0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 grame Ciocolata cu capsuni Valrhona Inspiration
250 grame Smantana lichida pentru frisca 35%
200 Ciocolata cu capsuni Valrhona Inspiration (pentru inrobat)

Trufe cu ciocolata si capsuni

Daca luxul este intrunchipat intr-o bomboană, aceea este trufa. Nu degeaba poarta numele ciupercii-caviar. De aceea, trufele sunt un desert festiv minunat, cu care ii puteti rasfata pe cei dragi.

  • Serves 30
  • Medium

Directions

Din fericire, trufele sunt un desert destul de simplu de preparat. In preajma Sarbatorilor, v-am pregatit o reteta de trufe cu ciocolata si capsuni cu care sigur veti impresiona. De mare ajutor mi-au fost ciocolata cu capsuni Valrhona Inspiration si blenderul de la Bamix 🙂

Foto credit: Ștefan Panfili

Steps

1
Done

Faceti un ganache din primele doua ingrediente, incalzind pe foc frisca lichida si turnand-o peste cele 400 de grame de ciocolata. Eu am folosit o ciocolata cu capsuni, dar puteti folosi pur si simplu o ciocolata alba, aromatizand ganache-ul dupa plac - cu razatura de citrice, tonka sau scortisoara, de exemplu. Daca alegeti sa folositi ciocolata alba, scadeti cantitatea de smantana de frisca la 200g. Daca alegeti sa folositi ciocolata cu lapte, cantitatea de lichid ramane aceeasi (250 g). Daca alegeti sa folositi ciocolata neagra, cresteti cantitatea de lichid la 300 g.

2
Done

Omogenizati amestecul folosind un blender. Eu l-am folosit pe cel de la Bamix.

3
Done

Raciti ganache-ul la 20°C, moment in care incepe sa se solidifice. Eu l-am racit tablandu-l pe o masa de marmura. Il puteti raci lasandu-l intr-o camera rocoroasa sau la frigider (desi daca aveti frigiderul umed, vom obtine implicit, un ganache mai umed) si amestecand periodic in el pana ajunge la temperatura dorita.

4
Done

Dozati trufele folosind un pos cu dui rotund de 10 mm si lasaţi-le sa se usuce intr-un loc racoros timp de 3-4 ore. In laborator, le lasam intr-o camera la 17 grade C cu umiditate controlata. Le puteti pune si la frigider.

5
Done

Treceti trufele prin cele 200 de grame de ciocolata destinate inrobajului. Topiti si temperati aceasta ciocolata. Prin temperare ne vom asigura ca ciocolata care inveleste trufele va fi crocanta, lucioasa si nu se va topi la temperatura camerei.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Pavlova individuala cu fructe de padure si grepfrut
next
Reteta de sorbet cu fructe de padure

Add Your Comment

X