0 0
Macarons de ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Cochilii:
740 g Migdale pudra
740 g Zahar pudra
120 g Cacao
300 g Albus I
300 g Albus II
800 g Zahar
240 g Apa
Ganache ciocolata:
500 g Ciocolata neagra 72%
600 g Smantana frisca
100 g Unt

Macarons de ciocolata

Un desert fin si delicat

Macaron-ul este un desert care necesita o tehnica complexa de preparare. Rezultatele sunt insa, pe masura.

  • Serves 160
  • Medium

Ingredients

  • Cochilii:

  • Ganache ciocolata:

Directions

Share

Desi macarons ne duc cu gandul la Paris si rafinamentul francez, istoria spune ca celebrele fursecuri mici si colorate au fost preparate pentru prima data de arabi, unde pasta de migdale era adesea un ingredient principal al deserturilor. In Europa, macarons ar fi aparut abia in Evul Mediu, reteta fursecurilor fiind preluata de italieni, intr-o forma rudimentara, fara a avea culoarea si savoarea de astazi. Italienii ar fi imbunatatit reteta, pentru ca mai apoi, macarons sa ajunga in Franta.

Legenda spune ca aceasta prajitura ar fi fost prezentata la curtea regala franceza in 1533, cu ocazia nuntii Caterinei de Medici cu ducele de Orleans, viitor rege al Frantei. Desertul ar fi fost preparat atunci de bucatarul de origine italiana al Caterinei de Medici.

Indiferent de origini, francezii sunt cei care au imbogatit acest desert, dezvoltand zeci de variante, unele mai apetisante decat altele. Pierre Herme, unul dintre cei mai faimosi cofetari din Franta, despre care am scris si noi aici, este unul dintre cei mai cunoscuti creatori de macarons din lume. Una dintre cele mai interesante arome introduse de el este Ispahan – trandafiri, lycee și zmeură.

Pentru ca pe 20 martie este Macarons Day la nivel international, va provocam si pe voi sa preparati acest desert minunat.

Steps

1
Done

Ganache de ciocolata neagra

Ganache de ciocolata neagra

Preparati mai intai ganache-ul care va servi la umplerea cochiliilor. Astfel, va avea timp sa se raceasca. Fierbeti frisca lichida si turnati peste ciocolata. Lasati cateva minute. Amestecati cu o spatula, puneti untul la temperatura camerei si blendati pentru omogenitate cu un blender de mana. Lasati la rece.

2
Done

Cochilii cu cacaco

Cochilii cu cacao

Amestecati intr-un bol zaharul pudra, faina de migdale si cacaoa, cat sa le omogenizezati.
Puneti albusul I in bolul pentru mixer (este de preferat sa folositi un mixer planetar sau mixer static, dar si mixerul de mana poate da rezultate bune).

3
Done

Faceti un sirop la 117 grade C din zaharul tos cu apa, pentru bezeaua italiana. Cand siropul incepe sa fiarba (112C), incepeti si voi sa bateti albusurile.

4
Done

Cand siropul atinge 117 grade C, turnati in fir subtire peste albusurile, care se bat continuu. Continuati sa mixati pana cand bezeaua atinge 35- 40 grade C.

5
Done

Amestecati zaharul pudra, faina de migdale si cacaoa cu albusurile II. De preferat, amestecati cu mana, pana cand se omogenizeaza. In acest amestec incorporati bezeaua (rezultata din albusurile I si sirop), incet, cu mana.

6
Done

Copt si finisaj

Compt si finisaj

Pregatiti tavile cu hartie de copt. Turnati macarons in tava cu posul de patiserie (cu dui de 10 mm) la distanta de 1,5-2cm. Tineti posul perfect perpendicular pe tava. Fiecare macaron turnat nu trebuie sa fie mai mare de 2cm in diametru.

7
Done

Bateti tava cu podul palmei pentru a aplatiza complet macarons si pentru a scoate eventualele bule de aer.

8
Done

Lasati macarons deoparte timp de 20-30 de minute, pana cand se usuca la suprafata. Atunci cand le atingeti, nu trebuie sa se lipeasca de deget.

9
Done

Daca aveti cuptor cu ventilatie, incingeti-l la 150-155C si coaceți macarons timp de 15 minute. Daca aveti cuptor cu convectie, puteti ridica temperatura la 160C si coaceți macarons timp de 14 minute.
Pentru un cuptor cu gaz puteti pune macarons la copt la nivelul la care coaceti, de obicei, bezeaua.

10
Done

Lasati cochiliile sa se raceasca bine inainte de a le umple (3-4 ore).

Cristina Lica

Prajitura roz
previous
Tarta cu cocos, lime si fructe de padure
next
Pavlova individuala cu fructe de padure si grepfrut
Prajitura roz
previous
Tarta cu cocos, lime si fructe de padure
next
Pavlova individuala cu fructe de padure si grepfrut

16 Comments Hide Comments

Buna seara!
Se pot face cochiliile de macarons si sa se pastreze ceva timp în cutii fără a fi umplute? Si, cat timp se pot pastra neumplute?
Multumesc

Buna Ana! Da, se pot pastra si neumplute, la temperatura camerei, acoperite cu folie de plastic cam o saptamana. Umplute, dupa ce trec cele 48 de ore de stat la frigider pentru ca ganache-ul sau crema folosita sa lase umiditate in cochilie, se pot pastra 4-5 zile la frigider bine acoperite.

Buna Ana. Îmi poți spune care este motivul pentru care suprafața cochiliei nu a ieșit netedă și este încrețită? In rest cochilia are picioruș, e plină,are gust bun. Poate avea legătură cu cacao sau alt motiv? Mulțumesc

Add Your Comment