0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Foietaj
500 g Faina
10 g Sare
270 g Apa
375 g Unt 82%
Crema patisera cu alune de padure
500 g Lapte
175 g Zahar
5 buc Galbenus
40 g Amidon
300 g Pasta de alune de padure
Chantilly cu vanilie
300 g Smantana de frisca
30 g Zahar pudra
1 buc Vanilie baton

Millefeuille cu vanilie si alune de padure

Crema din alune de padure plus chantilly de vanilie! Mmmmm...

Prajitura delicata cu foitaj de patiserie

  • Hard

Directions

Una dintre cele mai spectaculoase si mai iubite prajituri este millefeuille. Pentru ca este destul de dificila, reteta aceasta are si legaturi la niste scurte fisiere video care să fie de ajutor.

Video 1

Video 2

Video 3

 

Steps

1
Done

Foietaj

Amestecati faina cu sarea si apa. Formati o coca si acoperiti-o cu folie de plastic alimentara. Lasati-o la frigider 2 ore. Intre timp, formati un dreptungi din unt. Intindeti coca in forma de dreptunghi si asezati untul in mijloc. Impaturiti ca un plic, si incepeti sa intindeti in lungime. Cand incepe sa depaseasca latimea mesei, pliati in doua si bagati din nou la frigider, timp de 2 ore. Repetati acest process de inca doua ori. Puteti sa va inspirati din legatura Video 1 din descriere.

Intindeti foietajul si puneti-l pe spatele a doua tavi de cuptor. Acoperiti-l cu foaie de copt si puneti o a doua tava deasupra lui (ca sa nu se umfle). Bagati la cuptor la 220 grade Celsius, timp de 15- 18 minute (in functie de cuptorul vostru). Scoateti tava de deasupra, aplicati cu o pensula un strat subtire de sirop facut din 200 g zahar si 150 g apa. Bagati din noua la cuptor, de data aceasta fara tava de deasupra pana se rumeneste. Vedeti cum se face in legatura Video 2.

2
Done

Crema patisera cu alune de padure

Spumati galbenusurile cu zaharul . Adaugati amidonul si amestecati bine cu un tel. Fierbeti laptele si adaugati peste galbenusuri. Amestecati cu un tel si puneti iar pe foc. Amestecand continuu mai tineti pe foc aproximativ 1 minut jumate, pana incepe sa se intareasca. Lasati sa se tempereze 10 minute si adaugati pasta de alune de padure. Daca vreti sa va faceti singuri pasta de alune de padure gasiti cum in linkul Video 3.
Lasati la rece 2 ore.

3
Done

Chantilly cu vanilie

Adaugam batonul de vanilie in frisca lichida. Lasam la rece.
A doua zi batem frisca si adaugam zaharul pudra spre sfarsit.

4
Done

Montaj

Taiati 4 fasii de foietaj de 7 cm cu 20 cm. Foietaj, crema, foietaj, crema, foietaj, crema, foietaj. Lasati la rece 1 ora sa se fixeze. Intoarceti-l pe o latura si poshati crema Chantilly deasupra.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Tort cu bezea si ciocolata
next
Inghetata de capsuni si Inghetata de mango

Add Your Comment

X