3 0
Tarta cu cafea

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de tarta
135 g Faina 480
47 g Zahar pudra
15 g Pudra de migdale
7 g Amidon de porumb
1 g Sare fina
70 g Unt 82%
30 g Oua 50 g / buc
2 g Unt pentru forme
Ganache cu ciocolata
200 g Ciocolata cu lapte
150 g Smantana frisca
30 g Unt
Crema de cafea
170 g Ciocolata alba
4 g Gelatina foi
120 g Lapte UHT (3,5%)
50 g Cafea
200 g Smantana frisca
Glasaj cu cafea
120 g Ciocolata alba
2 g Gelatina foi
20 g Cafea
100 g Smantana frisca
10 g Unt 82%

Tarta cu cafea

Un desert pe placul cafegiilor

Blat de tarta, ganache de ciocolata si crema de cafea. Delicios!

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Blat de tarta

  • Ganache cu ciocolata

  • Crema de cafea

  • Glasaj cu cafea

Directions

Share

Cafeaua este unul dintre cele mai versatile si mai indragite ingrediente folosite la prajituri. Iata aici cum arata daca se intalneste cu un blat de tarta si un pic de ciocolata.

Steps

1
Done

Blat de tarta

Blat de tarta

Mixati faina, zaharul, migdalele, sarea si amidonul cu untul moale. Adaugati oul si lasati la frigider 1 ora.

Puneti in forme de 8 cm diametru si coaceti la 180 grade Celsius timp de 12 minute.

2
Done

Ganache cu ciocolata

Ganache cu ciocolata

Fierbem laptele, punem peste ciocolata.
Amestecam cu o spatula si punem untul la temperature camerei.
Amestecam si blendam cu un blender de mana.
Turnam in tarte si lasam la rece pana se intareste.

3
Done

Crema de cafea

Crema de cafea

Fierbem laptele cu cafeaua. Lasam la infuzat in jur de 3 ore, sau chiar peste noapte, la frigider. Strecuram. Punem gelatina la inmuiat.
Incalzim iar laptele in care a infuzat cafeaua si turnam peste gelatina hidratata si ciocolata alba. Racim pana la 40 grade si amestecam cu frisca batuta.
Turnam in semisfere si congelam.

4
Done

Glasaj cu cafea

Glasaj cu cafea

Fierbem cafeaua cu smantana de frisca. Lasam la frigider peste noapte. Strecuram.
Fierbem smantana in care a infuzat cafeaua si turnam peste ciocolata alba, gelatina hidratata si untul la temperature camerei.
Lasam la racit pana la 35 grade si folosim.

5
Done

Montaj

Montaj

Glasam semisferele cu glasaj de cafea si le punem pe blatul de tarta umplut cu ganache.
Pe margine punem migdale coapte macinate.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Meli-Melo
next
Passion
previous
Meli-Melo
next
Passion

15 Comments Hide Comments

De fiecare data cand fac o reteta noua fac mai intai un test. Astazi am facut blatul. E genial! Trebuie doar sa il pun putin mai fin.
Problema mea cu glasajul de fiecara data a fost ca se scurgea de pe prajitura, nu se tinea, dar poate ca nici eu nu eram suficient de rabdatoare sa il las sa ajunga la temperatura recomandata. In etapa urmatoare a testului voi respecta strict.

Poate ca exagerez cu cererile, dar s-ar putea pe viitor sa avem si o poza cu prajitura taiata sa vedem cum arata in interior? 🙂

Multumesc. Asa se vede bine cat trebue sa fie statul de ganache . Eu cred ca as fi umplut baza de tarta, deci ar fi fost o greseala 🙂

Buna Ana, abia am descoperit recent blogul tau pronind de la postarea cu ziua in care mi-a fost rusine si astfel am dat peste niste prajituri frumoase. Te rog sa imi spui daca ai incercat glasajul cu gelatina praf si care ar fi proportia. Ar fi vreo diferenta de stralucire daca se foloseste praf si nu foi?

Add Your Comment