Ingredients
-
400 grame Ciocolata cu capsuni Valrhona Inspiration
-
250 grame Smantana lichida pentru frisca 35%
-
200 Ciocolata cu capsuni Valrhona Inspiration (pentru inrobat)
Directions
Din fericire, trufele sunt un desert destul de simplu de preparat. In preajma Sarbatorilor, v-am pregatit o reteta de trufe cu ciocolata si capsuni cu care sigur veti impresiona. De mare ajutor mi-au fost ciocolata cu capsuni Valrhona Inspiration si blenderul de la Bamix 🙂
Foto credit: Ștefan Panfili
Steps
1
Done
|
Faceti un ganache din primele doua ingrediente, incalzind pe foc frisca lichida si turnand-o peste cele 400 de grame de ciocolata. Eu am folosit o ciocolata cu capsuni, dar puteti folosi pur si simplu o ciocolata alba, aromatizand ganache-ul dupa plac - cu razatura de citrice, tonka sau scortisoara, de exemplu. Daca alegeti sa folositi ciocolata alba, scadeti cantitatea de smantana de frisca la 200g. Daca alegeti sa folositi ciocolata cu lapte, cantitatea de lichid ramane aceeasi (250 g). Daca alegeti sa folositi ciocolata neagra, cresteti cantitatea de lichid la 300 g. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Raciti ganache-ul la 20°C, moment in care incepe sa se solidifice. Eu l-am racit tablandu-l pe o masa de marmura. Il puteti raci lasandu-l intr-o camera rocoroasa sau la frigider (desi daca aveti frigiderul umed, vom obtine implicit, un ganache mai umed) si amestecand periodic in el pana ajunge la temperatura dorita. |
4
Done
|
|
5
Done
|