0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat de tarta
135 g Faina
50 g Zahar pudra
15 g Pudra de migdale
7 g Amidon
70 g Unt
1 bucata Oua
1 praf Sare
30 g Unt pentru forme
Crema de vanilie
500 g Lapte
2 bucati Vanilie baton
125 g Zahar tos
30 g Amidon
100 g Galbenus
50 g Unt
Ganache de zmeura
100 g Zmeura proaspata
150 g Ciocolata alba
10 g Unt
Zmeura proaspata 200 g

Tarta cu zmeura si vanilie

Summer vibes

  • Serves 10
  • Easy

Directions

Zmeura proaspata, vanilie si blat crocant cu migdale. De cele mai multe ori, ne pierdem in iluzia complexitatii, uitand ca, de fapt, cele mai bune sunt lucrurile simple.

Steps

1
Done

Blat de tarta

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul, sarea si la sfarsit oul. Lasati la frigider 30 de minute, dupa care puneti in forme de 8 cm diametru (pe care le-ati uns in prealabil cu unt). Intepati fiecare tarta cu o furculita si lasati din nou la rece 30 de minute. Coaceti la 180 grade Celsius timp de 12 minute.

2
Done

Crema de vanilie

Lasati batoanele de vanilie peste noapte in lapte. Amestecati zaharul cu galbenusul, adaugati amidonul si amestecati din nou, energic. Turnati peste laptele fiert ( din care ati scos batonul de vanilie curatat) si puneti totul pe foc. Amestecati continuu timp de maxim 1 minut, pana incepe sa se inchege. Luati de pe foc, adaugati untul si lasati la rece acoperit la contact cu o folie de plastic.

3
Done

Ganache de zmeura

Topiti ciocolata alba. Cand aceasta se raceste pana la 32 grade Celsius, adaugati zmeura si blendati. Adaugati untul la temperatura camerei si blendati iar. Turnati in semisfere de 4 cm si congelati.

4
Done

Montaj

Umpleti tartele cu crema de vanilie. Raciti si puneti deasupra, in mijloc, semisfera cu ganache de zmeura. Asezati deasupra zmeura proaspata. Puteti umple interiorul gol al bucatilor de zmeura cu piure de zmeura.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Inghetata de capsuni si Inghetata de mango
next
Ciocolata calda cu lapte

Add Your Comment

X