0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 grame apa
200 grame zahar tos
400 grame fructe de padure
50 de grame suc de lamaie

Reteta de sorbet cu fructe de padure

Un desert delicios, perfect pentru a fi savurat vara

  • Medium

Directions

Sorbetul este un desert perfect indiferent de anotimp. Dar parca vara pofta este maxim. Daca ar fi după mine, vara as manca doar sorbet si inghetata🍦Asa ca m-am gandit ca e momentul ideal ca sa impartasesc cu voi o reteta de sorbet delicios cu fructe de padure.

Diferenta dintre un sorbet si o inghetata consta in faptul ca inghetata contine grasime animala, in timp ce sorbetul este compus doar din apa, zahar si o aroma – in cazul de fata, fructe de padure. Iar sucul de lamaie ne ajuta sa mentinem culoarea intensa a fructelor.

Fara tehnologie, ne-ar fi destul de greu, daca nu imposibil sa preparam inghetata sau sorbet. Nici eu nu am fost singura, am avut drept ajutoare blenderul Bamix, care amesteca si omogenizeaza perfect toate ingredientele pentru a obtine un sorbet fin, si masina de inghetată Magimix, excelena pentru pentru aerarea sorbetului de casa.

Gasiti reteta aici si in varianta video, cu sprijinul prietenilor de la cursul de cofetarie Dalles GO.

Pofta buna!

 

 

Steps

1
Done

Pentru inceput, incalzim apa impreuna cu zaharul.

2
Done

Racim putin siropul, care a fiert doar atat cat sa topeasca zaharul tos, si il turnam deasupra fructelor. Adaugam si sucul de lamaie peste acest amestec.

3
Done

Cu ajutorul unui blender submersibil, cum este cel de la Bamix, vom amesteca si omogeniza siropul si fructele.

4
Done

Vom lua amestecul in care inca nu am incorporat aer, cel mai important ingredient dintr-o inghetata sau un sorbet, si il vom pune la rece pentru cel putin doua ore, astfel incat sa ne asiguram ca va avea o temperatura de 2-4 grade inainte sa il punem in masina de turbinat inghetata.

5
Done

Odata racit, amestecul pentru sorbetul de fructe de padure va merge in masina de ingheta. Fara o masina buna de inghetata, cum este cea de la Magimix, nu putem numi acest amestec inghetata sau sorbet, pentru ca cel mai important ingredient este aerul. Fara masina nu putem avea aer in sorbet sau inghetata, decat folosindu-ne de spume, daca vrem sa facem un parfait, de exemplu.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Trufe cu ciocolata si capsuni

Add Your Comment

X