1 0
Tarta cu pere si migdale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blatul de tarta
260 g Faina 480
100 g Zahar pudra
30 g Pudra de migdale
14 g Amidon de porumb
2 g Sare fina
140 g Unt 82%
60 g/ 1 ou mare Oua (50 g / buc)
50 g Unt pentru forma
Crema de migdale
100 g Unt moale
100 g Zahar
100 g Migdale pudra
2 buc Oua
30 g Faina
20 g Rom
Finisaj
600 g Pere in compot
200 g Peltea de caise

Tarta cu pere si migdale

Un mod perfect de a pune fructele in valoare

Tarta cu pere si migdale

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Blatul de tarta

  • Crema de migdale

  • Finisaj

Directions

Share

O tarta fina, delicioasa si usoara. Puteti inlocui perele cu orice alt fruct doriti.

foto: Marius Sabau

Steps

1
Done

Blatul de tarta

Blatul de tarta

Amestecati (cu mana sau la robot cu spatula NU cu mixerul) untul rece taiat bucatele si zaharul pudra timp de 3-4 minute. Adaugati pe rand, pudra de migdale, sarea, faina amestecata cu amidonul. La sfarsit adaugati oul pentru a hidrata amestecul. La inceput poate parea ca nu este destul lichid, dar veti vedea ca se hidtareaza. Amestecati doar cat sa incorporati lichidul, nu foarte mult, pentru a impiedica formarea glutenului.

Acoperiti cu o folie de plastic si lasati la rece 1 ora. Scoateti de la frigider, intindeti si puneti aluatul in forma de tarta (24 cm diam). Lasati,din nou, la frigider timp de 30 de minute.

Daca va ramane blat, se poate tine la congelator si refolosi cu alta ocazie.

2
Done

Crema de migdale

Crema de migdale

Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand migdalele pudra, ouale, faina si romul (romul nu este obligatoriu). Puteti pune si alte condimente, in functie de ceea ce va place (scortisoara, tonka).

3
Done

Finisajul

Finisajul

Scoateti blatul de tarta din frigider, intindeti crema de migdale la baza si asezati feliile de pere Williams din compot ( sau pererele proaspete, daca aveti). Coaceti la 180 grade Celsiu timp de 30-40 de minute.

Dupa ce s-a racit aplicati pelteaua fierbinte cu o pensula pe toata suprafata tartei. Daca nu aveti peltea, puteti fierbe impreuna 300 g de gem caise + 100 g de apa. Stecurati si intindeti cu o pensula deasupra tartei, cand amestecul este inca fierbinte.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Biscuiti cu fructe uscate
next
Tarta cu zmeura si fistic
previous
Biscuiti cu fructe uscate
next
Tarta cu zmeura si fistic

9 Comments Hide Comments

Buna Roxy! Daca ai o forma plina, care are baza, este intr-adevar mai greu de scos. Trebuie sa o lasi sa se raceasca foarte bine, sau o portionezi direct in tava si scoti fiecare bucata in parte. Noi, in laborator, folosim cercuri de tarta, care nu au baza, ci doar margini.

Add Your Comment