1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 g Ciocolata neagra 72%
200 g Frisca lichida naturala
25 g Apa de flori de trandafiri
40 g Miere de salcam
50 g Unt
Pentru inrobat
300 g Ciocolata neagra 72%
Zmeura liofilizata/petale de trandafiri uscate – cele pentru ceai

Trufe cu apa de trandafiri

Pasiunea sta in lucrurile mici

  • Medium

Directions

Dacă luxul este intrunchipat într-o bomboana, aceea este trufa. Nu degeaba poarta numele ciupercii-caviar. Nu se stie exact cum a aparut în istoria deserturilor, dar se pare ca din intamplare. Se spune ca Chef Auguste Escoffier a adaugat din greseala smantana fierbinte intr-un bol de chipsuri de ciocolata, realizand cat de usor poate incorpora „bilute” de ciocolata din continutul astfel creat. Oricare ar fi originile ei, cea mai bună regula, in cazul trufei este „putin, dar bun”. Mai concret, o singura trufa ar trebui sa satisfaca pofta de dulce. Pentru ca ne apropiem de Valentine’s Day, vom invata sa facem trufe cu apa de flori de trandafir, care sigur va vor impresiona jumatatea.

Steps

1
Done

Topiti ciocolata pe bain-marie sau la microunde. Fierbeti frisca impreuna cu mierea si apa de trandafiri. Turnati acest amestec peste ciocolata topita si amestecati usor, din centru spre margine miscand castronul. Cand ganacheul atinge 24 grade Celsius, adaugati untul care este deja la temperatura camerei si blendati cu un blender de mana. Lasati la frigider cel putin 4 ore.

2
Done

Cand amestecul s-a racit, formam bile de 15 g pe care le dam prin ciocolata temperata (la 32 grade Celsius) si prin cacao.

3
Done

Se ornează cu zmeura/petalele de trandafir, dupa ce trufele au fost date prin ciocolata temperata.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Cozonac cu cacao, migdale si alune de padure
next
Biscuiti cu cocos

Add Your Comment

X