• Home
  • Proiecte
  • The Princess Switch (2018) – Castel Film & Netflix

The Princess Switch (2018) – Castel Film & Netflix

Nu, nu m-am lansat în cinematografie, dar am avut ocazia să fac o incursiune în acest domeniu fabulos, la invitația producătorilor peliculei „The Princess Switch“, cu Vanessa Hudgens în rolul principal, filmată în România și difuzată la finalul anului 2018 pe Netflix. Împreună cu echipa mea, am ocazia să realizez decorurile dulci din film – un atelier de deserturi, un târg de Crăciun cu multă turtă dulce şi diferite deserturi, precum şi şase torturi spectaculoase.

Cei de la Netflix m-au invitat la o discuţie şi mi-au spus direct: «Am căutat pe Internet şi am văzut că eşti cea mai bună. Vrem asta şi asta». Iar eu chiar nu lucrasem cu pastă de zahăr. Dar explică-le unor americani că e altceva cofetăria, nu doar decoruri din pastă de zahăr. Nici nu apucasem să mă dezmeticesc, nu le spusesem dacă accept sau nu, iar ei mă considerau parte din echipă şi îmi dădeau indicaţii.

Una din cele mai mari provocări a fost faptul că dulciurile din film au fost reale, deşi s-a filmat vara, pe o căldură foarte mare, dar a existat şi o parte de butaforie (6 torturi uriaşe), cu foarte multă pastă de zahăr, pentru care am cooptat-o în echipă pe Rodica Bunea, «regina pastei de zahăr», pentru toate decorurile de tort din pastă de zahăr. A fost o experienţă frumoasă şi abia atunci am învăţat de la echipa americană că orice, dar chiar orice e posibil. Un singur regret am: am muncit foarte mult la ele, dar au apărut atât de puţin în film, doar câteva minute.

Cristina Lica

Add Your Comment