Ingredients
-
Blat de tarta
-
135 g Faina 480
-
47 g Zahar pudra
-
15 g Pudra de migdale
-
7 g Amidon de porumb
-
1 g Sare fina
-
70 g Unt 82%
-
30 g Oua50 g / buc
-
2 g Unt pentru forme
-
Ganache cu ciocolata
-
200 g Ciocolata cu lapte
-
150 g Smantana frisca
-
30 g Unt
-
Crema de cafea
-
170 g Ciocolata alba
-
4 g Gelatina foi
-
120 g Lapte UHT (3,5%)
-
50 g Cafea
-
200 g Smantana frisca
-
Glasaj cu cafea
-
120 g Ciocolata alba
-
2 g Gelatina foi
-
20 g Cafea
-
100 g Smantana frisca
-
10 g Unt 82%
Directions
Cafeaua este unul dintre cele mai versatile si mai indragite ingrediente folosite la prajituri. Iata aici cum arata daca se intalneste cu un blat de tarta si un pic de ciocolata.
Steps
1
Done
|
Blat de tartaBlat de tarta Mixati faina, zaharul, migdalele, sarea si amidonul cu untul moale. Adaugati oul si lasati la frigider 1 ora. Puneti in forme de 8 cm diametru si coaceti la 180 grade Celsius timp de 12 minute. |
2
Done
|
Ganache cu ciocolata |
3
Done
|
Crema de cafeaCrema de cafea Fierbem laptele cu cafeaua. Lasam la infuzat in jur de 3 ore, sau chiar peste noapte, la frigider. Strecuram. Punem gelatina la inmuiat. |
4
Done
|
Glasaj cu cafea |
5
Done
|
Montaj |
17 Comments Hide Comments
Nu am reusit niciodata un glasaj asa frumos, dar cu retetele date in ultima perioada ar trebui sa reusesc. Multumesc!
Sigur vei reusi Adina! Daca intampini probleme , scrie-mi!
De fiecare data cand fac o reteta noua fac mai intai un test. Astazi am facut blatul. E genial! Trebuie doar sa il pun putin mai fin.
Problema mea cu glasajul de fiecara data a fost ca se scurgea de pe prajitura, nu se tinea, dar poate ca nici eu nu eram suficient de rabdatoare sa il las sa ajunga la temperatura recomandata. In etapa urmatoare a testului voi respecta strict.
Cam cate tarte individuale ies din aceste cantitati?
Ies 10 portii. Am mentionat acum. Multumesc pentru atentionare! 🙂
buna ziua, spuneti-mI vs dog se foloseste Frisch sau late la ganachul de chocolate?
Frisca
scuze pt greseli.
Poate ca exagerez cu cererile, dar s-ar putea pe viitor sa avem si o poza cu prajitura taiata sa vedem cum arata in interior? 🙂
Adina, dorinta ta a fost indeplinita. Am adaugat o poza cu interiorul. 🙂
Multumesc. Asa se vede bine cat trebue sa fie statul de ganache . Eu cred ca as fi umplut baza de tarta, deci ar fi fost o greseala 🙂
*trebuie
Este foarte ok sa pui mai mult. Chiar te sfatuiesc sa o faci!
Buna Ana, abia am descoperit recent blogul tau pronind de la postarea cu ziua in care mi-a fost rusine si astfel am dat peste niste prajituri frumoase. Te rog sa imi spui daca ai incercat glasajul cu gelatina praf si care ar fi proportia. Ar fi vreo diferenta de stralucire daca se foloseste praf si nu foi?
Buna Iuliana! Aceeasi cantitate pentru glasajul acesta.
Bună ziua! Avem nevoie de forme de 8 cm și de forme semisfere în care sa punem crema de cafea? Semisfere le ce dimensiune trebuie să aibă?
Multumesc frumos!
Buna Simona! Ai nevoie de cercuri de tarta cu diametrul 8 cm h 2 cm care vor fi umplute cu cahache si de si de semisfere de 120 ml volum pentru mousse.