0 0
Chec cu citrice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
240 g Galbenus 11 galbenusuri
300 g Zahar pudra
10 g Coaja lamaie
10 g Coaja portocala
5 g Coaja lime
10 g Coaja grepfrut
10 g Esenta vanilie
230 g Smantana frisca
110 g Unt topit
300 g Faina 480
2 g Sare
7 g Praf de copt
100 g Lamaie confiata
30 g Unt pentru forma
20 g Faina pentru forma

Chec cu citrice

Chec dens si aromat

Perfect pentru brunch-ul de week-end sau ceaiul de dupa-amiaza.

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Checul este un desert potrivit oricand simtiti nevoia de rasfat. Secretul sta in compozitia densa. V-am pregatit mai jos o retata de chec aromat, perfect pentru a fi savurat la brunch-urile de weekend sau alaturi de ceai.

Steps

1
Done

Pregatirea compozitiei

Mixati impreuna timp de 5 minute galbenusul si zaharul pudra. Adaugati coaja de citrice rasa, esenta de vanilie.

Adaugati, pe rand, continuand sa mixati: smantana lichida (35% grasime), untul topit, dar nu foarte fierbinte, amestecul de faina, sare si praf de copt.

Dupa ce ati adaugat faina, continuati sa amestecat doar cat sa omogenizati. Nu exagerati, ca sa nu incurajati formarea glutenului. Aproape de final, adaugati bucatile taiate de lamaie confiata, amestecand cu o spatula.

2
Done

Pregatirea formei

Topiti 30 g unt si folositi-l pentru a unge forma cu o pensula. Insistati pe margini. Puneti forma 3-4 minute la congelator sau frigider. Scoateti forma de la rece si pudrati-o cu faina. Intoarceti forma astfel incat sa indepartati excesul de faina, dupa care turnati inauntru compozitia de chec.

3
Done

Coacere

Coaceti checul in doua etape: 190 grade - timp de 15 minute, pentru a-l ajuta sa creasca, dupa care coborati temperatura la 160 grade si coaceti pentru inca aproximativ 30 minute (verificati coacerea, s-ar putea sa aveti nevoie de mai mult timp, in functie de cuptor).

4
Done

Finisare

Scoateti checul din forma si lasti-l la racit. Checul este mult mai bun rece, mai ales cand este foarte aromat. Puteti pune deasupra felii de citrice confiate. Checul se poate pastra, acoperit, la temperatura camerei timp de 5-7 zile.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Reteta de sorbet cu fructe de padure
next
Cozonac cu nuca, stafide si cacao
previous
Reteta de sorbet cu fructe de padure
next
Cozonac cu nuca, stafide si cacao

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here