Ingredients
-
300 g Miere
-
300 g Zahar
-
120 g Nucamacinata fin
-
12 g Scortisoara
-
5 g Nucsoara
-
5 g Ghimbir pudra
-
2 g Cuisoare
-
2 g Piper
-
1 buc Coaja de portocala
-
300 g Faina
-
60 g Rom
-
3 buc Oua
-
300 g Faina
-
5 g Bicarbonat
Directions
Nu exista un moment mai bun pentru a face turta dulce decat perioada sarbatorilor de iarna. Bunatatile desprinse din povestile cu Hansel si Gretel vor putea avea orice forme dorim, in functie de fantezia fiecaruia. Si sigur ii vor incanta pe copii.
Steps
1
Done
|
Mierea, zaharul si nuca macinata se pun pe foc. Cand se topeste zaharul, luam de pe foc si adaugam faina, amestecand continuu. Cand aceasta s-a incorporat, adaugam condimentele, toate macinate fin. Infoliem amestecul in plastic alimentar uns cu ulei si lasam la temperatura camerei aproximativ 4 ore. |
2
Done
|
Odata racit , punem acest prim amestec (nu va speriati ! va fi destul de tare!), in bolul de la mixer impreuna cu romul si ouale si amestecam cu carligul. Daca nu aveti mixer, puneti coca deasupra cuptorului incis sau cateva secunde la cuptorul cu microunde pentru a o inmuia putin, dupa care amestecati totul cu mana. Adaugam restul de faina si bicarbonatul. |
3
Done
|
3 Comments Hide Comments
Buna Ana. Cum trebuie pastrata turta dupa coacere? Cum se inmoaie?
Multumesc 😘
Buna Elena! Trebuie sa stea intr-o cutie, bine acoperita, ideal cu folie de plastic.
Buna.Am facut dar s-a intarit,tinuta in cutie.