1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Sirop si visine in alcool
150 g Visine fara samburi
50 g Apa
65 g Zahar
50 g Vodka
Blat
1 bucata Oua
40 g Zahar
35 g Faina
5 g Cacao
2 g Sare
Insertie cu visine
110 g Piure de visine
15 g Zahar
4 g Gelatina foi
Mousse de ciocolata neagra
300 g Ciocolata neagra 72%
230 g Lapte
300 g Smantana pentru frisca
Glasaj
100 g Zahar
45 g Cacao
110 g Apa
50 g Smantana pentru frisca
5 g Gelatina
Decor
200 g Ciocolata 72%
1 g Colorant pudra sidefat

Choco – Choc

Prajitura cu ciocolata neagra si visine in alcool

Daca va plac visinele in alcool asociate cu ciocolata neagra, Choco-Choc este o prajitura perfecta pentru voi

  • Serves 10
  • Hard

Directions

Choco-Choc este o prajitura minunata, dar, in acelasi timp,  este foarte delicata si necestita o atentie sporita. Va sfatuiesc sa va faceti cu cel putin o zi inainte siropul si visinele in alcool. Sau, mai bine, sa folositi visinata si visinele din ea. Continuati cu insertia din visine, glasajul, placutele de ciocolata, blatul si mousseul. Destul de lung, stiu, dar merita efortul.

Steps

1
Done

Siropul si visinele in alcool

Pregatiti un sirop din apa si zahar. Adaugati alcoolul si visinele, fie ele proaspete sau decongelate. Lasati peste noapte.

2
Done

Blatul

Mixati ouale cu zaharul pana se spumeaza foarte, foarte bine. Adaugati amestecand din centru spre exterior cu o spatula (NU cu mixerul, pentru a nu sparge bulele de aer) faina amestecata in prealabil cu cacaoa si sarea. Posati 10 cercuri individuale de 8 cm sau intindeti pe o tava si coaceti la 180 grade Celsius. Daca optati pentru a doua varianta, cand blatul s-a racit, decupati cu un cerc de 8 cm baza prajiturii.

3
Done

Insertia cu visine

Hidratati gelatina in apa foarte rece. Fierbeti piureul de visine impreuna cu zaharul. Luati de pe foc, adaugati gelatina si amestecati bine cu un tel. Daca doriti, puteti adauga si aici putin alcool :D
Turnati amestecul in forme de silicon semisfere, mai mici decat cele in care veti turna mousseul, astfel incat insertia sa incapa fara probleme in interiorul prajiturii. Va amintiti de visinele lasate de ieri in siropul cu alcool? Este timpul sa le scoateti din sirop si sa le puneti, cate 4 in fiecare insertie, peste piureul de visine. Congelati.

4
Done

Mousse de ciocolata neagra 72%

Fierbeti laptele si turnati-l peste ciocolata. Amestecati pana se topeste toata ciocolata si raciti pana la 45 grade Celsius. Adaugati frisca batuta, amestecand din centru spre exterior cu un tel. Mare atentie la temperatura ciocolatei! Dacava fi prea rece, mousseul va fi foarte tare si granulos.

5
Done

Glasajul

Hidratati gelatina. Fierbeti apa, smantana de frisca, zaharul si cacaoa impreuna. Luati de pe foc si adaugati gelatina. Raciti si folositi la 35 garde Celsius.

6
Done

Placute de ciocolata pentru decor

Topiti 200 g de ciocolata. Raciti-o pana ajunge la 32 grade Celsius si intindeti-o pe folie de acetofan data cu colorant pudra sidefat. Daca nu aveti folie de acetofan, puteti folosi si folie de plastic bine intinsa pe o tava. Raciti.

7
Done

Montaj

Turnti cu posul mousseul de ciocolata, introduceti in centru insertia de visine bine congelata, mousse din nou si blat de cacao bine insiropat cu siropul in care au stat peste noapte visinele. Congelati, scoateti din forma si glasati. Decorati cu placute de ciocolata.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Tarta cu lamaie si bezea
next
Tarta cu migdale si piersici

Add Your Comment

X