Ingredients
-
Aluat
-
100 ml
-
30 grame
-
50 grame
-
2 bucati
-
150 grame
-
5 grame
-
-
5 ml
-
5 ml
-
250 ml
-
650 grame
-
150 grame
-
Umplutura
-
300 grame
-
150 grame
-
150 grame
-
100 grame (de la 3 oua)
-
70 grame
-
15 ml
Directions
Sarbatorile de iarna nu ar avea acelasi farmec fara el. Considerat un desert traditional romanesc si bulgaresc (kozunak), totodata, cozonacul este considerat un simbol al sarbatorii. Daca ai cozonac pe masa, inseamna ca sarbatoresti. Exista, in prezent, nenumarate retete, care difera de la regiune la regiune. Noi va propunem astazi o reteta de cozonac cu cacao, clasic, dar cu o umplutura ceva mai neconventionala, cu migdale si alune de padure, de dificultate medie. Si cu aceasta ocazie, va veti convinge, de altfel, ca nu este asa de greu cum se spune sa il preparati.
Pofta buna! 🙂
Credit foto: Atelierul de Deserturi
Steps
1
Done
|
Prepararea aluatuluiAmestecati 100 ml de lapte caldut cu drojdia si cele 50 g de faina. Lasati la fermentat in jur de 15 minute intr-un loc caldut. |
2
Done
|
Intre timp, mixati ouale, zaharul, sarea, coaja de lamaie si esentele la viteza mare. |
3
Done
|
Incorporati maiaua fermentata si continuati sa amestecati la viteza mai mica. Daca folositi un robot de bucatarie, acum este bine sa schimbati mixerul cu carligul. |
4
Done
|
Adaugati restul de lapte si faina si amestecati pana incepe sa se desprinda de pe pereti. |
5
Done
|
Adaugati, treptat, uleiul. Framantati pana se desprinde de pe peretii bolului de la robot. |
6
Done
|
Acoperiti si lasati la dospit aproximativ o ora. |
7
Done
|
Impartiti coca in patru bucati egale, pe care le mai lasati la dospit pe masa unsa cu ulei, acoperite cu o folie de plastic inca 15 minute. |
8
Done
|
Prepararea umpluturiiBateti spuma albusurilor cu zaharul, dupa care amestcati-le cu alunele, migdalele si cacaoa. Alunele si migdalele nu trebuie sa fie macinate perfect fin. Puteti lasa si cateva mai mari. |
9
Done
|
Impartiti umplutura astfel obtinuta in patru parti egale. |
10
Done
|
Intindeti cu mana sau cu facaletul pe o masa bine unsa cu ulei fiecare coca. Intindeti umplutura in mijlocul fiecareia si rulati. |
11
Done
|
Lasati cei doi cozonaci la dospit inca 10 minute, timp in care incingeti cuptorul la 165 grade. Dati cu ou si coaceti cei doi cozonaci timp de 55 minute. |
2 Comments Hide Comments
Multumesc pentru reteta,te admir si te urmaresc cu drag,te rog sa-mi spui ce dimensiuni au tavile,ies doi cozonaci mici sau unul mare ?
Bună seara, va rog sa ma ajutați sa înțeleg. Se spune ca se împarte coca și umplutura în 4 părți egale, iar la sfârșit se specifica coacerea a 2 cozonaci. Pentru cati cozonaci e compoziția? Multumesc