• Home
  • Proiecte
  • Food-dessert pairing – Lansarea Wine Chocolate (Tohani România)

Food-dessert pairing – Lansarea Wine Chocolate (Tohani România)

Pasiunea pentru vin și cofetărie s-au reunit într-un proiect special, la începutul anului 2020. Pentru a marca lansarea Wine Chocolate, vin de creație Tohani România, am creat un desert „all-chocolate” demn de a fi asociat cu vinul cu gust de ciocolată.

Mai exact, o tartă all-chocolate, cu blat de migdale și cacao, umplut cu caramel sărat și ganache de ciocolată neagră 72%. Caramelul foarte brun, la limita amarului, potențează dulceața ciocolatei, dar fără a da senzația de „prea dulce”. Deasupra caramelului am folosit fleur de sel, care rămâne întreagă la suprafața lui, sărată doar pe alocuri, ceea ce devine foarte plăcut pentru palat. Ciocolata este foarte aromată și foarte echilibrată din punct de vedere al cantității de zahăr. Boabele de cacao de deasupra tartei conferă o notă crocantă desertului. O tartă foarte fină și aparent simplă, dar extrem de complexă ca textură și gust. Atât de simplă, dar atât de bună, iată provocarea!

Evenimentul de lansare a avut loc chiar de Dragobete, pe 24 februarie 2020, la Amalgam Zexe Concept. 

Cristina Lica

Add Your Comment