• Home
  • Vin fiert cu scortisoara, mar si portocala
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 ml vin Feteasca Neagra
10 grame zahar
2 grame baton de scortisoara
1 gram cuisoare
1 gram anason stelat
1 felie portocala
1 felie mar

Vin fiert cu scortisoara, mar si portocala

Sau cum intri rapid in spiritul Craciunului

In doar cinci minute, poti pregati cea mai delicioasa reteta de vin fiert

  • 5 minute
  • Serves 1
  • Easy

Directions

Vinul fiert este obligatoriu in zilele geroase de iarna. Istoria spune ca l-am „mostenit” de la stramosii nostri romani, care il numeau „conditum paradoxum“ sau „conditum viatorium“. Reteta era oarecum diferita de cea pe care o cunoastem azi, insa principiile de baza au ramas aceleasi. Romanii puneau la fiert vin cu miere, piper, mastica, negara, dafin, sofran si samburi de curmale. Noi v-am pregatit o reteta savuroasa pe baza de Feteasca Neagra, unul dintre cele mai apreciate soiuri autohtone de vin, scortisoara, mar si portocola. Enjoy!

Steps

1
Done

Se fierb impreuna ingredientele. Mai simplu de atat nici ca se putea!

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Ciocolata calda cu lapte
next
Cozonac cu cacao, migdale si alune de padure

Add Your Comment

X