Ingredients
-
Blat de tarta
-
130 g Faina 480
-
47 g Zahar pudra
-
15 g Pudra de migdale
-
10 g Cacao
-
1 g Sare fina
-
70 g Unt 82%
-
1 buc Oua50 g / buc
-
1 g Unt pentru forme
-
Gem de capsuni
-
200 g Capsunise pot folosi si congelate
-
150 g Zahar
-
1 buc Suc de lamaie
-
Ganache ciocolata neagra
-
210 g Ciocolata neagra 72%
-
270 g Frisca lichida
-
40 g Unt
-
Trufe de ciocolata
-
100 g Ciocolata neagra 72%
-
100 g Frisca lichida
-
15 g Unt
-
20 g Miere
-
200 g Ciocolta neagra pentru finisaj
-
200 g Cacao pentru finisaj
-
Ganache batut
-
90 g Ciocolata neagra 72%
-
110 g Frisca lichida pentru fiert
-
200 g Frisca lichida rece
Directions
Atunci cand te gandesti la capsuni, sigur iti imaginezi si putina frisca. Ba chiar si ceva ciocolata. Iata o reteta pentru un tort extrem de spectaculos, care le imbina pe toate si va face pe oricine sa-i ploua in gura. Amestecul de ciocolata cu capsuni este irezistibil, fara indoiala.
Trucul de chef
Ordinea prepararii este: Ganacheul batut, blatul de tarta, trufele de ciocolata, gemul de capsuni, ganacheul.
foto: Marius Sabau
Steps
1
Done
|
Prepararea blatului de tartaPrepararea blatului de tarta In mixer se freaca untul cu zaharul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea, cacaoa si la sfarsit oul. |
2
Done
|
Se pune la frigider timp de 30 de minute. |
3
Done
|
Se intinde si pune intr-o forma de tarta mare, sau in 10 mai mici. Se inteapa cu o furculita, se pune iar la frigider 15 minute si se coace la 180 grade timp de 12-14 minute. |
4
Done
|
Gemul de capsuniGemul de capsuni Se fierb toate ingredientele pana se ingroasa, dupa care se raceste si se toarna in strat subtire in forma de tarta coapta in prealabil. Se pune la frigider si se incepe pregatirea ganacheului. |
5
Done
|
Ganache de ciocolata neagraGanache de ciocolata neagra Fierbem frisca pe care o varsam in doua transe peste ciocolata, amestecand din centru spre exterior. Adaugam untul care trebuie sa fie la temperature camerei si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam in tarta, peste stratul de gem de capsuni. Punem, din nou, la rece. |
6
Done
|
Trufe de ciocolataTrufe de ciocolata Topiti ciocolata pe bain-marie sau la microunde. Fierbeti frisca impreuna cu mierea si scortisoara. Turnati acest amestec peste ciocolata topita si amestecati usor, din centru spre margine miscand castronul. Can ganacheul atinge 24 grade Celsius adaugati untul care este deja la temperatura camerei si blendati cu un blender de mana. Lasati la frigider cel putin 4 ore. |
7
Done
|
|
8
Done
|
Ganache batutGanache batut Topim ciocolata neagra (pe bain-marie sau la microunde). Fierbem cele 0,110 kg de frisca, le turnam in doua transe peste ciocolata topita. Amestecam cu o spatula, blendam si adaugam cealalta frisca, rece. Amestecam din nou cu spatula, punem o folie de plastic peste castron si punem la rece minim 8 ore. Cel mai bine este sa pregatim acest ganache cu o zi inainte. Dupa cele 8 ore, sau o noapte, bateti ganacheul la mixer. Veti obtine o crema fina, aerata. |
9
Done
|
Montaj |