• Home
  • Articole
  • Andreea, office managerul care ne aduce cu picioarele pe pamant

Andreea, office managerul care ne aduce cu picioarele pe pamant

„Cea mai grea sarcina este sa te abtii sa nu devorezi prajiturile Anei”

In spatele vitrinelor cu prajituri apetisante sta o intreaga echipa, de cele mai multe ori foarte putin prezenta in ochii oaspetilor care ne trec pragul. Fie ca sunt implicati direct sau nu in crearea dulciurilor, fiecare dintre ei are un rol esential si este la fel de important in Zexe Braserie. Prin proiectul „Meet the Team”, ne propunem sa va facem cunostinta cu toti. 

I s-a intamplat sa uite de comanda unui client si sa fie nevoita sa o prepare singura, cu succes, a avut de rezolvat sarcini de „oameni mari”, cand era doar un copil, insa, de departe, cea mai grea sarcina, care o predispune la „greseli”, este sa se abtina sa nu guste din prajiturile Anei. Cand receptioneaza pungile de ciocolata, aproape ca are vedenii: in loc de brand, pe eticheta, vede doar „mananaca-ma”. Andreea Bardac, Office Manager (functia oficiala, pentru ca cea neoficiala este cea de „rezolvator de probleme”), este un om de bază la Zexe, unde a fost, pe rand, vanzator, manipulant marfa, barman, ospatar, gestionar-contabil. Andreea este cea care ii aduce cu picioarele pe pamant pe cofetarii creativi si are grija ca toate rotitele business-ului nostru sa functioneze corect.

Cand ai cunoscut-o pe Ana Consulea si cum ai ajuns sa lucrezi cu ea?

Aveam doar 7 ani cand am cunoscut-o pe Ana pe holurile Scolii Generale „Elena Vacarescu”. Eu eram in clasa I si Ana era in clasa a III-a. Suna ciudat, pentru ca, pe atunci, cu greu faceai cunostinta cu copiii din alte generatii, insa eu fiind in aceeasi clasa cu sora Anei, Diana, a fost inevitabil sa nu o cunosc. Nu eram prietene, dar, clar, Ana era in ochii mei „super de treaba”, cum spuneam atunci. La sfarsitul anului 2011, Ana a deschis un mic magazin de prajituri in unul din restaurantele familiei si am fost mai mult decat incantata sa lucrez printre oamenii cu care am copilarit. Ma simt ca si cum as lucra la Zexe dintotdeauna. Imi amintesc ca plecam de la scoala cu Diana si mergeam la restaurantul familiei Consulea, ne aruncam ghiozdanele printre mesele de pe terasa, dadeam buzna in bucatarie si ne certa Irina (bucatareasa), pentru ca ne bagam nasul in oalele cu mancare.

Unde ai mai lucrat pana atunci si daca ar fi sa faci o comparatie, cum e sa lucrezi acum inconjurata de miros de prajituri?

Am lucrat la o clinica de tratamente faciale si corporale si as putea spune ca sunt doua locuri total diferite. As putea spune ca am trecut de la infrumusetare la ingrasare 🙂 Glumesc. Prajiturile Anei contin ingrediente foarte sanatoase. Le savurezi, nu ai nevoie sa mananci cantitati industriale. Ideea este sa te bucuri de experienta unei prajituri, iar prajiturile de la Zexe iti ofera din plin experiente. In orice caz, in industria dulce sunt alte provocari.

Cum decurge o zi de munca? Care sunt cele mai mari provocari?

Wow… provocari?! La Zexe am primit multe provocari, unele mai grele decat celelalte. Pot spune chiar ca am invatat mai multe meserii, de la vanzator, manipulant marfa, barman, ospatar, la gestionar-contabil. Am invatat sa vorbesc cu oameni din toate clasele sociale, sa fiu responsabila. Mi s-au dat sarcini de „oameni mari”, desi eram un copil, am facut multe greseli si nu am primit o pedeapsa pentru fiecare. Am invatat din ele, pentru ca, nu-i asa, cine nu greseste nu evolueaza.

unnamed

Iti amintesti o intamplare de genul acesta, dificila, la limita, pe care ai reusit sa o rezolvi cu succes?

Am intampinat foarte, foarte multe intamplari dificile. De exemplu, am uitat de comanda de inghetata a unui client. Toti cofetarii aveau liste pline de productii, dadeau din maini precum cutitele de la blender si nu puteam apela la ei, asa ca am luat retetarul si am facut singura inghetata. Am facut o inghetata foarte buna, am onorat comanda clientului si am rezolvat problema cu succes. Asta da intamplare dificila 🙂

Care este relatia ta cu prajiturile? Obisnuiesti sa faci prajituri sau doar iti place sa le mananci?

