1 0
Inghetata de capsuni si Inghetata de mango

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Inghetata de capsuni
200 g Capsuni curatate
150 g Frisca lichida
200 g Lapte
150 g Zahar
50 g Miere
Inghetata de mango
550 g Piure de mango
50 g Lamaie suc
150 g Frisca lichida
200 g Lapte
150 g Zahar
70 g Miere

Inghetata de capsuni si Inghetata de mango

Inghetata adevarata, plina de fructe!

Un desert racoritor si usor de preparat

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

  • Inghetata de capsuni

  • Inghetata de mango

Directions

Share

Pentru mine, partea cea mai frumoasa a verii este inghetata. Este un dulce atat de simplu, dar atat de plin de gust. Astazi am ales doua retete, ambele pliiine de fructe : capsuni si mango.
Tineti minte! O inghetata facuta in casa, mai ales daca nu aveti masina, NU va iesi niciodata atat de cremoasa ca cele din comert care sunt pline, dar PLINE de stabilizatori. Asa ca nu fiti dezamagiti daca nu iese la fel ca cea din caserolele de plastic. Credeti-ma, nu vrem asta!

Video:

Foto: Mircea Banu

Steps

1
Done

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Curatati, spalati si blendati capsunile. Incalziti pe foc, pana la 82 grade Celsius, amestecand continuu, frisca lichida, laptele, zaharul si mierea. Turnati peste piureul de capsuni, blendati si raciti in apa rece ( introduceti oala in chiuveta umpluta cu apa foarte rece). Lasati la frigider 2 ore.
Daca sunteti norocosi si aveti un aparat de inghetata, scoateti din frigider si turbinati. Scoateti din masina la -4 garde Celsius. Atunci este perfecta :) Daca nu, puneti compozitia la congelator si amestecati din 5 in 5 minute, pana incepe sa se intareasca.

2
Done

Inghetata de mango

Inghetata de mango

Cumparati direct piure de mango, sau daca vreti sa va complicati luati niste mango bine copt. Il curatati, il taiati si il faceti piure. Adaugati peste piure sucul de lamaie.
Ca si la cea de capsuni incalziti pe foc, pana la 82 grade Celsius, amestecand continuu, frisca lichida, laptele, zaharul si mierea. Turnati peste piureul de mango, blendati si raciti in apa rece ( introduceti oala in chiuveta umpluta cu apa foarte rece). Lasati la frigider 2 ore.
Din nou, daca sunteti norocosi si aveti un aparat de inghetata, scoateti din frigider si turbinati. Scoateti din masina la -4 garde Celsius. Atunci este perfecta :) Daca nu, puneti compozitia la congelator si amestecati din 5 in 5 minute, pana incepe sa se intareasca.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Millefeuille cu vanilie si alune de padure
next
Tarta cu zmeura si vanilie
previous
Millefeuille cu vanilie si alune de padure
next
Tarta cu zmeura si vanilie

One Comment Hide Comments

Add Your Comment