0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Blat Genoise de cacao
3 bucati Oua
100 g Zahar
90 g Faina
10 g Cacao
1 g Sare
Blat de fistic pentru insertie
2 bucati Oua
1 bucata Galbenus
40 g Zahar
de la o bucata Coaja de portocala
20 g Unt la temperatura camerei
10 g Pasta fistic
20 g Faina
10 g Amidon de porumb
3 g Praf de copt
1 g Sare
Insertie banane si fructul pasiunii
200 g Banane fara coaja
15 g Suc de lime strecurat
100 g Piure fructul pasiunii
20 g Zahar
2 g Amidon
2 g Gelatina
Mousse ciocolata cu lapte
250 g Ciocolata cu lapte
180 g Lapte
2 g Gelatina foi
230 g Smantana pentru frisca
Glasaj ciocolata cu lapte
110 g Ciocolata cu lapte
90 g Smantana pentru frisca
10 g Unt
2 g Gelatina foi

Passion

Atat de fresh, dar in acelasi timp atat de plina de ciocolata!

  • Serves 10
  • Medium

Directions

Passion este o prajitura atat de draga mie pentru ca imi aminteste de Franta. Acolo am intalnit pentru primaoara aceasta combinatie : ciocolata cu lapte si fructul pasiunii. Atat de fresh, dar in acelasi timp atat de plina de ciocolata! Am adaugat bananele, pentru textura si pentru ca prajitura sa fie mai pe gustul nostru, al romanilor.

Steps

1
Done

Blat Genoise cu cacao

Cantariti pudrele impreuna. Amestecati.Spumati pe bain-marie ouale cu zaharul. Adaugati cu o spatula amestecul de pudre ( faina, cacao, sare). Turnati cu un poche 10 cercuri individuale de 8 cm. Coaceti 8-10 minute la 180 grade C.

2
Done

Blat cu fistic pentru insertie

Spumati ouale, galbenusul si zaharul. Adaugati, pe rand, celelalte ingrediente. Mare atentie la unt! Nu trebuie sa fie topit, ci la temperatura camerei. Turnati intr-o tava si coaceti la 200 grade timp de 8 minute. Cand s-a racit, decupati cercuri de 4 cm diametru.

3
Done

Insertie cu banane si fructul pasiunii

Fierbeti impreuna sucul de lime, piureul de fructul pasiunii, zaharul si amidonul ( pe care l-ati dizolvat mai inainte in foarte putina apa calda) . Luati de pe foc si peste 10 minute adaugati gelatina hidratata. Blendati cu blenderul de mana. Adaugati bananele taiate si amestecati cu o spatula. Puneti in formele pentru insertie si inchideti cu blatul de fistic. Congelati.

4
Done

Mousse de ciocolata cu lapte

Hidratati gelatina.Fierbeti laptele si turnati peste ciocolata. Amestecati cu un tel si raciti pana la 45 grade. Adaugati gelatina si amestecati. Raciti. Adaugati frisca batuta.

5
Done

Glasaj din ciocolata cu lapte

Hidratati gelatina. Fierbeti frisca si turnati-o peste ciocolata. Amestecati usor cu o spatula. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina. Amestecati. Raciti pana la 40 grade inainte de folosire.

6
Done

Montaj

Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte in forme. Introduceti in centru insertia foarte bine congelata. Mousse din nou. Nivelati. Inchideti cu blatul genoise de cacao ( In poza cu sectiune nu veti observa genoise-ul pentru ca eu nu am pus. Am asezat prajitura direct pe un blat de tarta, dupa ce am glasat-o). Congelati.

Scoateti din forma si glasati. Decorati. Mancati ( dupa ce a stat cel putin 3 ore la frigider pentru a se decongela).

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Tarta cu cafea
next
Tort cu bezea si ciocolata

Add Your Comment

X