Ingredients
-
240 g11 galbenusuri
-
300 g
-
10 g
-
10 g
-
5 g
-
10 g
-
10 g
-
230 g
-
110 g
-
300 g
-
2 g
-
7 g
-
100 g
-
30 g
-
20 g
Directions
Checul este un desert potrivit oricand simtiti nevoia de rasfat. Secretul sta in compozitia densa. V-am pregatit mai jos o retata de chec aromat, perfect pentru a fi savurat la brunch-urile de weekend sau alaturi de ceai.
Steps
1
Done
|
Pregatirea compozitieiMixati impreuna timp de 5 minute galbenusul si zaharul pudra. Adaugati coaja de citrice rasa, esenta de vanilie. Adaugati, pe rand, continuand sa mixati: smantana lichida (35% grasime), untul topit, dar nu foarte fierbinte, amestecul de faina, sare si praf de copt. Dupa ce ati adaugat faina, continuati sa amestecat doar cat sa omogenizati. Nu exagerati, ca sa nu incurajati formarea glutenului. Aproape de final, adaugati bucatile taiate de lamaie confiata, amestecand cu o spatula. |
2
Done
|
Pregatirea formeiTopiti 30 g unt si folositi-l pentru a unge forma cu o pensula. Insistati pe margini. Puneti forma 3-4 minute la congelator sau frigider. Scoateti forma de la rece si pudrati-o cu faina. Intoarceti forma astfel incat sa indepartati excesul de faina, dupa care turnati inauntru compozitia de chec. |
3
Done
|
CoacereCoaceti checul in doua etape: 190 grade - timp de 15 minute, pentru a-l ajuta sa creasca, dupa care coborati temperatura la 160 grade si coaceti pentru inca aproximativ 30 minute (verificati coacerea, s-ar putea sa aveti nevoie de mai mult timp, in functie de cuptor). |
4
Done
|
FinisareScoateti checul din forma si lasti-l la racit. Checul este mult mai bun rece, mai ales cand este foarte aromat. Puteti pune deasupra felii de citrice confiate. Checul se poate pastra, acoperit, la temperatura camerei timp de 5-7 zile. |