

Add Your Comment