Ingredients
-
Blat Genoise de cacao
-
3 bucati Oua
-
100 g Zahar
-
90 g Faina
-
10 g Cacao
-
1 g Sare
-
Blat de fistic pentru insertie
-
2 bucati Oua
-
1 bucata Galbenus
-
40 g Zahar
-
de la o bucata Coaja de portocala
-
20 g Unt la temperatura camerei
-
10 g Pasta fistic
-
20 g Faina
-
10 g Amidon de porumb
-
3 g Praf de copt
-
1 g Sare
-
Insertie banane si fructul pasiunii
-
200 g Banane fara coaja
-
15 g Suc de lime strecurat
-
100 g Piure fructul pasiunii
-
20 g Zahar
-
2 g Amidon
-
2 g Gelatina
-
Mousse ciocolata cu lapte
-
250 g Ciocolata cu lapte
-
180 g Lapte
-
2 g Gelatina foi
-
230 g Smantana pentru frisca
-
Glasaj ciocolata cu lapte
-
110 g Ciocolata cu lapte
-
90 g Smantana pentru frisca
-
10 g Unt
-
2 g Gelatina foi
-
Directions
Passion este o prajitura atat de draga mie pentru ca imi aminteste de Franta. Acolo am intalnit pentru primaoara aceasta combinatie : ciocolata cu lapte si fructul pasiunii. Atat de fresh, dar in acelasi timp atat de plina de ciocolata! Am adaugat bananele, pentru textura si pentru ca prajitura sa fie mai pe gustul nostru, al romanilor.
Steps
1
Done
|
Blat Genoise cu cacao Cantariti pudrele impreuna. Amestecati.Spumati pe bain-marie ouale cu zaharul. Adaugati cu o spatula amestecul de pudre ( faina, cacao, sare). Turnati cu un poche 10 cercuri individuale de 8 cm. Coaceti 8-10 minute la 180 grade C. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Insertie cu banane si fructul pasiunii Fierbeti impreuna sucul de lime, piureul de fructul pasiunii, zaharul si amidonul ( pe care l-ati dizolvat mai inainte in foarte putina apa calda) . Luati de pe foc si peste 10 minute adaugati gelatina hidratata. Blendati cu blenderul de mana. Adaugati bananele taiate si amestecati cu o spatula. Puneti in formele pentru insertie si inchideti cu blatul de fistic. Congelati. |
4
Done
|
Mousse de ciocolata cu lapte Hidratati gelatina.Fierbeti laptele si turnati peste ciocolata. Amestecati cu un tel si raciti pana la 45 grade. Adaugati gelatina si amestecati. Raciti. Adaugati frisca batuta. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Montaj Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte in forme. Introduceti in centru insertia foarte bine congelata. Mousse din nou. Nivelati. Inchideti cu blatul genoise de cacao ( In poza cu sectiune nu veti observa genoise-ul pentru ca eu nu am pus. Am asezat prajitura direct pe un blat de tarta, dupa ce am glasat-o). Congelati. Scoateti din forma si glasati. Decorati. Mancati ( dupa ce a stat cel putin 3 ore la frigider pentru a se decongela). |