• Home
  • Articole
  • Naty, colega care are grija ca laboratorul de prajituri sa sclipeasca de curatenie

Naty, colega care are grija ca laboratorul de prajituri sa sclipeasca de curatenie

„Nu ma pot abtine sa nu gust din bolurile cu ciocolata”

In spatele vitrinelor cu prajituri apetisante, sta o intreaga echipa, de cele mai multe ori foarte putin prezenta in ochii oaspetilor care ne trec pragul. Fie ca sunt implicati direct sau nu in crearea dulciurilor, fiecare dintre ei are un rol esential si este la fel de important in Zexe Braserie. Prin proiectul „Meet the Team”, ne propunem sa va facem cunostinta cu toti. 

14037594_1102978246453040_381218230_o

Doamna Natalia, Naty sau Natalie, cum ii spunem noi, face parte din echipa noastra de doi ani.A venit dupaCornelia, cealalata doamna draga noua si are un rol indispensabil in laboratorul nostru: are grija ca totul sa sclipeasca de curatenie si este „obsedata” ca noi sa indeplinim normele de igiena, un aspect vital in acest domeniu. Ajunge prima la munca si pleaca ultima. Si cu toate acestea, vine la serviciu cu acelasi entuziasm ca la inceput, pentru ca in laborator miroase permananent a fericire. Nu se poate abtine sa nu guste din bolurile de ciocolata inainte sa le spele, iar colegii – „copiii” – cum ii alinta, o fac sa simta mai tanara zi de zi. Intre timp, a invatat si „secretele” cofetarilor. Se vede cand, din instinct, ii ajuta la prajituri si nu primeste niciun repros, din contra. Ca bonus: nu trece o zi fara sa manance un desert bun.

Cand ati cunoscut-o pe Ana si cum ati ajuns sa lucrati cu ea?

Tin minte si acum ziua in care am cunoscut-o pe Ana – 27 noiembrie 2014. O prietena care lucra la laboratorul ei imi povestea adesea cum decurg zilele de lucru printre prajituri. De fiecare data, eram incantata de cele auzite si ma gandeam ca as vrea si eu sa lucrez in laboratorul Anei. Intr- o zi, Cornelia, prietena mea, spulberata de tristete, mi-a spus ca trebuie sa renunte la activitatea din laborator, din cauza unor probleme de sanatate. Mi se rupea sufletul din cauza suferintei ei si i-am spus ca mi-ar placea sa o ajut. „Ce sa fac? Sa muncesc in locul tau!?”. Cu o sclipire in ochi, Cornelia mi-a zis: „Maine mergem impreuna la laborator, ti-o prezint pe Ana si poate accepta sa lucrati impreuna.”  Si asa a si fost. Toate lucrurile au decurs perfect, Ana m-a placut si asa a inceput povestea mea aici.

Unde ati mai lucrat pana atunci si cum este acum sa lucrati intr-o cofetarie, inconjurata de prajituri?

Am mai lucrat intr-o institutie bancara. In comparatie, acum lucrez intr-un  colectiv tanar , „printre copii”, cum imi place mie sa spun. Este combinatia perfecta intre epuizare si distractie, pentru ca miroase permanent a dulciuri, vezi numai dulciuri in jurul tau si oricat de mult muncesti, nu te poti abtine sa nu gusti dintr-un bol de ciocolata inainte de a-l spala. Este… ca acasa! Important este ca fiecare om sa-si gaseasca un loc de munca potrivit, unde sa faca totul cu mare drag, iar eu sunt tare bucuroasa ca mi l-am gasit pe al meu.

Munca in laborator este presarata de distractie.

Cum decurge o zi in laboratorul de prajituri?

Ajung prima in laborator si plec ultima. Este o zi obositoare, intr-adevar, insa zilnic vin cu acelasi entuziasm ca atunci cand doar imi imaginam cum este sa lucrezi in laboratorul Anei.

Ati „furat” si din secretele cofetarilor?

Bineinteles! Imi dau seama ca am furat din secretele lor, cand din instinct ii ajut la prajituri si nu primesc vreun repros ca am stricat ceva. Este o mare multumire pentru mine 🙂

Naty a invatat din secretele meseriei de cofetar si se bucura cand poate participa la crearea prajiturilor
Naty a invatat din secretele meseriei de cofetar si se bucura cand poate participa la crearea prajiturilor

Care este relatia dumneavoastra cu prajiturile? 

Am o relatie foarte sensibila cu prajiturile. Nu ma pot abtine sa nu le mananc! :)) Ma simt bolnava daca trece o zi fara sa mananc macar un cub de ciocolata.

Care este prajitura dumneavoastra preferata de la Zexe Braserie?

Nu degeaba are un nume regal, pentru ca este o adevarata regina: Regina Maria.

Preferati mai degraba vanilia sau ciocolata?

Fara doar si poate – ciocolata!

Obisnuiti sa faceti prajituri si acasa? Care este „specialitatea” casei?

Foarte rar mai coc acasa, dar atunci cand se intampla, imi place sa fac gogosi.

Cand ati invatat sa faceti prajituri si de la cine?

Cand eram mica am facut prima oara cunostinta cu dulciurile, cand stateam langa mama si ma uitam cum facea placinte. Erau specialitatea casei. Astazi, in laboratorul de la Zexe, lucrurile sunt mult mai sofisticate.

Cum ati descrie publicul care vine la braserie, din ce ati observat de cand lucrati aici?

Oamenii care trec pragul braseriei „se transforma” atunci cand ne trec pragul, sunt ca niste copii care se scalda intr-o mare de ciocolata.

In seria „Meet the team”, au mai aparut:

Luminita, absolventa de ASE, care a preferat „biroul” dulce

Maria, fata care iti ureaza bun venit in lumea dulce de la Zexe Braserie

Cristina Lica

Add Your Comment