Mie imi place sa mananc prajituri, mai putin sa le prepar. Imi place mai mult sa gatesc diverse feluri de mancare.

Obisnuiesti sa mai mananci prajituri si acum, cand esti inconjurata de ele?

Chiar daca esti inconjurat zilnic de prajiturile Anei, nu poti sa te abtii, pur si simplu provoaca dependenta. Inteleg ca sunt condamnata pe veci.

Care este prajitura ta preferata de la Zexe Braserie? 

Fara doar si poate, Le Petit Antoine are un loc special printre papilele mele gustative.

Care este preparatul tau preferat de la Zexe Braserie?

Salata de curcan.

Care sunt lucrurile pe care le-ai invatat despre prajituri de cand esti la Zexe?

Principala calitate a prajiturilor care ies din laboratorul Zexe Braserie este faptul ca sunt create cu ingrediente de cea mai buna calitate si sunt sofisticate. In plus, fiecare prajitura are propria poveste si se creeaza automat o relatie intre tine, consumatorul, si ea.

Cum crezi ca s-a schimbat mentalitatea oamenilor in materie de dulciuri, in ultimul an? Simti ca au inceput sa prefere ingredientele de calitate, calitatea in detrimentul cantitatii, obisnuiesc sa cumpere prajituri de-a gata intr-o mai mare proportie?

Cand platesti 25 de lei pentru o prajitura, cu siguranta vrei sa mananci ceva bun. Asta se intampla la Zexe Braserie, unde vin mii de oameni care mananca prajiturile Anei si pleaca fericiti, cu zambetul pe buze, de parca pentru 25 de lei, au primit cea mai buna prajitura din lume! Ceea ce este adevarat 🙂 Si revin insotiti de alti oameni (as spune, continuu) cu acelasi zambet pe buze, nerabdatori sa manance o prajitura buna. Nu vreau sa fiu rautacioasa, insa dupa ce faci cunostinta cu vanilia de Madagascar, nu prea mai poti reveni la clasica esenta de vanilie, pe care o foloseau mamele si bunicile noastre in prajituri.  Cati oameni se gandesc ca mai bine cumpara ingrediente de calitate mai proasta, cu mai putini bani, ca sa faca acasa o prajitura mare maaaare ??? Dar, daca stai sa te gandesti, poate sunt bani aruncati pe fereastra, in cazul in care prajitura este un esec, pe langa munca si timpul petrecut in bucatarie. Vreau sa cred ca lucrurile acestea se intamplau CANDVA si clar dreptatea este de partea mea. Imi confirma acest lucru comenzile de torturi si prajituri pe care le primesc zilnic.

unnamed (2)

Ciocolata sau vanilie, ce preferi?

Doamne… ce intrebare dificila!!! Am o slabiciune pentru dulciuri. Ambele ingrediente sunt irezistibile. Asta se intampla inca de la receptionarea marfii de la furnizori, de la contactul vizual cu pungile de ciocolata, parca am vedenii… in loc sa citesc Icam sau Valrhona (numele producatorilor), am impresia ca scrie „mananca-ma”. Cu siguranta, cea mai grea si sarcina imposibil de indeplinit este sa te abtii de la prajiturile realizate de Anei si ingredientele din care sunt facute.

Care crezi ca este secretul unei prajituri bune?

Ingredientele de cea mai buna calitate!

Povesteste-mi o intamplare haioasa/amuzanta cu Ana in laborator.

Ana… Cu Ana este foarte greu sa ai alte intamplari decat haioase sau amuzante. Sufera de o boala incurabila – „perfectiunea” -, iar daca lucrurile nu ies perfect, in fata ei nu ai nicio scuza,  indiferent de natura problemei, fie ea grava sau mai putin grava. Te cearta, privindu-te in ochi si este imposibil sa nu ii spui adevarul. Asa, orice problema se rezolva cu zambete reciproce. Pentru ea perfectiunea, adevarul si o greseala recunoscuta au o valoare inestimabila. Nu ai cum sa n-o iubesti!

Ce hobby-uri ai, ce iti place sa faci?

Iubesc sprancenele, la scoala mi se spunea Regina Sprancenelor. 🙂 Mi-ar placea sa fiu o Anastasia Soare.

 

In seria „Meet the team”, au mai aparut:

Luminita, absolventa de ASE, care a preferat „biroul” dulce

Maria, fata care iti ureaza bun venit in lumea dulce de la Zexe Braserie

Naty, colega care are grija ca laboratorul de prajituri sa sclipeasca de curatenie

Cristina Lica

Add Your Comment