1 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Aluat
100 ml lapte
30 grame drojdie
50 grame faina
2 bucati oua
150 grame zahar
5 grame sare
coaja unei portocale
5 ml esenta vanilie
5 ml esenta rom
250 ml lapte
650 grame faina
150 grame ulei
Umplutura
300 grame zahar
150 grame alune de padure coapte si macinate
150 grame migdale coapte si macinate
100 grame (de la 3 oua) albus de ou
70 grame cacao
15 ml esenta roma

Cozonac cu cacao, migdale si alune de padure

Traditia dulce a Sarbatorilor

O reteta de cozonac clasic, dar cu note moderne, usor de preparat.

  • Serves 2 cozonaci
  • Medium

Directions

Sarbatorile de iarna nu ar avea acelasi farmec fara el. Considerat un desert traditional romanesc si bulgaresc (kozunak), totodata, cozonacul este considerat un simbol al sarbatorii. Daca ai cozonac pe masa, inseamna ca sarbatoresti. Exista, in prezent, nenumarate retete, care difera de la regiune la regiune. Noi va propunem astazi o reteta de cozonac cu cacao, clasic, dar cu o umplutura ceva mai neconventionala, cu migdale si alune de padure, de dificultate medie. Si cu aceasta ocazie, va veti convinge, de altfel, ca nu este asa de greu cum se spune sa il preparati.

Pofta buna! ­čÖé

Credit foto: Atelierul de Deserturi

Steps

1
Done

Amestecati 100 ml de lapte caldut cu drojdia si cele 50 g de faina. Lasati la fermentat in jur de 15 minute intr-un loc caldut.

2
Done

Intre timp, mixati ouale, zaharul, sarea, coaja de lamaie si esentele la viteza mare.

3
Done

Incorporati maiaua fermentata si continuati sa amestecati la viteza mai mica. Daca folositi un robot de bucatarie, acum este bine sa schimbati mixerul cu carligul.

4
Done

Adaugati restul de lapte si faina si amestecati pana incepe sa se desprinda de pe pereti.

5
Done

Adaugati, treptat, uleiul. Framantati pana se desprinde de pe peretii bolului de la robot.

6
Done

Acoperiti si lasati la dospit aproximativ o ora.

7
Done

Impartiti coca in patru bucati egale, pe care le mai lasati la dospit pe masa unsa cu ulei, acoperite cu o folie de plastic inca 15 minute.

8
Done

Bateti spuma albusurilor cu zaharul, dupa care amestcati-le cu alunele, migdalele si cacaoa. Alunele si migdalele nu trebuie sa fie macinate perfect fin. Puteti lasa si cateva mai mari.

9
Done

Impartiti umplutura astfel obtinuta in patru parti egale.

10
Done

Intindeti cu mana sau cu facaletul pe o masa bine unsa cu ulei fiecare coca. Intindeti umplutura in mijlocul fiecareia si rulati.

11
Done

Lasati cei doi cozonaci la dospit inca 10 minute, timp in care incingeti cuptorul la 165 grade. Dati cu ou si coaceti cei doi cozonaci timp de 55 minute.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Vin fiert cu scortisoara, mar si portocala
next
Trufe cu apa de trandafiri

One Comment Hide Comments

Add Your Comment

X