3 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Parfait
300 g Zahar
100 g Lapte
3 buc Oua
0,5 buc Vanilie
50 g Cacao
600 g Frisca
200 g Migdale, nuci, alune de padure
Sos de cacao
200 g Zahar
90 g Cacao
250 g Lapte
80 g Smantana frisca
Montaj
20 g Boabe de cacao

Parfait de cacao

O reteta de pe vremea cand o intalnire reusita trecea pe la cofetaria de la Athénée Palace

Surprinzator, fin , aerat si in acelasi timp crocant: parfait de cacao

  • Serves 12
  • Easy

Directions

Pe vremuri, cand parintii nostri se duceau la intalnire, era foarte probabil ca seara sa contina si un parfait de cacao de la Athénée Palace.

Am aceasta reteta de la mama, care a fost cofetareasa la Athénée. Aparuta in retetarul oficial din 1963, aceasta  nu includea sosul, nucile si boabe de cacao, pe care le-am adaugat ulterior.

In locul traditionalului tort de revelion, va sugerez acest desert. Ce ziceti, incercam un parfait à la Athénée? 

Steps

1
Done

Zaharul, laptele, ouale, vanilia se fierb. Cand amestecul da in clocot, adaugam cacaoa si batem rapid cu telul pana se omogenizeaza. Punem la frigider.

2
Done

Cand se raceste, adaugam frisca batuta, amestecand cu telul din centru spre exterior. Adaugam migdalele, nucile si alunele coapte si maruntite, punem in forma si bagam la congelator.

3
Done

Sosul este foarte simplu. Punem totul intr-o oala si fierbem. Punem la rece.

4
Done

Montaj: Punem sosul intr-o farfurie adanca (il putem incalzi, sau lasa rece), o felie de parfait taiat la 100 g si cateva boabe de cacao.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Turta dulce
next
Chec cu fistic si crema Chantilly

Add Your Comment

X