Ingredients
-
Inghetata de capsuni
-
200 g Capsuni curatate
-
150 g Frisca lichida
-
200 g Lapte
-
150 g Zahar
-
50 g Miere
-
Inghetata de mango
-
550 g Piure de mango
-
50 g Lamaie suc
-
150 g Frisca lichida
-
200 g Lapte
-
150 g Zahar
-
70 g Miere
Directions
Pentru mine, partea cea mai frumoasa a verii este inghetata. Este un dulce atat de simplu, dar atat de plin de gust. Astazi am ales doua retete, ambele pliiine de fructe : capsuni si mango.
Tineti minte! O inghetata facuta in casa, mai ales daca nu aveti masina, NU va iesi niciodata atat de cremoasa ca cele din comert care sunt pline, dar PLINE de stabilizatori. Asa ca nu fiti dezamagiti daca nu iese la fel ca cea din caserolele de plastic. Credeti-ma, nu vrem asta!
Video:
Foto: Mircea Banu
Steps
1
Done
|
Inghetata de capsuniInghetata de capsuni Curatati, spalati si blendati capsunile. Incalziti pe foc, pana la 82 grade Celsius, amestecand continuu, frisca lichida, laptele, zaharul si mierea. Turnati peste piureul de capsuni, blendati si raciti in apa rece ( introduceti oala in chiuveta umpluta cu apa foarte rece). Lasati la frigider 2 ore. |
2
Done
|
Inghetata de mangoInghetata de mango Cumparati direct piure de mango, sau daca vreti sa va complicati luati niste mango bine copt. Il curatati, il taiati si il faceti piure. Adaugati peste piure sucul de lamaie. |
One Comment Hide Comments
Mi-ar placea o reteta de inghetata fara zahar ( pentru diabetici). Ar fi geniala. 🙂