2 0
Chec cu fistic si crema Chantilly

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Compozitia de chec
180 g Zahar pudra
60 g Migdale coapte
100 g Faina
70 g Alune de padure coapte
70 g Pasta de fistic
160 g Unt La temperatura camerei
30 g Ulei de alune de padure
80 g Galbenus Un ou are in jur de 20 g galbenus
50 g Oua
30 g Lapte
100 g Albus Un ou are in jur de 30 g de albus
50 g Zahar
Chantilly
600 g Smantana de frisca
60 g Zahar pudra
1 bucata Baton vanilie
Finisaj
200 g Napaj de caise
50 g Alune, migdale, fistic coapte

Chec cu fistic si crema Chantilly

Un alt fel de chec cu fistic

Un chec dens, pliiin cu fistic, migdale si alune de padure.

  • 90 minute
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Compozitia de chec

  • Chantilly

  • Finisaj

Directions

Share

Un chec modern, plin de gust si culoare. Fistic, migdale, alune de padure si crema Chantilly, toate in acelasi desert savuros.

Am ales sa completez un chec dens si fondant cu o crema aerata, cu gust subtil de vanilie si bucati crocante de nuci bine coapte.

 

Steps

1
Done
40 minute

Compozitia de chec

Macinam migdalele coapte impreuna cu zaharul pudra. Amestecam untul moale cu migdalele si zaharul pudra pana se omogenizeaza. Adaugam pe rand pasta de fistic, galbenusul, ouale, uleiul de alune de padure, laptele si albusul batut spuma impreuna cu zaharul tos. La sfarsit, adaugam amestecand cu spatula alunele de padure macinate impreuna cu faina.

Turnam in forma si coacem 10 minute la 180 0C si 25 de minute la 1600C.
Scoatem din forma si lasam la rece, sau congelam.

2
Done
10 minute

Chantilly

Adaugam batonul de vanilie in frisca lichida. Lasam la rece. A doua zi batem frisca si adaugand zaharul pudra spre sfarsit.

3
Done
5 minute

Finisaj

Fierbem napajul de caise si il aplicam in strat subtire pe checul foarte rece, de preferat congelat. Posam crema Chantilly deasupra si asezam fisticul, migdalele si alunele de padure.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Parfait de cacao
next
Clafoutis cu visine
previous
Parfait de cacao
next
Clafoutis cu visine

3 Comments Hide Comments

Am facut-o in week-end! Delicioasa! Singura greseala e ca am folosit crème fleurette pentru frisca si nu a avut acel gust autentic de frisca. Data viitoare voi folosi smantana.

Buna Ana, multumim pentru reteta cred ca este un deliciu. Cu ce pot inlocui uleiul de alune de padure? Multumes !

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here