2 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat de tarta
130 g Faina 480
47 g Zahar pudra
15 g Pudra de migdale
10 g Cacao
1 g Sare fina
70 g Unt 82%
1 buc Oua
1 g Unt pentru forme
Gem de capsuni
200 g Capsuni
150 g Zahar
1 buc Suc de lamaie
Ganache ciocolata neagra
210 g Ciocolata neagra 72%
270 g Frisca lichida
40 g Unt
Trufe de ciocolata
100 g Ciocolata neagra 72%
100 g Frisca lichida
15 g Unt
20 g Miere
200 g Ciocolta neagra pentru finisaj
200 g Cacao pentru finisaj
Ganache batut
90 g Ciocolata neagra 72%
110 g Frisca lichida pentru fiert
200 g Frisca lichida rece

Tarta cu ciocolata si capsuni

Atunci cand amesteci ciocolata si capsuni nimeni nu-ti rezista

O tarta delicioasa cu fructe. De acesta data este vorba despre capsuni

  • Hard

Directions

Atunci cand te gandesti la capsuni, sigur iti imaginezi si putina frisca. Ba chiar si ceva ciocolata. Iata o reteta pentru un tort extrem de spectaculos, care le imbina pe toate si va face pe oricine sa-i ploua in gura. Amestecul de ciocolata cu capsuni este irezistibil, fara indoiala.

 

Trucul de chef

Ordinea prepararii este: Ganacheul batut, blatul de tarta, trufele de ciocolata, gemul de capsuni, ganacheul.

 

foto: Marius Sabau

Steps

1
Done

Prepararea blatului de tarta

In mixer se freaca untul cu zaharul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea, cacaoa si la sfarsit oul.

2
Done

Se pune la frigider timp de 30 de minute.

3
Done

Se intinde si pune intr-o forma de tarta mare, sau in 10 mai mici. Se inteapa cu o furculita, se pune iar la frigider 15 minute si se coace la 180 grade timp de 12-14 minute.

4
Done

Gemul de capsuni

Se fierb toate ingredientele pana se ingroasa, dupa care se raceste si se toarna in strat subtire in forma de tarta coapta in prealabil. Se pune la frigider si se incepe pregatirea ganacheului.

5
Done

Ganache de ciocolata neagra

Fierbem frisca pe care o varsam in doua transe peste ciocolata, amestecand din centru spre exterior. Adaugam untul care trebuie sa fie la temperature camerei si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam in tarta, peste stratul de gem de capsuni. Punem, din nou, la rece.

6
Done

Trufe de ciocolata

Topiti ciocolata pe bain-marie sau la microunde. Fierbeti frisca impreuna cu mierea si scortisoara. Turnati acest amestec peste ciocolata topita si amestecati usor, din centru spre margine miscand castronul. Can ganacheul atinge 24 grade Celsius adaugati untul care este deja la temperatura camerei si blendati cu un blender de mana. Lasati la frigider cel putin 4 ore.

7
Done

Cand amestecul s-a racit, formam bile de 15 g pe care le dam prin ciocolata temperata (32 grade Celsoius) si prin cacao.

8
Done

Ganache batut

Topim ciocolata neagra (pe bain-marie sau la microunde). Fierbem cele 0,110 kg de frisca, le turnam in doua transe peste ciocolata topita. Amestecam cu o spatula, blendam si adaugam cealalta frisca, rece. Amestecam din nou cu spatula, punem o folie de plastic peste castron si punem la rece minim 8 ore. Cel mai bine este sa pregatim acest ganache cu o zi inainte. Dupa cele 8 ore, sau o noapte, bateti ganacheul la mixer. Veti obtine o crema fina, aerata.

9
Done

Montaj

Scoatem tarta din frigider. Taiem si asezam capsunile pe care le napam cu peltea fierbinte de caise (ca sa luceasca si sa ramana proaspete mai mult timp). Daca va fi mancata imediat, nu mai avem nevoie de peltea…
Posam ganacheul batut, punem trufele si cateva decoruri din ciocolata.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Moelleux au chocolat
next
Trufe cu scortisoara

Add Your Comment

X