Ingredients
-
Parfait
-
300 g Zahar
-
100 g Lapte
-
3 buc Oua
-
0,5 buc Vaniliebaton
-
50 g Cacao
-
600 g Frisca
-
200 g Migdale, nuci, alune de padurecoapte
-
Sos de cacao
-
200 g Zahar
-
90 g Cacao
-
250 g Lapte
-
80 g Smantana frisca
-
Montaj
-
20 g Boabe de cacaomaruntite si coapte
Directions
Pe vremuri, cand parintii nostri se duceau la intalnire, era foarte probabil ca seara sa contina si un parfait de cacao de la Athénée Palace.
Am aceasta reteta de la mama, care a fost cofetareasa la Athénée. Aparuta in retetarul oficial din 1963, aceasta nu includea sosul, nucile si boabe de cacao, pe care le-am adaugat ulterior.
In locul traditionalului tort de revelion, va sugerez acest desert. Ce ziceti, incercam un parfait à la Athénée?
Steps
1
Done
|
Zaharul, laptele, ouale, vanilia se fierb. Cand amestecul da in clocot, adaugam cacaoa si batem rapid cu telul pana se omogenizeaza. Punem la frigider. |
2
Done
|
Cand se raceste, adaugam frisca batuta, amestecand cu telul din centru spre exterior. Adaugam migdalele, nucile si alunele coapte si maruntite, punem in forma si bagam la congelator. |
3
Done
|
Sosul este foarte simplu. Punem totul intr-o oala si fierbem. Punem la rece. |
4
Done
|