Ingredients
-
Compozitia de chec
-
180 g Zahar pudra
-
60 g Migdale coapte
-
100 g Faina
-
70 g Alune de padure coapte
-
70 g Pasta de fistic
-
160 g UntLa temperatura camerei
-
30 g Ulei de alune de padure
-
80 g GalbenusUn ou are in jur de 20 g galbenus
-
50 g Oua
-
30 g Lapte
-
100 g AlbusUn ou are in jur de 30 g de albus
-
50 g Zahar
-
Chantilly
-
600 g Smantana de frisca
-
60 g Zahar pudra
-
1 bucata Baton vanilie
-
Finisaj
-
200 g Napaj de caise
-
50 g Alune, migdale, fistic coapte
Directions
Un chec modern, plin de gust si culoare. Fistic, migdale, alune de padure si crema Chantilly, toate in acelasi desert savuros.
Am ales sa completez un chec dens si fondant cu o crema aerata, cu gust subtil de vanilie si bucati crocante de nuci bine coapte.
Steps
1
Done
40 minute
|
Compozitia de checMacinam migdalele coapte impreuna cu zaharul pudra. Amestecam untul moale cu migdalele si zaharul pudra pana se omogenizeaza. Adaugam pe rand pasta de fistic, galbenusul, ouale, uleiul de alune de padure, laptele si albusul batut spuma impreuna cu zaharul tos. La sfarsit, adaugam amestecand cu spatula alunele de padure macinate impreuna cu faina. Turnam in forma si coacem 10 minute la 180 0C si 25 de minute la 1600C. |
2
Done
10 minute
|
Chantilly |
3
Done
5 minute
|
Finisaj |
3 Comments Hide Comments
Am facut-o in week-end! Delicioasa! Singura greseala e ca am folosit crème fleurette pentru frisca si nu a avut acel gust autentic de frisca. Data viitoare voi folosi smantana.
Buna Ana, multumim pentru reteta cred ca este un deliciu. Cu ce pot inlocui uleiul de alune de padure? Multumes !
Buna! Cu ulei din migdale, fistic sau chiar de floarea soarelui. Nu va fi atat de aromat cu floarea soarelui.